Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

şehirden çok uzakda bir köy inşa edelim...

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 5,798

hayyamx

Yeni Üye
şimdi bak onemsız demıyorum onemlı elbette ama paraya pula bıraz ara verelım bıraz derınleşelım yoksa kıtap satmayacak köy yazısmaları değilde şirket yazısmaları olmus dıyecekler .....az once ne dedım ben kendi ördüğüm tuğlaların oluşturduğu duvara toslamakdan bıkdım umarım bu sefer aşarım....hayalimde canlanan yer su beton tuğlalar olmayacak duvarları yani tahtadan citleri olsun soker atarız tahtayı bıkdım arkadas bu sehırın beton duvarlarına toslamakdan bence orda hayal kurmamız daha kolay daha neselı eğlencelı olacak sabah kalkacaz ve işe gidicez işimiz şu olacak ; tüm gün ye iç gez dolaş neselen coş atla zıpla düşün müşün ve yaşadıklarınla gelen esenleri sehırlılere aktar .....bu tabı bıraz sankı sey gıbı oldu yahu bu düpe düz zevkcılık bu ne sanat ne de bılım., epıkürist bu adam hayır ısde değilim ertesı gun de ağlar sızlar sehrın acılarında yasarsın her yönunu anlatmak cok zor dusuncelerının yazarken ...ben eğer köyümüz kurulursa sunu isterim bı ses kayıt cıhazı olsun bu ne yahu yazmak akısı bozuyor anlatayım ben ...mevalananında çelebisi sanırım bu sebeble vardı .....yazarken akıs bozluyor

hayyamx

Yeni Üye
bu konuyu başka bir sitede tartısmak gerktiği düşüncesindeyim ...katılım burda cok az..bu konuda tavsiyeleriniz varmı 1- hangi web sitesine taşısam daha cok katılım gerçekleeştirebiliriz 2- kendi web sitemizi kursak maliyeti ne kadar olur ....bedava web sitesi kuruluyor bılıorum ama bu sekılde forum acıp yazısabileceğimiz donanımda bir web sitesi maliyeti ne kadar olur?

K

kuzeys

Ziyaretçi
hayyamx felsefe.nete hoş geldin. yazdıklarını okuduğum zaman samimiyetin ve heycanın karşısında uzun zaman sonra ilk defa içten gülümsedim. Projen güzel adapazarında abazalar ve çerkezler senin dediğin gibi yaşıyorlar. Ama aile ve kan bağından öte kendi hür irademize dayalı bir hayat bu fikiri bu çok güzel.

eskiden bir dolabın kapağında okuduğum bir yazı hatırlardım düşünceleri okurken. kardeş zorunlu seçilmiş yoldaştır. yoldaş ise gönüllü seçilmiş kardeştir. Şanslı insanlar dışında çoğumuzun seçme şansı olmadığı bir hayatta cesaretini alkışlıyorum. Ama düşüncelerin temelini sosyolojik bir kaynağa oturmadığını görüyorum ki bu her birey için temel çatışkı ve çatışma noktasıdır ki insanların arasında kalman demek inancını yitirip yorgunluklar içerisinde yığılmakla aynı şeydir. Bu yüzden ya bu işin manifestosunu yazmalısın yada dernek vakıf cart curttan önce bir kooperatif kurmalısın.

İnternet sitesi ile ilgili ben yardımcı olabilirim. Herhangi bir alan adını tescil edip benim söyleyeceğim DNS kayıtlarına yönlendirirsen istediğin bir şekilde site oluşturabiliriz.

hayyamx

Yeni Üye
kuzeye ........

nerden eserse essın ozlemısım esmesını uzun zaman oldu gerçekten uzun...içerden çıkmayı özgürlüğüne kavuşmayı bekleyen ama bir türlü çıkartamadığım müvekkillerimden duyduğum sozleri söyledim ...cok uzun zaman oldu ....gönlümden gecenlere kulak asmayalı....az bi dinledim bak deli gönlüm neler eyledi...belkide dinlememek di benim mahpus hayatım neyse ....abazalar çerkezler vs ler ya da baska her hangi bir ırk hayalini kurduğumuz yaşamın kıyısından kösesinden gecmemıs gecemez.

hayyamx

Yeni Üye
neden mı cunku ben dıyorum kı hıc hayal edılmeyenı hayal edelım .......hayalı bıle guzel değilmi ......bence cok etkileyıcı bır hayal ....belkı marxın engelsın thomas moreun mevlananın kımsenın hayal edeemediğini etmeye baslayacaz,,,,,,,,

rainbow64

Yeni Üye
bence sağlam temellere oturtmadan böyle bir fikrin ileriye taşınması mümkün değil. finansmnaı ne olacak belli değil demokrasi nasıl işleyecek belli değil güvenlik,eğitim,sağlık vb. hizmetler nasıl sağlanacak belli değil.

hayyamx

Yeni Üye
Bence köy A.Ş. olacak anonim şirket olarak başlamak zorunda...
1-finasmanı böylece çözmüş oluyoruz köylülerin tüm gelirleri şirket geliri oluyor köylüler kım tabiki başalangıcda köy yazışmalarının yazarları bu yazarlar yeni hayatın sosyal mimarları muhendisleri kim ne kadar katkı yapmış ıse o kadar hisse sahibi olur yönetimde erk de bulunur .....kurulum sonrasında köy ün mevcut sermaye ve ekonomık gelır durumuna göre a.ş. nin yönetim kurulu kararıyla köylü olarak aday gösterilenler genel kurul kararıyla da secilenler köylü olarak hisse sahibi olurlar. Hisse adeti ideal köy nüfüsuna göre belirlenir örneğin 1.000 adet ve her sahip olunan hisse 1 adet hisse olur yeni katılan birinin hisesi 1 hissedir.Çalışmalarıyla katkılarıyla daha fazla hise sahibi olur .... katılanlar elinde avucunda ne varsa şirket sermayesine baışlayarak baslangıc da ki hisse adetini yüksek tutabilir ama asla belirleyeceğimiz kural sermayenin söz sahibi olduğu bir şirket haline gelmemeesi olacakdır.Örneğin bir arıcı şirkete katılmak istedi biz ona hayır kardesim biz sadece bilim adamları sanatçılardan oluşan bir köy hayal ettik seni alamayızmı diyecez ....yoksa arıcının felsefesini hayata bakış acısını dınleyıpdemı karar verecez .......tabiki basvurusunu alırız kabul edılırse kovanlarını alır katılır şirkete ve munkunse bunlar tabi organık tarıma dayalı katkısız bal elde edilir ve bu ıs ıçın arıcının ekibi finanas desteği sağlanır vs vs vs böylece kapıatalizm kanımızın her zeerresıne işler virüs kanımıza yayılır ...şeytanın avukatında fılmın sonunda seytan en son bır gazetecei olarak kılık değiştirip avukatın hayatına bir şekilde yine nasıl giriyorsa, bizim köyede kapıtal virus aynı şekilde girmiş olur... zaten adı a.ş. çok müsait işimiz zor olacak virussuz bir a.ş. basradıkmı eşi benzeri olmayacak...arıcıyla şirketin bir kolunda bal üretirsek organık morganik fark etmez..anlatmak ıstediğim yeni yaşamımızın dışına çıkarız.... bu sebeble arıcının felsefesi sanat bilim dışında ise alınmaması gerekiyor...................olay su arıcı eğer ben kovanlarımı arazılerımı arabamı evimi şirkete baışlıyorum satın nakde cevırın bana burda 3 hisse verin(orneğin 3 hisse köyde 30 yıl bekar olarak yaşama hakkı verıyor ve ya reşit olana kadar bir cocuk sahibi olmak 1 hisse ,bu durumda 20 yıl +bır cocuk eşinin hisseleri nin sayısıda önemli...20 yıl dolduğunda kapı dısarı edılecek eğer hisse kazanamassa .......ve ya şirket hissesi değerleip 1 hisesin yaşam tanıma hakkı 20 yıla cıkmazsa bu durumda 1 hısseyle ıkı cocuk bakma hakkı kalan ıkı hısseylede 40 yıl yasam hakkı vs vs ) ben yaşadığım deneyımlerımı topluma kadarıcam kıtap yazacam vs derse felsefesıne bakarız teklıfde bulunuruz sana şu kadar hisse ....toplam baıs oranı felsefesı gecmısde yarattığı eserler tum kıstaslarıyla yönetim kurulunca hisse teklif edılenler ile aday arasında sözleşme imzalanır ve genel kurulda oylamayla alınır oylamayı kazananlar şirkete alınır ... burda önemli olan şu.....Köy A.Ş. asla ticaret yapmamalı köylüler fikir felsefe eser bilim üretecek ,şehirlilierde bunları satın almak için parayı verecek. buna siz ticaret derseniz ticareti bilmiyorsunuz demekdir...Ticaret, vahşi kapitalizm bir hastalık şeklinde rekabeti reklamı o su buusuyla insan neslinin kanını emen bir zehırlenme boyutlarına ulaşan bır hal almıs ...Bu sebeble arıcıyı felsefesiyle alıcaz yoksa bal üretmek için alırsak biliyorumki o bal piyasasında var olabilmek için köy balını tanıtmak için, içinden çıkılmaz hallare gireriz oysaki bize sukunet huzur ilham lazım biz koşusturmadan koşabılmeliyiz ......

2- Demokrası doğrudan demokrası olacak şirket vekili olmayacak, baraj yok, parti yok sirketin sözleşmesi yanisehirdeki toplumsal sözleşmenin anayasanın yerini tutan belge önce şirketin gecici sözleşmesi olacak sonra şirketin asıl kalıcı ana sözleşmesi genel kurul katılımında yazılıp halk oyuna sunulur ve kabul edılen sirket ana sözleşmesi ile yaşarız .......

3-güvenlik allaha emanet oluruz 🙂
saka saka bu bır daha oncede dedımya yenı bır gezegen inşası deıl çok uçuk bır yasam yapılanması da değil varsa paramız bir güvenlik şirketi ile anlaşırız yoksa aramızda nöbet tutarız askerden sonra hiç tutmadım özlemişim ama bizim şirkette ole yok arakadas bayanlarda nöbet tutacak.....🙂 bulunduğumuz yer jandarma mıntıkası ıse T.C. jandarmasının polis mıntıkası ıse T.C. polisinden hizmet alıcaz...eğer şirket parayı bulupda tası tarağı toplayıp kanadaya ve ya norvece taşınmadıysak🙂
4- sağlık şimdi dedım ya eğer bizim buralarda olacaksa şirketin ilk toprağı Düzce de burda 3 tane devlet hastanesi var iyi bir donanıma sahip büyük sayılabilcek bir özel hastane var var da var sen para dan ssk pirimlerinin ödenmesinden haber ver
5- eğitim özel okullarda var devlet okullarıda var dedım ya paradan haber ver..........
şimdi arkadaslar işin özu burda zaten kapıtalızm bu yonuyle super parayı finasnmanı sağlam tutarsak bize hizmet için çırpınan bir şehirliler olacak mevlana ah bu gunlerı görebilseydi ah o mevlana dergahını dedimiz gibi şelalerin yanına inşa edrdi sadece mesneviyi satsa dergah dergahın yedi ceddıne bakardı o mesnevinin geliri A.Ş. olmalarına da gerek kalmazdı bizim gibi 3 hisse bu şu 10 yıl bır hısse 2 hısse 20 yıl ama cocuk mocuk yaparsan atarız dısarı demek zorunda da kalmazlardı 🙂 neyse belkı bızım köy yazısmaları da ıyı satarsa A.Ş. ye gerek kalmaz doğrudan vakıf olarak başlarız köyde yasamaya yedi ceddımız kurtukur belkı ......

hayyamx

Yeni Üye
şimdi bu forum değil sanki sorguya cekilme tahtası yahu hep soru soru bir kışide cıkıp cevabıyla gelmiyor ..... desınkı gördüğüm şu sekılde bir problem var ama su sekılde cozerız........mesela desınkı fınansmana takmayın kafayı dedemın 40 mılyon tl sı var köye bağıslıycak vakfı kurun hıç dert etmeyın 🙂)

rainbow64

Yeni Üye
şimdi bu forum değil sanki sorguya cekilme tahtası yahu hep soru soru bir kışide cıkıp cevabıyla gelmiyor ..... desınkı gördüğüm şu sekılde bir problem var ama su sekılde cozerız........mesela desınkı fınansmana takmayın kafayı dedemın 40 mılyon tl sı var köye bağıslıycak vakfı kurun hıç dert etmeyın 🙂)

işte hayat o kadar kolay bişey değil demekki bir köy kurulurken bile bu kadar soru soruluyor . ayrıca da sorguya çekilme tahtası olmasa adı felsefe olabilir miydi acaba ?😀

K

kuzeys

Ziyaretçi
hayyamx Kimse bırak yönetim kurulu belilirli olmayan A.Ş'i adi komandit şirketinin altına imza atmaz. Atsa bile imza yetkilerini vermez. Hem şirketler bir sermaye kuruluşudur neticede. kurulacak köy için ihtiyaç olan para köyün manifestosuna göre rahatlıkla sivil toplum örgütleri vasıtasıyla toparlanabilir ve bunun için yüzlerce gönüllüye ulaşılabilir. Hatta avrupa ve amerikada ki bir çok komünden beklenmedik destekler gelebilir.Para için kitap gibi bir kaynağa gerek yok kitap ayıracı satışı yapılsa bile bu para temin edilebilir. Kişi başı 1 TL lik desteklerle muazzam bir kaynağa bile ulaşılabilir. Önemli olan bu işin manifestosu ve bu organizasyonu üstlenecek kişilerin samimiyeti ve kararlı duruşudur. Bu yüzden pilot bölgede arazi proje oluşturucuları tarafından temin edilip oluşuma hibe edilmelidir. Dernekler ve vakıflar kanunda devletin denetim yetkisi ve kontrol mekanizması gibi böyle bir projede şeffalık ilkeleri gereğince sivil toplum örgütlerine açık bir şekilde sunulmalı tüm handikaplarıyla topluma açık bir şekilde örgütlenmelidir.

Ayrıca bu tür çalışmaları zihninde taşıyan bir çok anarşist, sosyalist antikapitalist bir çok komün var. Onların fikir düşünce ve deneyimleri dinlenmeli. Çünkü burada devletin ailenin ve özel mülkiyetin kökeninden bahsediyoruz. Faşizm bile gayet insani, insancıl temellerle yola çıkıp kanlı bir sistem haline dönüştüğünü düşünecek olursak ve aile şirketi kurmuyorsak thomes more'ın ütopyasına azcık ses vermeliyiz. Oluşabilecek her sorun şimdiden öngörülmeli.

Sen şimdi köy A.Ş i tanımlarken liberal ekonomi üzerinde düşünmüşsün.Eğer köy devre mülk kapasımında tasarlanmıyor sa Kapalı ekonomilerde işler böyle yürümediği gibi emek-sermaye ilişkisini bu tarz açmaya gerek yok. Çünkü köy doğal yaşamı vurguluyorsa ihtiyaç fazlası üretime ve tüketime karşı olacaktır. Ancak sağlık ve eğitim için nüfusu oranında SGK ihtiyacı olacaktır. 100 kişi için ayda min. 500 TL SSK+Ulaşım+Eğitim masrafı düşünecek olursak aylık 50.000 zorunlu bir masraf var demektir. Bunu sürekli olarak temin edebilmek ise işin en zor tarafıdır bence.Çünkü taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir. Hiç bir kitap satışı bu parayı düzenli olarak bulamaz.

yani bu tarz bir hayat seçimi yalnızca parası olanların gerçekleştirebileceği bir seçim olma dışında çıkmaz. Didimde bir villa alıp 5-10 çocuk peydahlayıp bir hamakta sallanıp bira içmek ve denize işemek en yoksulumuz için bile daha gerçekçi bir hal alıyor.

Arı Çobanı

Yeni Üye
"mesela desınkı fınansmana takmayın kafayı dedemın 40 mılyon tl sı var köye bağıslıycak vakfı kurun hıç dert etmeyın"

Hayyamx, birilerinden birşeyler istemeye başlamışsın, ayrıca tanrısal, elit, sanatçı, bilimadamı (biliminsanı olarak kullanmalısın),...vb. eşitlikçi olmayan elitist ve komitacı bir yapı hayal ediyorsun. Senin doğrudan demokrasi olarak anladığın Roma'nın ve Eski Yunan'ın doğrudan demokrasisi. Ayrıca öncelikle felsefi üst yapıyı oluşturmadan finans konusuna geçmişsiniz ki orada da yeni bir kast sistemi oluşturmuşsun, despotlardan, tiranlardan oluşan, herkesin ne şekilde yaşayacağını belirleyen tanrısal tiranlar. Tanrısallığı, eşitsizliği kutsayan bir köy kurmanıza gerek yok bütün dünya sizin istediğiniz köyden oluşuyor.

hayyamx

Yeni Üye
arı cobanı iğne batırmak için felsefe kullanmana gerek yok ......senın gıbı adamları sokmamak için a.ş. olacak .........sen ve benzerlerın sureklı elestırrır ahkam keser gecılmesı gereken bır konu varsa gec ...ilk adımı at ....gercekleşmesı ımkansız olmayan ...elle tutulur bır seyler yapmaya calısıoruz ya katıl ya da kendıne göre sitelere gidebılırsın .....

hayyamx

Yeni Üye
bak arı cobanı felsefık ust yapımıza katkıda bulunmayı secersen sevınırız sence nasıl bır köy yapalım ...amacı yasam tarzı ne olsun...arı gıbı calıs lutfen eşşek arısı gıbı sokma...

Arı Çobanı

Yeni Üye
sence nasıl bır köy yapalım ...amacı yasam tarzı ne olsun...arı gıbı calıs lutfen eşşek arısı gıbı sokma...

Bence;
1- Din adamı, imamı vb. olmamalı, hakikati ve dini kimse pazarlamamalı rant haline gelmemeli, hakikati herkes kendisi görmeli, kimsenin yolundan kimse gitmemeli
2- Güvenlik güçleri olmamalı herkes eşit rütbede güvenlikten sorumlu olmalı
3- Okul olmamalı, eğitilecek bir şey olmamalı "eğilmesi gereken kendimiziz" (matrix filminden alıntı)
4- Bir şey satmamalı pazarlamamalıyız,
5- koltuk makam mertebe oluşturmamalıyız
6- organik, ekolojik tarımsal faaliyet ile beslenme ihtiyacımızı bizzat toprakla uğraşarak sağlayabiliriz, sanatçılar ve biliminsanlarıda aynı şekilde toprakta çalışacak
7- rençberlerde sanat, bilim ve felsefe ile uğraşacak
8- herkes özgürce yaşamalı kimsenin işine karışılmalı
9- hastalık üreten sağlık sistemi de reddedeilmelidir. sağlık sorunlarımıza alternatif, doğal ve önleyici çözümler bulabiliriz (apiterapi, akupunktur, lokman hekim uygulamaları vb.)
10- Bunların hiçbiri temel kural anayasa olmamalı

hayyamx

Yeni Üye
tesekkurler arı cobanı ısde olay bu fıkırlerını paylasmasamda bunların köyde yasanmasını ıstemen ıcın ozgurce ıfade etmenın onundeki tum engellerı var gucumle kaldıracağımdan emın olabılırsın ....
1-bıdıyeceğım yok

hayyamx

Yeni Üye
2-guvenlıkcı olmalı ne yapacaz sılahlamı gezecez
3-okul olsun ama öğretmen de öğrencıyle bırlıkte öğrensın bılen adam sacmalıında rol ahkam kesmesın
4-satmalıyız satın alanların parasını almalıyız pazarlamamak guzel olur aynı fıkırdeyım satın alanlara baıslamaksa aptallık olur bence

hayyamx

Yeni Üye
5-evet aynı fıkırdeyım 1 de olduğu gıbı
6-arının yakalanacağı hastalıklarını cozecek bılım adamı amelelıkmı yapacak olmaz ısde bu
7-uğrassın yapabılıosa zaten köyde baska bısıy yapamayacak sanat felsefe bılım adamaı olcaksa gelcek zaten problem yok
8-ok np
9-sacmalık
10-aynı fıkırdeyım

hayyamx

Yeni Üye
arı cobanı ucukluk değil amacımız olabılırlığı nasıl yapacağımızı tartısıyoruz

hayyamx

Yeni Üye
şimdi arkadaşlar yenı bır cerceveden bakalım köylüler nasıl bir arada yasamaya karar vermişler...işde mesela babamların daha doğrusu dedemlerin köyleri işde kafakasyadan göc etmişler hurra buldukları bir yere yerleşmişler kan bağına dayalı birliktelik vs....bizim kuracağımız birliktelik kan bağına dayalı olmayacak kafa dengi olamamıza dayalı olacak......
neden köy neden şehir değil çünkü biz yeni bir hayat modeli olusturucaz kurulmus olanın içinde sehırde bır sıtede vs de bu olamaz cunku bizim gibi düşünmeyenlerin içinde olmadığı bir fiziksel yaşam alanı gerekli .
yeni bir hayat modeli derken kominist sosyalist bir hayat demiyorum çünkü bunlar zaten yeni değil...anti kapitalist de demiyorum...bunların dışında bır sey bahsettiğim her türlü ekonomik sistemin kapitalizm sosyalizm kominizm neyse isde yararlı taraflarını alarak köy sınırları içinde kurallara ceviren böylece kural koyarak anarsızımdende ayrılan fakat anarsızmı mevcut olan sıstemın köklerını kafalardan yıkmak ıcın benımseyen ..gecim sıkınıtısını bilimsel sanatsal ve düşünsel eserlerin sehirliler tarafından satın alınmasıyla halleden.....tüm bunları sağlayacak bir tüzel kişilik içinde yaşam modelini tüm ınsan lığa anlatarak bağ kuran gerçekleşmesi zor ama ımkansız olmayan .....ucuk ütopık hayali değil ama mevcutun dısında otesınde ınsana ınsanlığını unutmadan yasam hakkı tanıyan kurtulmusların köyü......

F

Fetâ

Ziyaretçi
Böyle bir köyü düşlemek bile güzel. Şurada kağıt üstünde böyle bir köyün hayalini gerçekleştirmek bile mümkün olmamış. ne yazık. 🙁

Olmayacak bir şey değil. Öncelikle üretim faaliyetlerinin planlanması gerek. Fakat, medeni ihtiyaçları karşılamak açısından, şehirden fazla uzak olmamalı.

Yeni Konular