- 6 Eki 2010
- 65
- 0
- 0
- 34
Merhabalar; bildiğiniz üzere dövme birçok insan tarafından artistlik,havalı görünme,kendini damgalama,yahut anlamlı şeylerle insanların kendilerine veya başkalarına hatırlatmaları olarak kullanılabilen birşey.Kolumda bir dövme var ve bir tane daha yaptırmak istiyorum.Ama bunun şekil değil,yazı olmasını istiyorum.Malum türkçe veya ingilizce cümleler ki özellikle felsefi cümleler çok uzun olduğundan kolumun yetmeyeceği aşikar.Dolayısıyla sizden bildiğiniz latince,yunanca felsefi deyimleri,kısa aforizmaları bulabileceğim bir yer soruyorum;hatta eğer biliyorsanız söylemenizi de istiyorum.Sol kolumun içinde kendim yazmışım gibi soldan sağa japonca ''Daima şüphe et'' Yazıyor.Evet septiğim.Hayır,descartes ve russel gibi septiğim ama biraz daha farklı.Şuanda sağ kolumun içine bir yazı aramaktayım ama henüz bu özelliklere uyan bir tane bulabilmiş değilim.''Temet Nosce'' ve ''Homo homini lupus'' gibi iki fikrim var ama birincisinin benim için pek anlamı yok,felsefenin başlangıç cümlesi olması dışında.Daha çok montaigne gibi kendimi anlamaya çalışmaya çalışıyorum diyebilirim.İkincisi ise biraz saldırgan bir anlam taşıyor,bu sözün nekadar doğru olduğunu bilsemde bunu vücudumda taşımak her seferinde insanlara karşı önyargılı olmamı,çoğunun salak,açgözlü,egolarının kölesi olmuş varlıklar olduğunu düşünme sıklığımı arttırabilir kanımca.Yani yardım edin! 🙂