Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Kader

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 2,891

mavimor

Yeni Üye
Bizim ölçümüz maziye kader, istikbale irade açısından bakmaktır. Fethullah Gülen
Dayanmak, kaderi yenmektir.Campbell
Genelde insanlığın kaderi, hak ettiği olacaktır.Albert Einstein
Her yürek, kendinin kaderidir. Balley
Her ümmetin mecusileri vardır. Bu ümmetin mecusileri "kader yoktur!" diyenlerdir. Hadis-i Şerif
Hiç kimse kaderini değiştiremez ve kaderinden kaçamaz. Goethe
Hiç şaşmayan saat gibi işler durur kader. Yahya Kemal
İnsanlar kendi çılgın ihtiraslarının neticelerini kadere yüklerler.Walter Scott
Kader, kendi elinde olmayan şeylere bağlanan kimselere karşı her zaman menfidir. Andre Maurois
Kadere iman eden, kederden emin olur. Hadis-i Şerif
Kendi geleceklerimizi kendimiz hazırlar, sonra da kader deriz. Disraeli
Kim kader konusunda herhangi bir meseleyi konuşacak olsa, ahiret günü kaderden hesaba çekilir. Kim de bu mevzuda bir şey konuşmazsa, ahirette kaderden hesaba çekilmez. Hz.Aişe r.a.

Süreyya Önal

Yeni Üye
Bizim ölçümüz maziye kader, istikbale irade açısından bakmaktır.

Genelde insanlığın kaderi, hak ettiği olacaktır

Kendi geleceklerimizi kendimiz hazırlar, sonra da kader deriz.

güzel ifadeler bende ; Kaderi yazanda İnsan kadere kendini yazandır diye düşünürüm.
Birde şu kısmet meselesi var ki kısmet;meşhur Kaos Kuramının ta kendisidir.

KAOS kURAMI:Birçok farklı girdinin sürekli değişerek fiziksel değişimler ve farklı düzenler yaratması ve bu düzenlerin yine kendisini etkilemesi insan zekasının ve günümüzdeki gözlem ve bilimsel tahmin yeteneklerinin çok çok üstünde olmasından dolayı kaos olarak nitelendirilir. Oysa tüm bu değişimlere neden olan fiziksel yasalara ve matematiksel açıklamalara hakimiz. İşte bu noktada karşımıza düzen ve kaosun aslında birbirine ne kadar sıkı sıkıya sarılmış olduğu ortaya çıkar. Fiziksel yasalar ne kadar basit olursa olsun sonuç o kadar rastlantısal ve karmaşa doludur....Kaynak:VİKİPEDİ

Dini inançta, Var olan Var oluşun(ALLAH) Olll... dediği ve heran yeni bir işte yeni bir oluşta olduğu kayıtlıdır.Dini argümanla konuşmasak bile Var olanın uzamında (herhangi bir mekanda) varlık olma kendinden önceki bir kayıttan (kısmet/kaos) olbir vakte denk gelen hakedişle biçilen, nakdi bir ömürdür.Aslolan varlığın bütünlüğü içinde Ben yanılgısı!! ortadaysa da yine O varlığın içinden olan her bir varlığın/varoluşun, ben diyenlerin! eylemleri ile kader-kısmet sürgit yazılır.

Ben değil Biz, Varlık-Varoluş Vardır.Her şey değişip dönüşürken herşeyi tek tek saymaktansa -ki bütün güzel adlarda onundur demek de budur ve o 99 herşeyde tezahür bulur -TEk isimde birlenip ALLAH denir.Kader kısmet herşey bu yüzden allahtandır çünkü;beni-bizi aşar birin kudretidir o ve her an herşeyde / herşeyce yazılır(kısmet olur kader olur) kayıt altına alınır.Cüzi iradeler katılır ancak sonuçta/toplamda belirleyici olanın adı Külli iradedir.

(Varoluşun bütünde adı) ALLAH'ın ;İnsanın en az kendine verdiği kadar değerli en nihayetinde Baki olan/kalan Kutsallığı da budur.Herşey allahtan!! Gerisi teferruatdır : ))) eh bilinç de niye vardır teferruatıyla arasın bulsun bilsin gelişsin....

endlesslive

Yeni Üye
kader..
kime şikayet edeyim seni.. bilemem
ah..

cüzi iradeden
illallah
külli iradeye
eyvallah

sayın Fer, size de eyvallah 🙂
beyninize bereket

Süreyya Önal

Yeni Üye
endlesslive,

Sağolasın kıymetli arkadaşım, evvelallah- siz dostlarla; bir arada olmaktan, özveri-hissiyatınızı ve birikimlerinizi paylaşmanızdan ziyadesiyle memnun/hoşnutum..böyle, -ne diyeceğimi bilemedim- hoş görünüz, Teşekkür ediyorum.

Yeni Konular