Sizce kürtaj yapılması doğru mudur? Esasında ben bu konuyu rahme düşen bir canın yaşama hakkını alabilmemiz açısından irdelemek istiyorum. Anne adaylarının böyle bir hakkı sizce olmalı mıdır?
Aslında benim sorum şu an gündemdeki sorun için değildi Evrensel.
Şunu sormaya çalışıyorum; beden bizim akıl bizim ama yapılan eylemin neticesinde rahme düşen can bizim mi? O canı alıp almamak doğru mudur bunu tartışıyorum. Kürtajın ne olduğu zaten aşikar üstad. Bunun felsefesi olamaz diye düşünüyorum.
O zaman temel sorulara yanıtlarla gidelim. Onu doğuracak kişi "kadın"dır. Hak ve özgürlükler ilişkiye girmek ya da girmemekle başlar. Önlemini almayınca bence hakkı bitiyor 🙂
Kürtaj yapmak bence onun hakkı değildir. Onun hakkı ilişkiye esnasında önlemini almaktır. Kürtaj var nasılsa deyip ihmalkar davranıyorsa o zaman hakkı bence kaybolmuş olur. Bence onun kürtaj yaptırmak hakkı ise, o çocuğun doğma hakkını nasıl sorgulayacağız bunun cevabı üzerinde duralım.? Sizce rahme düşen canı doğurmamak doğru mudur?
Bu sorunun altında insanoğlu ezilir. tüm rasyonel cevaplar eksik kalmaya mahkum..
insanoğlunun önüne çözemeyeceği sorunlar gelmez... çünkü, çözemeyeceği kadar ciddi sorunların varlığını insan algılamaz... birileri kürtajın doğruluğu / yanlışlığı konusunda kendisine ait bir düşünceyi tüm topluma dayatmaya kalkmadan önce (toplum için) böyle bir sorun var mıydı... yoksa sorun çözme noktasında ( bu noktasında deyimini başbakan çok yersiz ve gereksiz biçimde kullandığı için kullanmak istemiyorum ama...) bulunanlar, uludere gibi çeşitli sorunları çözemeyince, başka sorunlar üreterek, çözemedikleri sorunların üzerinden atlayarak, gündemi mi değiştirmek istiyorlar, acaba...
Bataklıkta sürekliyoruz ama bazılarımız yıldızlara bakıyor.(alıntı) işte siyasetin gösterdiği her zaman budur. benim cevabım bunlardan bağımsızdır. onların gündeminin canı cehenneme Sn.Birazdahaderinmavi. Tanrı beni yaratırken bana sormadı varoluşçu yaklaşımı işte bu soruda da geçerli. şimdi O Cana sormadan nasıl cevap vereceğiz bu soruya. Tecavüz sonucu olsada, özürlü doğacak olsada..nasıl nasıl cevap vereceğiz?? bu soru insanoğlunu aşar. bu sorunu tabiki çözeriz ama kendimize göre çözeriz..eksiklikten kastım budur.
Diğer yandan günlük yaşantımızda sabah masamızda yediğimiz yumurtarlarla anne karnındaki olgunlaşmamış canlının bence hiç farkı yok.
kürtaj dini açıdan vicdansal olarak töhmet altında kalmayı gerektirse de beşeri olarak bence gayet gerekli ve mantıklı bir durumdur. Netice olaya canlılık açısından bakıyorsak fatih altaylı'nın dediği gibi kürtaj cinayet ise masturbasyon soykırımdır. Neticede spermde bir canlıdır.
Diğer yandan günlük yaşantımızda sabah masamızda yediğimiz yumurtarlarla anne karnındaki olgunlaşmamış canlının bence hiç farkı yok.
![]()
![]()
![]()
![]()
vs vs
bazıları korunma demiş ve saçmalamış kimse ben kürtaj yaptırırım diye bilerek döllenmez, şehvet ve kontrolsüzlük cinsel ilişkilerin temelinde yatan 3 başlı yılan gibidir. İrade dışı gerçekleşen bir şeydir. Diğer yandan prezervatif erkek için hazsal edinimi kestiği için doğum kontrol hapları kadınlarda tüylenme yaptığı ve spiral kullanımı zor olduğu için en yararlı korunma ertesi gün haplarıdır ki sayın başbakan böyle işlere burnunu sokacaksa bence ertesi gün hapları 17-20 TL 'den maliyet fiyatına çekip dağıtımını ve kullanımı örgütlerse bu kadar kürtaj yaygarası koparmaya ihtiyacı kalmaz.
Diğer yandan bence birde şu var bir insan getirip getirmemek bizim hür irademizin bir seçimidir. İnsan düşünce ve fikirleri değişebilir. Dünyaya gelen bir insanın sorumluluğu, yükümlülüğü bakımı ve gelişimi apayrı bir şey iken insanlar doğum sonrası çocukla kucaklaştıkları anlarından sonrasında sevinçlerinin yanında bu pislik dünyaya bu kötü ortama neden bir insan getirdim diyebiliyorlar.
Ayrıca dinsel açıdan dünyaya çocuk getirmek tanrılara kurbanlık koyun adamak gibi bir şey. Ben şahsen çocuğumun cennet-cehenneme- sevap günah gibi saçmalıklarla sorgulanıp hayatını buna göre kurup idame ettirmesini istemem. Bence sırf egolarımız tavan yapsın diye insan soyunu devam ettirmek çılgınlıktan başka bir şey değil.
Benim hür irademle düşünlerim bunlar ama 30 senin psikolojik ve dini baskıları düşünürsek kürtaj bence de cinayet başıma gelmesini istemem. Yinede insanların her zaman bir dönüş hakkı olmalı. Yaşadığımız dünyayı yeterince cehenneme çeviriyoruz. En azından bazılarımız gerektiği zaman kurtulabilmeli bu çılgınlıktan.