Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

sıkıldım!

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 1,221

zuhat

Yeni Üye
bir an geliyor ve olmasam ne olur diye düşünüyorsun ve baslıyor seruven varım da ne oluyor hiç bişey bilmiyorsun hep arıyorsun ama bakıyorsun kımse ulamamıs sonra tamam buldum dıyorsun bırı bızımle dalga gecıyor yok bu da olmaz peki ne dıyorsun eee bari bişeylerle ugrasıyım hanı kendımı kandırıyım ama oyle bı kandırayımkı ben bıleınanayım hayatımın anlamının ugrastıgım sey olduguna ee onuda yapamıyosun sonra hayretle bakıyorsun ınsanlara nasıl yapıyorlar bılmeden daha dogrusu sormadan yasamayı soruyorsun nasıl oluyor bu ısler bos ver bunları bosuna dusunme dıyorlar kımse bulamamıs sen mı bulacan oluyor eee belkı bılen var dıyosun bı arastırıyım yasayanlardan bı baslıyosun neden dıye soruyosun neden dısında hersey konusuluyo anladımki kımsenın umrunda degıl umrundaymıs gıbı, herkes bılmedıgı bır olusumun tadını cıkarıyor eee bunlarada hayret...su filozof sunu demiş bu filozof bunu demiş cok guzel, bılmek guzel.( ne oldugunu bılmıyenın bıldıgı hersey bostur). yani anlayacagın ha filozof olmussun ha manav ( demiş ya filofun biri ya filozof olursun yada manav ) ikiside aynı.hepımız bırer sucluyuz cezamızda aramak ama bulamamak sonsuza dek .( arayan herkes sucludur )

sewal35

Yeni Üye
biliyormusun bazen bana geliyorlar böyle... saçmalama diyorum kendimce.aynaya bakıyorum ben bu muyum?ben nie varım? neye yarıyorum? gibi sorular soruyorum...sanki bu dünyada değilmişim gibi geliyor.herşey gerçek ben yalanmışım gibi geliyor...

volkan

Yeni Üye
'gerçeğe dair' bilgide yardımcı olabilirim belki... gündelik, sıradan olayların arkasındaki gerçeklikten bahsetmek isterim... Bunu anlamak ve kontrol edebilmek... sistemleri denetleyen ve yöneten ile ilgili biraz bilgi... konuşmaya değer görün.. (🙂

isteyen mail atabilir...

cogito

Yeni Üye
Ben de bu sorular yüzünden çok sıkıntı çektim ve çekmeye de devam ediyorum. İlkin bu düşüncelerimi felsefi bir bakış açısı sandım. Sonra bu soruların bende yoğunlaştığı dönemlerin mutsuz ve karamsar olduğum dönemlerde daha çok ortaya çıktığını gördüm.Hayatta tutunacak mutlu olacak değerlere sahip olduğumuzda ya iyiki de varmışız diyoruz( bu sorular gene de aklımıza gelse bile). Ama anlamsızlıkla boğuştuğumuz dönemlerde bunlarla başedemiyoruz ( en azından bende böyle oluyor). Diğer insanların yaşamını kendiminkinden o kadar uzak görüyorum ki sanki ben bir şeylerin farkına varmışım da onlar bilmeden yaşıyorlarmış gibi. Ve kendimi seyirci gibi hissediyorum. Bu soruların bana belki bazı kazanımları oldu fakat götürüsü de panik oldu.

hangigercek

Yeni Üye
insanoğlu bir sorunun cevabını ararken o cevabı bildiğini düşünür de cevabı aldığında evet o dur diyemez... çünkü o sorunun cevabını kafasında oluşturmaya çalışmış ama asla nail olamamıştır.ve emin olmaya yakın bir şekilde inanmıştırki kendisi veremiyorsa o cevap yoktur a kadar sürer bu gereksiz kaoslar..belki vardır o soruların cevabı belki yoktur. ama bizim beynimizde zorlaştırarak bulamadığımız cevaplar kendilerini daha derinlere saklamaya devam ederler.(bizim aracılığımız ile) aynaya baktığımızda kendimizi tanıyamamak ne zaman geldik ne olduk ne olacağız demek insanoğlunun doğasında vardır.bunu daha derinleştirip ilk soruya cevap alamadığımız şeyler üzerine yüzlerce soru sormak bana bilinmeze yapılan upuzun bir yolculuk gibi geliyor.bilinmez yönlere doğru gitmek bir süre sonra cezbedici geliyor.(farkında olmadan) ve bir farklılık başlıyor ansızın.. doğru yolda olduğunu düşünmekte doğasında var insanoğlunun..ama ilk soruya cevap alamadıysan koca bir boşluğa ilerliyorsundur dediğim gibi.. maksat cevap almakmı yeni bir soru sormakmı..tatminsizliğinde insanoğlunun hayat boyu peşini bırakmayan bir özelliği olduğunu düşünürsek.benim düşüncem şu çıkıyor ortaya maksat soru sormak ve cevap alamamaksa doğru yoldasınız arkadaşlar..

zuhat

Yeni Üye
boyle dusunmek te ozgursun ıster soruları bos gecer cozmek ıcın ugrasmazsın, ıstersende sonsuzadek ugrasırsın bu bır tercıh gıbı gorunsede karsı koyamadıgın bır durumdur.

hangigercek

Yeni Üye
konu başlığından da belli zaten herşey🙂 istersen uğraşırsın istersen uğraşmazsın sıkıldın ama uğraşıyorsun uğraşmak istiyorsun ama ama sıkılıyorsun bence sende baya özgürsün ya da gerçekten özgürmüş gibi hareket etmeyi özgürlük olarak seçmişsin.. kesinlikle saygı duyuyorum yanlış anlama.. ama daha çelişkisiz bir başlık altında tartışmayı isterdim.seni takip edeceğim🙂

UpBot

Yeni Üye
Teşekkürler konu güncel

Yeni Konular