Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Forumda Değişiklik Önerileri

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 17,831
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

turko29

Yeni Üye
Görüyorum ki önerilerden, Felsefe.net in niteliğinden öte daha aktif magazinliği tartışılıyor, ve önerilerde o yönde şekilleniyor, dün mühendis lede görüştüm, ne yapabiliriz diye, magazinsel katkı verebileceği bir şey olmadığını söyledi, aynı düşüncedeyim, üyeliğimi bu günden iptal edebilirsiniz. Açılan onca başlıktan gerçekten Çağdaş felsefe konusu olan bir şey aramaktan yoruldum, her seferinde Fidevs değişmelerden bahsediyor ama konu gelip giden kişiler değil, yönetimsel anlayış. Kurdu kuzuya boğdurup, reyting oluşturma mantığı, demokrasi sorumlulk demektir, yetkinlik demektir, yasa ve kurallar içerisinde hareket demektir, örgütlenme ve hak peşinde koşma demektir, bunları yaparkende, merkezin bu konuda oluşturduğu yasa ve kuralları denetlemesidir. Öncelikle yönetimin buranın bir felsefe sitesi olup olmamasına karar vermesi ve bu konudaki uzman kişileri popilizm peşinden koşan insanlara karşı koruması gerekir, Phi gibi benzer kişilerin anlamsız inatlaşmalarında, adil davranıyoruz diye doğru ile yanlışı aynı kefeye koymaz...
Bunların radikal olarak çözümlenmesi gerekir, hatır ziyaretleri de bir yere kadardır.
Konu başlıklarına bakıyorumda, "Tanrının varlığının ispatı" "Ateistler neden tehlike" "var varmıdır, yok yokmudur" vs Çağdaş felsefenin içerisinde bu tür şovlara ve aptallıklara yer yoktur.
Saygıyla...

fides

Yeni Üye
Görüyorum ki önerilerden, Felsefe.net in niteliğinden öte daha aktif magazinliği tartışılıyor, ve önerilerde o yönde şekilleniyor, dün mühendis lede görüştüm, ne yapabiliriz diye, magazinsel katkı verebileceği bir şey olmadığını söyledi, aynı düşüncedeyim, üyeliğimi bu günden iptal edebilirsiniz. Açılan onca başlıktan gerçekten Çağdaş felsefe konusu olan bir şey aramaktan yoruldum, her seferinde Fidevs değişmelerden bahsediyor ama konu gelip giden kişiler değil, yönetimsel anlayış. Kurdu kuzuya boğdurup, reyting oluşturma mantığı, demokrasi sorumlulk demektir, yetkinlik demektir, yasa ve kurallar içerisinde hareket demektir, örgütlenme ve hak peşinde koşma demektir, bunları yaparkende, merkezin bu konuda oluşturduğu yasa ve kuralları denetlemesidir. Öncelikle yönetimin buranın bir felsefe sitesi olup olmamasına karar vermesi ve bu konudaki uzman kişileri popilizm peşinden koşan insanlara karşı koruması gerekir, Phi gibi benzer kişilerin anlamsız inatlaşmalarında, adil davranıyoruz diye doğru ile yanlışı aynı kefeye koymaz...
Bunların radikal olarak çözümlenmesi gerekir, hatır ziyaretleri de bir yere kadardır.
Konu başlıklarına bakıyorumda, "Tanrının varlığının ispatı" "Ateistler neden tehlike" "var varmıdır, yok yokmudur" vs Çağdaş felsefenin içerisinde bu tür şovlara ve aptallıklara yer yoktur.
Saygıyla...

Dün mühendis de bu konuya bir şeyler yazacağını söyledi. Henüz bir karar oluşturulmuş değil zaten mavimor bu konuyla ilgilenecektir. Ben de istemem magazinleşmesini genel olmasını absürt konuların açılmasını vs. Burada üyeler kendi düşüncelerini rahatsız oldukları konuları dile getirdikçe bu konuda yönetiminde bir iyileştirme yapılacağını umuyorum.
Bence bu konuda biraz daha sakin davranılmalı, mavimor en kısa sürede bu konu ile ilgilenecektir.Sonrasından bir karar alınırsa o savunmadığınız bir şeyse tepki gösterirsiniz.(ben dahil)

P

Pyramos

Ziyaretçi
Saygıyla...

bu yorum ne burdaki insanların nede burayı anlamamaktır. gerçekten çok şaşırdım. nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz ve bizi ne zannettiniz? aptallık maptalık lafıda neyin nesi? çağdaş felsefenide al git ! felsefe yapacaksan önce insanları ve olanı anlayabilme kabiliyetin olmalı..

turko29

Yeni Üye
bu yorum ne burdaki insanların nede burayı anlamamaktır. gerçekten çok şaşırdım. nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz ve bizi ne zannettiniz? aptallık maptalık lafıda neyin nesi? çağdaş felsefenide al git ! felsefe yapacaksan önce insanları ve olanı anlayabilme kabiliyetin olmalı..

İşte tüm anlatmak istediğimin özeti, ne kadar derin işlenmiş bir yaklaşım, kutlamaktan öte bir şey yapılmaz, bu kadar güzel bir örnek bulamazdım.
Teşekkürler...
Yöneticilerimizde demokratik oylama ile, cezayı kessinler, yada bana kışkırtma kınaması yazsınlar.
Rumuzların arkasına gizlenerek Felsefe yapılmaz rumuzu değiştirebiliyorsam direkt ismimi gireceğim...

Nejdet Evren

Yeni Üye
formun şeklini belirlerken gelinen nokta düşündürücüdür. kaval çalan çobanın felsefesi vardır, bu nedenledir ki felsefeyi elit çizgilerde hapsetmek olanaksızdır. kaval çalana sormuşlar "nerelisin ? " diye yanıtlamış; "nereli olduğum değil nasıl olduğumdur önemli olan" . bunun arkaik ya da çağdaş felsefedeki yeri nedir? sorgulayıcı düşüncenin bilim temelli/karşı-bilim temelli olması onun kitleye mal-olması ile ölçümlenebilir. önemsediğiniz kitle ise, siz ona gitmelisiniz; ancak bu gidiş, onunla birlikte onu değiştirmeye yönelik olmalıdır.

tüm düşünceler serbestçe tartışılabilsin dileğimdir. formatın önemi yok aslında...

mavimor

Yeni Üye
Öncelikle gecikme için özür, malum sebeplerden dolayı yeni online olabildim. Genel anlamda tek tek alıntı yapmak yerine mesaj sırasına göre genel olarak okuduklarıma yorumlarımı iletmeye çalışacağım.

Forumun adı bildiğiniz gibi felsefe.net ve felsefe ile alakalı olarak dört senelik süre zarfında devam ediyoruz. Bugüne kadar genel hatları ile konu dışına çok fazla çıkılmadı bu da bize çok fazla ivme kazandırmadı. (İvmeden kasıt büyüme) Belki farklı olarak felsefe ağırlıklı genel foruma dönsek nasıl olur diye düşündüm fakat pek sıcak bakılmıyor anladığım kadarıyla.. Burada düşündüğüm şeyi özetlemeden önce şunu belirteyim; herhangi bir yerde sitenin reklamını yapmıyoruz ve bu da çok fazla kullanıcı gelmesine engel bir durum. Reklam demek maliyet demek. Biz organik büyümeden yana devam ettik. Sitenin geliri olmadığı için maliyet doğuran konulara da çok fazla girmemeye çalışıyorum. Bu düşüncede olmamın sebebine gelince, forum daha farklı kitlelere de yayılacağından belki farklı konulardan da bu tip felsefi konulara ilgisi olan kişileri yakalayabiliriz umudu olmasıydı.

E-dergi konusunu rafa kaldırdık, herkes profesyonel olduğu işi yapmalı. Bize bir beden büyük geldi malesef. Gerçi ben ünivesitede dergi çıkaran ekibin içerisindeydim ama burada malesef istediğimiz gibi gitmedi işler. Bu işi baştan sona üstlenebilecek birisi çıkması durumunda teknik desteği verebilirim. Yönetsel kısmında yer almak istemiyorum.

Aktif yazarlıktan kastettiğiniz sürekli yazan kişiler sanıyorum. Dikkat ederseniz siteye gelen gidiyor ve kalanlarda çok fazla yazan insanlar değil. (8-10 kişi dışında). Belki şöyle bir şey yapabiliriz; Sitenin forumunu ana sayfadan çıkarıp alt link haline getirebiliriz, ana sayfada ise burada ciddi anlamda felsefe için kafa yoran kişilere wordpress sistemini entegre ederek yazarlık verip tamamen kendi köşeleri gibi yazarlık yapmalarını sağlayabiliriz. Google açısından daha uygun bir yöntemdir ayrıca.. Bu şekilde her yazar kendi kitlesini de oluşturabilir.

Enkaz, kısa film konusu da e-dergi gibi esasında. Biz bunun yönetsel kısmına zaman ayıramayız ama senin bizden istediğin desteği de seve seve verebiliriz. Ben güzel şeyler çıkabilir diye düşünüyorum. Bu tamamen profesyonel bir proje.

Pyramos, site üyeliği konusunda söylediklerine katılıyorum. Bu sitede üye olmadan her konuya erişebiliyor insanlar. Bunun bir ara kısıtlanmasını konuşmuştuk
Fides'le fakat en son böyle kalmasına karar verdik. Belki üyelik sistemini deaktif edebiliriz. Davet yoluyla yazarlık sistemini kurarız. mevcut üyeler içerisinden de çok uzun zamandır online olmayan kişileri de bu sistemin dışına itebiliriz. Bu konuda detaylı tartışmamız lazım diye düşünüyorum.

Turko29, Burada sindiremediğiniz şeyler olduğu anlaşılıyor fakat dünyada ineğe tapan ve bunun kutsal olduğuna inanan insanların varlığı da söz konusu... Onlar burada bu inandıkları ineği de felsefeleştirseler saygı duymak zorundayız. Oligarşik yapıdan söz ediyorsunuz fakat en son yönetim feshinden sonra bu işe gönüllü olanların çıkmaması da tezinizi çürütüyor gibi. Oligarşi'yi bir grubun egemenliği olarak tanımlarsak burada egemen grup kimdir? Neye göre eleştiri getiriyorsunuz ki? Benim görüşümle Fides'in (ki şu an kendisi yönetimde değildir) görüşleri taban tabana zıttır. Diğer yöneticiler ile de ortak düşüncede olduğumuz pek nadir şeyler vardır. Phi ile inanışlarımız aynıdır fakat siyasi düşünce yapımız ve yaşayışlarımız da farklıdır. O zaman hangi düşüncenin egemenliğinden söz ediyorsunuz ki? Bu yönetimi eleştirmek moda oldu malesef. Asıl popilizm budur sanıyorum. Şimdi tekrar soruyorum, birazdahaderinmavi,glsezinrs, Nejdet, Ferdinand Bardamu gibi benimle düşünce yapısı olarak farklı olan kişiler de forumda yönetici olmak isterlerse seve seve yetki verebilirim. Sizin için de bu dediğim geçerli.. Bizler mozaik olsun istiyoruz, herkes eleştriyor ama kimse taşın altına eline uzatmak istemiyor. Öyle lafla da peynir gemisi yürümüyor. Fakat önümüze gelene de felsefe.net 'te yöneticilik veremeyiz. Bizleri eşeltirirken biraz da üyelerin saçmalıklarına da dem vurun. Yöneticiler geçmişte fevri davranmadı mı? Evet davrandılar. Müdehaleler de onların da kalplerini kırmadan olsun istiyoruz. Bu konular çok hassas konular malesef. Giren üyeleri yıldırmak için yönetim ne yapmış biraz açıklar mısınız?

Aydın850, düşüncelerinizle 4 senedir paralel hareket ettik fakat sonuç bundan daha ileri gitmiyor.

Turko29, ikinci nick kullananları direkt yasakladık, nicklerini birleştirdik. Tabi bizim bilgimiz dahilinde olmadan farklı IP'lerden kaydolan insanları anlamamız mümkün değil. Üye olurken de insanlara adınız soyadınız TC kimlik numaranız ile kayıt olun diyemeyiz. Varsa böyle bir örnek site nette izleyelim.. Kimse bu kadar şeffaflaştırmaz hayatını nette bu kadar belirsizlik varken.

Nejdet Abi, sorunun cevabını yazı başlığında verdim. Sayısal azlık konusunda hemfikiriz. Bu konuda destek olabileceklere kapımız açık.. Forum başlıklarının, konuların yeniden incelenmesi gerekir diye düşünüyorum. Çok genele gidilmemek koşuluyla bazı konularda farklılıklar getirilebilir foruma.

Pyramos, profilde görüşünü yazmak isteyen kişi için bulunduğu şehir yanına - koyarak düşüncesini yazsın. Pek ilgi olacağını sanmıyorum açıkçası. Zira ben hangi düşüncedeyim sorusunun cevabını veremeyecek insanların sayısı da çok az değildir.

glsezinrs, üyelik kriterleri için bir takım yenilikler getirebiliriz. Düşünceleriniz de katıldığım noktalar var. Burada genel anlamda bir yol katedip genel bir kanı oluşturduktan sonra alt başlıklar açarız. Üyelik sistemi vs gibi. Burada üye olunacaklar için kriteleri beliryebiliriz sizin yazdıklarınız paralelinde. Chatbox kaldırılabilir fakat bu da konuların sulanmasını göze almamız demektir. Chatboxun açık kalmasını bu yüzden istedim. İnsanların tanışması mı gerekli bu bilinmezliklerden bunu anlayamadım? ya da bu konuda daha net ifade verebilirseniz sevinirim. Forumu finansa eden sadece benim. Bir hobi olarak başladım ben bu işe. Sonra site büyüdükçe host vs maliyetleri de artmaya başladı. Herhangi bir reklam gelirimiz de yok.

felsefegunlugu, öncelikle desteğiniz için teşekkürler. Facebook grubunuz da da bizimle ilgili paylaşımlarınız oluyor, takip ediyoruz..

glsezinrs,felsefegunlugu, Sizin yazdıklarınızdan sonra şu çıkarımda bulundum şahsen; mesela 1000 mesajı olanların üstü için bir Bölüm açılır ve +1000 denilir. Burada sadece 1000 mesaj ve üzeri tartışabilir denilir. Diğer üyeler burayı okur ama yazamaz. Böyle bir sistem oluşturabiliriz. Fakat yeni gelen üyenin dönem ödevi için soru sormasını da engellemek bana doğru gelmiyor.

Fides, Harun Yahya ya da darwin gibi isimlerin de önemi bir yere kadar. Darwin'e de Harun Yahya gibi bakan kişiler de tıpkı inek örneğinde olduğu gibi söz konusudur. Biz burada bunu tartışmamalıyız diye düşünüyorum. Bilime vs de saygısızlık değildir. Herkes kendi inandığı şeyi tartışabilir, savunabilir. Üniversitede çok sevdiğim bir arkadaşım da (ki şuan kendisi çok çok büyük bir firmada ülke müdürlüğü yapıyor) Haydar Baş'ın peşinden gidiyordu ve halen de bildiğim kadarıyla gidiyor peşinden.. Bana göre de bu insana inananlar felsefe, din ya da bilimle bağdaşmıyor ama malesef herkese, her düşünceye inanan bir zümre var. Biz burada bunlara kısıtlama getirirsek işte o zaman kendimizi sorgulamamız gerekir ne kadar demokrasiye inanıyoruz diye.. Bu tartışmaların neticesinde şunu anlıyoruz ki (en önemli veri oldu elimizde ), kişiler başlıkların sulandırılmasından, felsefe ile alakasız gereksiz polemiklere girilmesinden ve kişiseleştirilmelerinden rahatsızlar ve bu tür mesajlar silinmeli, yazanlar da uyarılmalı ama bunu yapmak için de daha şeffaf ve sayıca çoğunlukta bir yönetime ihtiyacın var olduğu konusunda birleşiyorlar.

Enkaz, bence senden önce pay çıkarması gereken çok fazla arkadaşımız var. Sıra sana gelene kadar site zaten düzelir🙂 Bir de adımız felsefe, konumuz ciddi.. Fakat burası felsefe kürsüsü ya da felsefe olimpiyatları falan değil. Burada vakit geçiren ve bu zamanlardan hoşlanan arkadaşlarımız var. Belki felsefe için bilgi düzeyi yetersizdir ama okuyarak bir şeyler öğrenmek istiyordur. İşte genel forumu da açmak istememdeki en büyük sebeplerden birisi de bu arkadaşlarında yazacak alanlarını yaratabilmektir.

turko29, bence siz bu yönetim işini biraz abartıyorsunuz. Dedeyi bilmeyen yöneticilerden bahsetmişsiniz. Bu mümkün mü sizce? Kaldı ki fevri davranıldı vs deseniz anlarım. Fevri davranan arkadaşlarımızdan zaten anlayış isteyip yetkisizleştirdik.

evrensel-insan, ben hodri meydan ya da düello gibi şeylere pek sıcak bakmıyorum ama arkadaşlarımız sizinle hemfikirdelerse bölümü açabiliriz. Bu bölümlere hır gür çıkartır düşüncesi ile karşı olduğumu açıklamayı da uygun görüyorum. Bundan ziyade bilgi birikimine güvenen arkadaşlar baştan da bahsettiğim gibi bir sistem kurulup kendi köşelerinde diledikleri gibi hodri meydan yapabilirler. Onların da altına sonuçta yorum giriliyor. Ama esas konu; konunun kendisi yani yazarın bilgi birikimiz ve kültür düzeyi olacaktır. Siz, nejdet abi, türko gibi bir sürü insan var bu tarzda yazabilecek... Sizin de dediğiniz gibi diğer durumda yani hodri meydan olursa, bu da magazin kültürü ile felsefe tartışmaya dönüşecektir diye düşünmekteyim.

Nejdet Abi, zaten insan gibi tartıştıktan ve karşımızdakina saygı gösterdikten sonra (evladım, koçum vs gibi aşağılık ifadelere girmedikten sonra) yöneticiye ne gerek var ki? Yöneticilik bence hamallık oluyor şu durumda.

glsezinrs, konuların hemen altında şikayet butonu var bu buton sayesinde konu hakkında yorum yapabilirsiniz, info[at]felsefe.net vasitasıyla ya da özel mesaj yoluyla bizlere ulaşabilirsiniz. Keşke herkes bu şekilde müdahil olsa bizim işimiz çok daha basitleşecektir.

anotherday, şunu merak ediyorum, uye olduğunuz tarihten gunumuze kadar neden yazmadınız ve şimdi sizi yazmaya iten ne oldu?Belki cevabınız bizim için bir veri olabilir.

ve son olarak bu başlıkta bile bu tartışmalara giren arkadaşlarımıza diyecek sözümüz yok malesef..

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
+1000 mesajın üzerinde (ya da daha başka bir sayı) yazısı olanlardan 3-5 (ya da daha fazla ) kişilik, titiz bir seçimle bir komite (hakem kurulu gibi) oluştursak ve bu komite üyeleri kendi mesajları hariç (komitenin diğer üyeleri dahil olmak üzere) bütün katılımcıların mesajlarına, mesajın konusundan çok, biçim ve içeriğinin yetkinliği açısından, örn. -5 ile +5 arasında bir puan verseler ve mesajın aldığı puan, mesajın altında gösterilse, o üyenin aldığı toplam puan da avatarının yanında bir yerde gösterilse; kimse mesajının altında -3 , -5 gibi düşük bir puan görmek istemeyeceğinden, kaliteyi yükseltmek açısından teşvik edici bir etkisi olabilir mi...

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
ama galiba içeriği puanlama, hakem kurulu üyelerinin verdiği puanları tartışma konusu haline getirebilir, o nedenle 47 nolu mesajdaki önerimi, sadece ''biçim, üslup değerlendirilmesi/puanlanmasıyla'' sınırlandırmak gereği duydum...

anotherday

Yeni Üye
Felsefe ve edebiyatla ilgili konular ilgimi çeker, sanırım internette bir şeyler araştırırken rastladım bu siteye ve kaliteli güzel bir site gibi göründü, bir şeyler öğrenebilirim belki, paylaşabilirim diye üye oldum fakat konuların benim için çok ağır olduğunu gördüm.Yazılanlar, açılan başlıklar hakkında elbette bir fikrimiz var ama bunları tartışmaya döktüğümüzde bir kanıt sunma ihtiyacı doğuyor ve tek başına bir bilginin yeterli olmadığını gördüm ,yani kısaca felsefi alanda daha fazla altyapıya sahip olmak gerektiğini düşündüm ve ben de kendimi bu alanda yeterli görmedim bu nedenle üyeliğime aktif olarak devam etmedim. Bir süre sadece ziyaretçi olarak siteyi takip ettim ondan sonra da açıkçası hiç uğramadım.Kısa bir süre önce,tekrar nasıl oldu bilmiyorum rastladım bu siteye şiir bölümü dikkatimi çekti her ne kadar yalnız kalmış bir yer olsa da ve belki forumlarda yazabileceğim bir şeyler olabilir dedim. Bence burası kaliteli bir site ama biraz renksiz yeni üyelerin de burada uzun süre kalmamasının nedeni sanırım bu.

felsefegunlugu

Yeni Üye
Ağır konular olmalı tabiki ancak herkesin cevaplayabileceği tartışmalar,konular açılabilir.Ben sayfamda ağır konular açamıyorum çünkü açıldığı zaman katılan üç beş kişi oluyor.Bu yüzden bir senedir bunları tartarak herkesin cevaplayabileceği şekilde konular,tartışmalar açıyorum.Çok da faydalı oluyor.Bu konuda yardımcı olabilirim isterseniz.Benim de ağır konularda tartışabilecek bir felsefi bilgim yok açıkçası.Bu işi bir hobi olarak yapıyorum.Bu yüzden güncel olmasa da(olabilir belki) halka açık ama yine de felsefeyi barındıran konular tartışmak aktifliği arttırmamızda faydalı olabilir diye düşünüyorum.

Nejdet Evren

Yeni Üye
anlaşılıyor ki daha geniş kitleye seslenen bir değişiklik yararlı olacaktır. ve üstelik felsefe bölümünde tartışmak isteyenler olursa onlar da kendlerince farklı bir seviye tutturabileceklerdir. böylece iki yönlü sorun kendiliğinden çözüme kavuşmuş olur. sitenin felsefe ağırlıklı olması dileğimdir. yönetim dışındaki diğer sorunlarınızı paylaşabilirim.

mavimor

Yeni Üye
O halde usta felsefecilerimiz için ayrı bir bölüm açarız. Şahsen ben okumakla yetineceğim🙂 Orada yazabilmek için oraya üye olanların tavsiyesi ile bölüm izni açabiliriz. Mesaj sayısına endekslemek yanlış olur. Sizin de dediğiniz gibi ilgi çekici ve gündemdeki başlıkları konuşmakta biz hobi düzeyinde ilgilenenlere kalır. Bu şekilde de ciddi konuların sulanması engellenmiş olur..

Ağır konular olmalı tabiki ancak herkesin cevaplayabileceği tartışmalar,konular açılabilir.Ben sayfamda ağır konular açamıyorum çünkü açıldığı zaman katılan üç beş kişi oluyor.Bu yüzden bir senedir bunları tartarak herkesin cevaplayabileceği şekilde konular,tartışmalar açıyorum.Çok da faydalı oluyor.Bu konuda yardımcı olabilirim isterseniz.Benim de ağır konularda tartışabilecek bir felsefi bilgim yok açıkçası.Bu işi bir hobi olarak yapıyorum.Bu yüzden güncel olmasa da(olabilir belki) halka açık ama yine de felsefeyi barındıran konular tartışmak aktifliği arttırmamızda faydalı olabilir diye düşünüyorum.

turko29

Yeni Üye
Sayın Mavimor Önerilere yazmış olduğunuz toplu yanıtı ve diğer yazılanları okudum, öncelikle yazınızdaki üslubu ve yaklaşımı beğendiğimi belirtiyim, Oligarşik yapı diye kastettiğim ki Fidevs'in çağrısına yanıt vererek tekrar yazmaya başlamam bu değişikliğin nedeni ileydi, Mühendis i de katkı için yazmasını istemem bu nedenle idi. Kimin nasıl düşündüğünün hiç bir önemi yoktur, Çağdas Felsefe bir bilimdir, Popilist Felsefe olarakta güzel söz söyleme tekniği olarak, münazara olarak bildiğimiz yaklaşımlardır, Bunlar süreçleri içerisinde ve konumları içerisinde, Tasavuh, Filozofi gibi farklı adlarla adlandırılmış olsalarda, hala konacakları bir yer bulunamamıştır. Burada amacım bunların yanlışlığı doğruluğunu tartışmak değil, Bilimsel yaklaşımlarla inatlaşarak, taraftar gücü ile garip polemiklerle insan kaçırma, gitmemizin ki o dönem 10 kişiye yakındık, PHİ Monoliza ve benzer Harun Yahya dayatmaları, Kişiliklereyönelik aşşağılamalarda o dönemde yönetimin tarafsızlık görünümü altında sessizliği olmuştu. Elbetteki bu tip yapılanmalarda çatı amatör yöneticilerden oluşur( gönüllü kastedilen) her şeye yetişmeleri beklenemez, Ama Alevilik olayını açıpta PHİ Dedeliği bilmeyişi şaka gibi bana gelmesi ve bunu öğrenmek için Fidevsten bilgi alması ile bunun gerçekten bilgisizlik olduğunu ve bu kişinin yönetici olduğunu ve bu yetkisinide sürekli provakelerde kullandığını görünce, tek yol kalmıştı, giderkende benzer bir yazı ile gitmiştik.
Bu konu kapsamı içinde görüşler sorulması geçmişteki olayların yaşanmaması için Yönetim olayına ve müdahil olmasına önem verdiğimi belirtiyorum, Sitelerinin selameti için gerçeği savunma zorunluluklarından dolayı.
Dünya görüşleri konusuna gelince, Ülkesini, İnsanlarını seven ve Tam Bağımsızlık için çaba sarfeden herkes benim görüşümdendir, Siyasi partisi, örgütü, inancı ne olursa olsun. Bilme İnanan bilmin ışığında yürüyen her keste yoldaşımdır, bunun aksini 54 yaşıma kadar hiç bir zaman düşünmedim...
Görüyorum ki doğru düşünüyorsunuz, elinizi taşın altına koyuyor ve koyacak insanlar arıyorsunuz, bulursunuz, başarırsınız...

fides

Yeni Üye
Lütfen bana bana ağır konulardan bir kaç örnek link verir misiniz? Gerçekten anlamak istiyorum bu konuyu.
Herkes her konuda bilgi sahibi olmayabilir, ilgi alanına girmeyebilir ya da konu ilgisini çekmeyebilir ama "ağırlık " konusu farklı.Daha önceden ağırlık konusunda gelen şikayetler şöyleydi "numen, fenomen"ve türevlerinden oluşan kelimelerin her konuya yazılıp bağımsızlığını ilan etmesi. Ağırlıktan kastedilen gene bunlar mı?

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Siteye baktim, numen ve fenomen kavramlarini lakabimdan once de kullanan yazar uyeler olmus.

fides

Yeni Üye
Evet, hatta yazdıkları o konuya bir şeyler yazarak özellikle tazelemek istemiştim. Onları kullananların ikisi de(Macavity ve tribalistic) felsefe mezunuydu ve kimse onlardan böyle şikayet etmemişti.Konuyu Kant'a getirince kullanmış ve tadında bırakmışlardı.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Evet, hatta yazdıkları o konuya bir şeyler yazarak özellikle tazelemek istemiştim. Onları kullananların ikisi de(Macavity ve tribalistic) felsefe mezunuydu ve kimse onlardan böyle şikayet etmemişti.Konuyu Kant'a getirince kullanmış ve tadında bırakmışlardı.

Kusura bakma ben tad mumeccimi degilim. Bir seyin tadi, onun bilinc ve farkina varilinca alinir. Oncesi alinan tad degil, aslinda alinmak istemeyen ve tadi tatsiz yapandir.

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
Kusura bakma ben tad mumeccimi degilim. Bir seyin tadi, onun bilinc ve farkina varilinca alinir. Oncesi alinan tad degil, aslinda alinmak istemeyen ve tadi tatsiz yapandir.

'''ben, könisbergli bilgenin, numen (noumenon) ''ding an sich'' yani, 'kendinde şey' ,yani nesnenin gerçek (ve asla bilinemez) özünü ifede eden kavramına, kendi anlamımı yükledim ve ona tapınıyorum...''' desenize... bunun aksini ortaya koyamadığınız ama kabul de etmediğiniz sürece, bu sitede hiç kimseye huzur yok demektir...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
'''ben, könisbergli bilgenin, numen (noumenon) ''ding an sich'' yani, 'kendinde şey' ,yani nesnenin gerçek (ve asla bilinemez) özünü ifede eden kavramına, kendi anlamımı yükledim ve ona tapınıyorum...''' desenize... bunun aksini ortaya koyamadığınız ama kabul de etmediğiniz sürece, bu sitede hiç kimseye huzur yok demektir...

Benim tapinmaya ihtiyacim yok. Cunku beynim de vucudum da bana ait. O yuzden beynimi kendim sorguluyor, kendim kontrol ediyorum. Ayrica hic bir sekilde baska bir guce de ihtiyacim yok.

O yuzden ben durmadan beyninde olani sorgulayan ve yenileyen bir birey olaraktan gayet rahatim. Eger baskalari benim dile getirdiklerimde huzur ariyor, ya da huzurlari kaciyor ise; bu tamamen onlarin sorunudur. Cunku benim ne baskasina huzur verme, ne de baskasinin huzurunu kacirma gibi bir algim yok.

Herkes gibi kendi beynimin dusuncelerini bilgi, bilinc ve farkindalik olarak kullanmaya calisiyorum.

Ayrica onume ne engel cikarilirsa cikarilsin, ben kullanmaya devam edecegim.

O yuzden sizlerbaskalarinidegerlendirip, onun eliyle kendinize huzur aramak ve huzurunuzu bozmak yerine; kendi kendinizi degerlendirip, bunu yapsaniz en azindan sizin adiniza bir kazanc olacak.

mavimor

Yeni Üye
Bu başlığı alakasız yerlere çekmeyin lütfen. Kişisel mesajlaşma yoluyla sorunlarınızı çözünüz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni Konular