Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Kuantum Olumlama

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 10,134

mavi

Yeni Üye
Son zamanlarda yaşadığım iç sıkıntılarımın nedenlerini düşünürken gözüme kitaplığımda okumadığım bir kitap ilişiverdi!.bir kaç sayfaya göz attıktan sonra sorularıma bu kadar kısa zamanda cevap bulacağımı tahmin etmemiştim...

Sayfanın özeti şöyleydi;

"Dil realiteyi oluşturmadaki en önemli araçlardan birisidir, ama ne yazıktır ki insanlar bu olağanüstü aracı nasıl kullanacakları konusunda bilinçsizler. Herkes kendi dünya modeline uygun cümleler kuruyor konuşurken: "Biz adam olmayız", "Burası Türkiye", "Yine aynı şey olacak ve başaramayacağım", "Çok şanssızım", "Çok hareketliyim" yada "Maymun iştahlıyım" gibi kalıpları öylesine söyleyiveriyorlar. Çoğunlukla düşünmeden ve bir anda klişeleşmiş bir takım sözcükleri seçiyorlar. Ama bu sözcüklerin hayatlarında nasıl direkt olarak etkili olduğunun farkına varmadan."

"Ve sanki var olan bir şeyi oluşturuyor gibi değil de, var olan bir şeyi tanımlıyor gibi."

"Yani hep sorunlu oldukları için mi sorunlardan söz ettiklerini, yoksa sorunlardan söz ettikleri için mi sorunlara sahip olduklarını bilmeden."

Oysa söz o kadar etkili ki, bu sözü söyleyen kendisini zayıf, çaresiz ve bir kurban gibi görüyorsa, söylediği söz bir tanrısal varlık tarafından söyleniyormuş gibi etki yapıyor. Ya da gerçekten öyle olduğu için.
...........
"Ben" dediğinizde, içinizdeki güç ayağa kalkarak "emret" diyecektir. O yüzden "ben" dedikten sonra arkasından ne söyleceğinize dikkat etmeniz gerekir.

....
Okuduktan sonra son zamanlardaki iç sıkıntılarımın bir sıkıntım olduğunu sürekli düşünmem ve düşünmekten başka bir uğraş bulamamamdan kaynaklandığını sezdim.
Ve gerçekten bir sıkıntıya sahip olduğum için değil bir sıkıntım olup olmadığını sürekli kendime sormam ve bunun bende yarattığı sıkıntı...Garip..

Beynimiz gerçekten düşündüklerimizi ve söylediklerimizi aynen yapıyor..
-Soğuk bir akşamın ardından yarın hasta olacağımı düşünmediğimde hasta olmadığımı farkettim.
-Bugün ne sakarlık yapacağım demediğimde sakarlık yapmadığımı..
-Yarının kötü başlayacağını söylemediğimde günün nötr başladığını ve ne zaman olumlu cümleler kurup buna konsantre olursam günümün şaşılacak kadar iyi geçtiğini..

Bunun adına kelimelerin gücü deyin..Kuantum deyin..Çekim yasası deyin.. pozitif düşünmek deyin..ne derseniz deyin..İnanın oluyor..

Hiç denediniz mi??

mamoste

Yeni Üye
sanırım burada kişinin bireysel düşüncesine gereğinden fazla önem verilmiş. oysa kişi sadece düşünceden ibaret olmadığı gibi tek başına da yaşayamaz. tabiki pozitif düşüncenin insan üzerinde önemli bir etkisi vardır. bu yadsınamaz. ama soğuk havada iyi giyinmeden dışarı çık bakalım üşüyecek misin?ki insan aynı zamanda sosyal bir varlıktır.ve sosyal yaşam içerisinde kazandığımız davranışlar,bilinçüst ve altımız.tüm bunlar bizi sınırlayan şeylerdir. dolayısıyla tek başına sorunum yoktur demek ve buna inanmakla sorunlar bitmez ve çözülmez. aslolan sorunların ne olduğunu bulup gerçekçi bir şekilde çözmeye çalışmaktır.

mavi

Yeni Üye
Burada beynini ve düşüncelerini olumlu yönlendirmenin ne kadar büyük şeyleri değiştirdiğinden bahsediyor..Pozitif düşünmenin büyüklüğünden..Ama elbette bu sadece konulardan bir tanesi.Kişiyi toplumdan soyutlamıyor aslında..Bölüm olarak aldığım için o konuyu irdeliyor..Elbetteki sadece bununla hastalıktan korunmak mümkün değil.Salt olarak düşünerek bir şeylerin aşılabileceği gibi bir anlam çıkarmak doğru olmaz yazılanlardan.Ama şu doğru ki kendimizle ne kadar olumlu konuşursak o kadar olumlu zamanlar geçiriyoruz..Ya da tam tersi..

Yine tekrar etmek istiyorum;Paylaşmak istediğim salt olarak sadece düşünmek değil..Ama düşünmenin etkisi oldukça büyük..Ve herşey sadece düşünmekle çözülemiyor.Ama gerçekten istemeden düşünmeden de salt çözümler de işe yaramıyor..Denge yani..

mamoste

Yeni Üye
sanırım salt yazılı olan üzerinden değerlendirilince yanlış anlama oldu. bu noktada size katılıyorum. kişinin gücü sanıldığından daha fazladır. ve birey kendisinin farkına varabilirse oldukça önemli değişiklikler yapabilir. ki çağımızdaki hastalıkların çoğunu(ekonomik,politik,sosyolojik,sağlık vs) rahatlıkla altedebilir. işin bu boyutu ile size katılıyorum. diğer boyut görmezden gelinmediği sürece

Mühendis

Yeni Üye
Bana 'polyanna'cılığı çağrıştırdı.
Ama ara sıra oynamanında bir sakıncası olmasa gerek.[FONT=&quot]
[/FONT]

mavi

Yeni Üye
Limon ve limonata ilişkisi gibi biraz belki..Ama hayallerden bahsetmiyorum..Mutluluk oyunlarından çok beyninin kontrolü..Olumlu yönlendirmeler ve iyi bir motivasyon..

cogito

Yeni Üye
Bu tür olumlu düşünceler insanda plasebo etkisi yapabilir.Olumlu düşünceyle mutluluk, zenginlik elde edebileceğimizi öğütleyen yaklaşımlar var.Fakat biz zaten bugün gideyim de bi sakarlık yapayım ya da yarın güne kötü başlayayım, hasta olayım demiyoruz ki yapmam, olmam, başlamam deyince sorunlar çözülsün.

mavi

Yeni Üye
Elbette bugün sakarlık yapayım diye düşünmüyoruz.Ama bazen farkında olmadan kendi modelimize uyan etiketler koyuyoruz.Ya da insanlar koyuyorlar bize ve biz buna inanıyoruz.Mesela ben son 10 yıldır aralıklı olarak sakar olduğumu ve bir yere gittiğimde yine bir sakarlık yapacağımı düşünerek bazı zamanlarda kasılarak yaşadığımı farkettim.Bunu fazla düşündüğümde de gerçekten bir sakatlık yaptığımı ...
Ki zaten bu düşünmeler hayatın her anında yaşanıyor demiyorum.Bazı zamanlar kısa ve ya uzun geleceğe dair olumsuz cümleler kullanmıyor muıyuz?
-Yine başaramayacağım
-Yine Reddedileceğim vs..

Tam tersini denediğimde yaşadığım olumlu duygularım başaramayacağımı ya da reddedileceğimi düşünmeden yola çıktığımda ve olumlu telkinler kullandığımda daha yararlı olduğunu farkettim..

en güzel kanıtı da;
4 maç yenilgi yaşadıktan sonra -hiç şansımız yok diyen takımıma yaptığım telkinler oldu..
ve bu telkinler onların daha da iyi bir motivasyonla maça çıkmalarını, daha çok çabalamalarını ve daha önce 40 sayı farkla yenildikleri bir takımı 20 sayı farkla yenmelerini sağladı.(Salt olarak başarının sebebi bu olmasa da etkisi yadsınamazdı)

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Olumlu düşünce ve Kuantum Düşünce Teknikleri düzenli uygulanması halinde faydası kesindir. Hiç bir iş yapmadan zengin olmayı hayal etmekten bahsetmiyorum fakat olaylara olumlu bir bakış açısı geliştirildiği takdirde hayatınızda olumlu durumlar yaşamaya başlıyorsunuz. Bakış açınız doğal olarak davranışlarınıza da yansıdığı için mesela iş yerinde daha verimli çalışmaya başlıyorsunuz. Soruyu soran arkadaş denediniz mi demiş, evet ben denedim ve hayatımda bir çok şey iyi yönde gelişti. Olumlu düşünce pollyannacılık değildir fakat benzer yönleri var.

Beynin Yapısı ve İşleyişi / Psk. Murat Bilim

Olumlu Duygular:
Kendimizi iyi hissettiğimiz zamanlarda beynimiz "mutluluk kimyasalı" olarak adlandırılan endorfin salgılar. Endorfinin önemi ise nöronlar arasındaki bağlantıları kolaylaştıran yağlayıcı özelliğe sahip nörotransmitterleri ateşlemesidir. Yani, kendimizi iyi hissettiğimizde nöronlar arasında daha çok bağ kurulur.

Olumsuz Duygular:
Kendimizi kötü hissettiğimiz ve stres altında olduğumuz zamanlarda ise tam tersi bir durum söz konusudur. Limbik sistem içerisinde yer alan talamus, duyularımızIa düşünmeyi sağlayan korteks arasında devre anahtarı rolü üstlenir. Eğer kişi stres altındaysa veya korku duyuyorsa talamus, verileri düşünmenin ve öğrenmenin gerçekleşeceği korteks alana göndermek yerine, beyin sapı gibi beynin daha primitif alanlarına gönderebilir. Böylece kişi rasyonel bir düşünce üretmek yerine içgüdüsel davranabilir.Kısacası öğrenme eğlenceli olduğunda daha kalıcıdır. Aşırı stres ve korku, öğrenmeye engel olur. Beynin kimyası bunu doğrulamaktadır.

Yeni Konular