Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

İnanmak

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 948

Galagtiga

Yeni Üye
İnanmak bence tamamen insanın kendisine değil, büyüdüğü çevreye bağlıdır. Şimdi size çocukluğunuzdan beri inandığınız bişeyi değiştirmenizi söyleseler değiştirir misiniz? Tabi değiştirmezsiniz. Neden buna inanıyorum? Acaba karşımdakinin inancı mı doğru? diye düşünmek lazım. Bu inancı size, sizi büyüten aileniz verir. Biz atamızdan öyle gördük deyip aynı şeyleri yapmak aynı şeylere inanmak mı gerek şimdi? Hayır ben size ailenizin her yaptığı şeyi yapmayın demiyorum. Araştırıp, doğruluğunu iyice kontrol edip öyle yapmak ve inanmak gerek. Yani ne anlıyoruz? 😕

ghost1223

Yeni Üye
bence bir insan için inanmak daha mantıklı olduğu için inanır çünkü seni bekleyen sonsuz bir hayatın ihtimali çok küçük olsa bile inanmak daha mantıklıdır. islam'ın ise diğer dinlere olan üstünlüğü açıktır. yalnızca Allah inancıyla diğer dinlerin tanrı inancını karşılaştırırsak farkı daha kolay görebiliriz.

amaudjulepp

Yeni Üye
İnanmak güzel bir şeydir inanıp kötülüklerden uzak durmak ise bambaşka duygulardır ve insana faydası vardır ama inanıpta inancın doğrultusunda suç işlemek cinayet işlemek dünyanın en budalaca işidir....

kayıpnesne

Yeni Üye
inanmak, bilmek ya da bilebilmek için baktığımız dünyanın seslendiğini duymaktır.
aklına, deneyimine ve kendine meftun insanın, başkasını başka olarak tasavvur edebilmesidir.
mantığın birbirine ulanan söylemleriyle zekasını kanıtlamaktan başka şeylerle de ilgilenenler içindir.

ÇaresizDüşünen

Yeni Üye
hristiyan bir ailenin ferdi olup her insan gibi herşeyden bi haber geldiğim Dünyada hristiyan yetiştirilip son 2 ,3 senedir ateist olup, fizik okuyup evrenin kendiliğinden oluşma ihtimalini düşünüp(((tesadüflüğünden bahsetmiyorum sonuçta milyar olasılık varsa ve biri gerçekleşecekse bu tesadüf olmaz))) agnostik olan şimdide malesef çıkarlarımı düşünüp acaba diyip ve acaba dedikten sonra korkumdan dolayı tarafsız bakış açımın kaybolacağını kendime yediremeyen biri olarak yazıyorum.
SONUÇ OLARAK ÇARESİZDÜŞÜNEN olarak diyorum ki (((Araştırıp, doğruluğunu iyice kontrol edip öyle yapmak ve inanmak gerek. ))) demişsin burdan anladığım inananların olayın doğruluğunu araştırmadığı için inandığını düşünmen.

İnanmayan bi kişi olarak heralde şuan fizik yasalarının doğruluğundan ve matematiğin doğruluğundan eminsin şöyle düşün bi elmanın yere düşmesini engelleyemezsin. fizik yasaları bunu emreder. aynı şekilde bütün insanların bir makina gibi atomlardan oluştuğunu düşün karmaşık bi yapı tamam mı? makina gibi ve düşün ki kendi yaptığın sandığın şeyleri kendin aslında kendin yapmıyosun bunlarda tıpkı elmanın yere düşmesi gibi fizik yasaları sayesinde olan şeyler. yani aslında şuan yazdığım bu yazıyı kendi aslında kendi isteğinle okumuyosun bu adamın da inanması belki de kimyasal bi olay nasıl dünyanın dönmesi bilmemne ışık yılı ilerdeki cismin hareketini etkilemiyorsa seninde inanan insanın(kimyasal olay olarak düşün) değiştirmen imkansızdır.

BEN ETRAFIMDA GÖRDÜĞÜM TÜM CANLILARI ÇARESİZ DÜŞÜNEN OLARAK TANIMLIYORUM.

Yeni Konular