Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Etiketleme

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 3,166

fides

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar.
Sizden konu açarken yada forumda bir şeyler okurken "Etiket gir" yazan yere yazdığınız/okuduğunuz konu ile alakalı bazı kelimeler girmenizi rica ediyoruz. Örneğin; bir şairin şiirlerini eklediniz. "Aziz Nesin" diyelim. Etiket girerken "Aziz Nesin,Azizname,Nesin,Susarak(şiirlerinden birinin adını yada şiirindeki vurgulu(önemli) kelimeler) " ekleyerek foruma katkıda bulunabilirsiniz.
Bunu neden mi istiyoruz? Forumun Google'da arama yaparken ön sıralara gelmesini, aramaya dahil olmasını, ulaşmak isteyenlerin daha kolay şekilde ulaşmasını istiyoruz.Bu forumu daha hareketli kılacaktır.Aktif üyeye de bu şekilde daha iyi ulaşacağımızı umuyoruz.Foruma en azından bu şekilde siz de katkıda bulunabilirsiniz.Bu konuda yardım edebilecek arkadaşlara şimdiden Felsefe.Net olarak teşekkür ediyoruz.
İyi forumlar...

mavimor

Yeni Üye
Etiketlemede dikkat edilmesi gereken en önemli konu, konuların Google tarafında nasıl arandığı konusudur.

Örnek verecek olursak, Mizah konusunda arama yapan bir kişi Google arama ekranına genelde mizah nedir yazmaktadır. Ya da Atasözlerini arayan birisi ise atasözleri hakkında yazmaktadır. Bu ve buna benzer durumlar için örnek veriyorum Edebiyat başlığı açtıysak

Edebiyat
nedir
Edebiyat nedir,
hakkında
Edebiyat hakkında

Gibi temel etiketleri giriyor olmamız gerekir. Bu temel etiketlerin girilmesi dışında konu içerisinde yazar örnekleri var ise yine bu isimleri etiket olarakta girebiliriz. Genel mantığımız bu şekildedir..

Bunun bize yararı ne olacaktır?

Google'da arama yapan herhangi bir internet kullanıcısı aradığı kelimeyi ilk olarak felsefe.NET'te bulduğunda buradaki ilgili konuya üye olup bir şeyler paylaşması an meselesi olacaktır. Bu da bizim açımızdan daha donanımlı bir platform olma yolunda ciddi adımlar diye nitelendirilebilir.

Şimdiden herkese anlayışı ve yardımları için teşekkürü borç biliyoruz.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Etiketlemede dikkat edilmesi gereken en önemli konu, konuların Google tarafında nasıl arandığı konusudur.

Örnek verecek olursak, Mizah konusunda arama yapan bir kişi Google arama ekranına genelde mizah nedir yazmaktadır. Ya da Atasözlerini arayan birisi ise atasözleri hakkında yazmaktadır. Bu ve buna benzer durumlar için örnek veriyorum Edebiyat başlığı açtıysak

Edebiyat
nedir
Edebiyat nedir,
hakkında
Edebiyat hakkında

Gibi temel etiketleri giriyor olmamız gerekir. Bu temel etiketlerin girilmesi dışında konu içerisinde yazar örnekleri var ise yine bu isimleri etiket olarakta girebiliriz. Genel mantığımız bu şekildedir..

Bunun bize yararı ne olacaktır?

Google'da arama yapan herhangi bir internet kullanıcısı aradığı kelimeyi ilk olarak felsefe.NET'te bulduğunda buradaki ilgili konuya üye olup bir şeyler paylaşması an meselesi olacaktır. Bu da bizim açımızdan daha donanımlı bir platform olma yolunda ciddi adımlar diye nitelendirilebilir.

Şimdiden herkese anlayışı ve yardımları için teşekkürü borç biliyoruz.

Ben genelde "nedir/hakkinda" yerine "uzerine" yaziyorum. Cunku "Nedir?" sorusunun "budur" temelli aciklamasi hem kesinlik hem de sabitlik icerir. Halbuki her kavram herkesce o kavrama verilen anlam ve icerik ile ifade olarak farklilasir.

Eger "uzerine" uygun degilse "hakkinda" yazabilirim.

mavimor

Yeni Üye
25 etikete kadar sınır olduğundan ikisini birden yazmamız bizim açımızdan daha faydalı olacaktır kanısındayım.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
25 etikete kadar sınır olduğundan ikisini birden yazmamız bizim açımızdan daha faydalı olacaktır kanısındayım.

Nasil yani!

ornek olarak "Edebiyat hakkinda ve edebiyat uzerine" seklinde mi? ya da "Edebiyat Hakkinda/Uzerine" seklinde mi?

Sence "hakkinda ile "uzerine" arasinda edebiyati yazar acisindan ortaya koyma adina bir fark var mi?

Ayrica sitemizin tanidigi baslik "hakki" teknik olarak, sadece bes kelime.

fides

Yeni Üye
Üyeler 5 tane etiket yapıştırabiliyor.Adminlerde 25. Eskiden konuları okurken de üye etiketleme yapabiliyordu diye hatırlıyorum yanılmış olabilirim.Şu an üyelerde böyle bir şey göremedim. Bir kontrole ihtiyacı var sanırım.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Üyeler 5 tane etiket yapıştırabiliyor.Adminlerde 25. Eskiden konuları okurken de üye etiketleme yapabiliyordu diye hatırlıyorum yanılmış olabilirim.Şu an üyelerde böyle bir şey göremedim. Bir kontrole ihtiyacı var sanırım.

Yukarida koyulastirdigim kismi aciklar misin?

mavimor

Yeni Üye
Şimdi admin modülden baktım da kullanıcılar ve adminler için sayı düzenleme seçeneği yok gibi. Yine kurcalayıp bilgi vereceğim.

fides

Yeni Üye
Konu açarken üyeye "etiket gir" bölümü çıkıyor şu an 5 tane.
Şu an bu konuyu siz açmadınız sadece okuyucu ve cevap olarak yazı yazıyorsunuz yani etiket giremez olarak görünüyorsunuz.Sadece konu açarken etiket girebilirsiniz.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Konu açarken üyeye "etiket gir" bölümü çıkıyor şu an 5 tane.
Şu an bu konuyu siz açmadınız sadece okuyucu ve cevap olarak yazı yazıyorsunuz yani etiket giremez olarak görünüyorsunuz.Sadece konu açarken etiket girebilirsiniz.

Benim bildigim, basliktaki kelime sayisi otamatikman etiket olarak cikiyor. Gecenlerde bir baslik acmistim, iki kere denedim gonderemedim, sorunu da once anlamadim. Sonra baktimki asagida 5 yaziyor ve basliktaki kelimeleri saydim, 5 ten fazla. Bende basligi degistirmek zorunda kaldim.

Aslinda bir sey soracagim. 5 kelimeden fazla baslik acip, asagidan baslik icin cikan kelimelerin bazilarini silerek ve 5'e indirerek ama basligin kelimelerini 5 ten fazla tutarak baslik acilabiliyor mu? ya da tersi, yani 5 kelimeden az baslik ama "etiket gir" kismini kelime ekleyerek 5'e cikarmak mumkun mu?

mavimor

Yeni Üye
Hazır sistem olduğu için vbulletin, bunların bir çoğu mümkündür belki ama farklı eklentiler kurmak gerekebiliyor. Biz de çok fazla kurcalamıyoruz esasında🙂 çok detaylı bir admin modülü var. Kurcalaya kurcalaya buluyoruz. Bu konuyu da araştıracağım.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Hazır sistem olduğu için vbulletin, bunların bir çoğu mümkündür belki ama farklı eklentiler kurmak gerekebiliyor. Biz de çok fazla kurcalamıyoruz esasında🙂 çok detaylı bir admin modülü var. Kurcalaya kurcalaya buluyoruz. Bu konuyu da araştıracağım.

Kurcalamasina kurcala da, hani bozuk bir seyi tamir eden "acemi" tamircinin tamiri bitirdikten sonra artirdigi bir kac vida ya da parca gibi, sen de o duruma dusme de, gerisi onemli degil. 🙂 Onemli olan site aile kitlesi ve akraba okuru icin erisimin "kurcalamaktan" saglanamama durumuna gelmemesi. 🙂

Simdi diyeceksin ki "iyi de bu kurcalama boyle bir sonuc dogurmaz"

Eee ne yaparsin, teknik ozurlu birisinin endisesi de bu oluyor.

Hani derler ya "ayagini yere saglam basmak" iste ayni onun gibi.

Yoksa sana, disarida bir kac vida ve/veya parca birakmayacagin konusunda guvenim var.

Yeni Konular