Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Üye - Uyarı

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 12,761
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Evrensel ve mor ötesi banlandığında özelimize gelip yazanlara, email atanlara buradan sesleniyorum. Eğer siz bu arkadaşlarımıza dur demesseniz ben hiç bir itirazı dinlemeyeceğim ve her ikisine de ister haklı, ister haksız olsunlar bu siteye girişlerini yasaklayacağım...

Bu doğrultuda evrensel insandan ve mor otesinden beklentim birbirleri ile hiç bir şekilde diyaloga girmemeleridir.Diyalog çağrısına mesaj silerek değil sessiz kalarak davranmak daha doğru olacaktır...

Şimdi sizden ricam Allah'ını seven birileri (ya da neye inanıyorsa onu seven) çıkıp bu koca koca, babamız yaşında adamlara bu durumu izah etsinler.. Aksi takdirde neler olacağını tahmin ediyorsunuzdur az çok..

Dediğim gibi sonra bana kimse gelmesin. Kılıcın iki tarafı da keskin bileseniz...

Ben lakabim adina hic bir konu/kavram ve baslikta kendisi ile son gelismelerden sonra hic diyaloga girmedim. Lakabima o.m. attigi halde yanit vermedim ve vermeyecegim.

O yuzden yukarida neden lakabimin gectigini algilamis degilim.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Evrensel ve mor ötesi banlandığında özelimize gelip yazanlara, email atanlara buradan sesleniyorum. Eğer siz bu arkadaşlarımıza dur demesseniz ben hiç bir itirazı dinlemeyeceğim ve her ikisine de ister haklı, ister haksız olsunlar bu siteye girişlerini yasaklayacağım...

Bu doğrultuda evrensel insandan ve mor otesinden beklentim birbirleri ile hiç bir şekilde diyaloga girmemeleridir.Diyalog çağrısına mesaj silerek değil sessiz kalarak davranmak daha doğru olacaktır...

Şimdi sizden ricam Allah'ını seven birileri (ya da neye inanıyorsa onu seven) çıkıp bu koca koca, babamız yaşında adamlara bu durumu izah etsinler.. Aksi takdirde neler olacağını tahmin ediyorsunuzdur az çok..

Dediğim gibi sonra bana kimse gelmesin. Kılıcın iki tarafı da keskin bileseniz...

sitede bir başlık açılmış ise,o başlığa yazılan sorulara cevap vermek o başlığı açanın üzerine düşen vazife değilmidir?
silinen mesajları koyun ortaya,
bir tek hakaret,sataşma varsa bu forumu terk edeceğim
ama yazılanların cevap hak ettiği yerde silinmesinin karşılığını da beklemek hakkım,
yoksa değil mi?

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Ben lakabim adina hic bir konu/kavram ve baslikta kendisi ile son gelismelerden sonra hic diyaloga girmedim. Lakabima o.m. attigi halde yanit vermedim ve vermeyecegim.

O yuzden yukarida neden lakabimin gectigini algilamis degilim.

senden cevap isteyen yok,sadece konu ile ilgili soruları cevaplandır...
cevap veremediğin yerde mesaj silme...

P

Pyramos

Ziyaretçi
Sayın Evrensel İnsan ve Mor ve Ötesi; kapışma diyebileceğim karşılıklı atışma şeklindeki yazılarınızı herkes gibi (sanırım) bende okumuyorum..şöyle bir kabaca bakıyorum geçiyorum..çünkü biliyorum ki bu paylaşımlar yüksek oranda (anlık) belirli duygu ve düşüncelerin tesiri altında...Saygılarımla..

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
haklısın...

biraz ara vermekte,hatta ev dönmekte fayda var gibi...

P

Pyramos

Ziyaretçi
haklısın...

biraz ara vermekte,hatta ev dönmekte fayda var gibi...

ama sizde Sevgili Okur -Yazar/Jerusalem gibi gitmeyin lütfen.. sizlere ihtiyaç var..mütevazi insanlara ihtiyaç var..benim nazarımda mütevazi olmayan insan birikimli insan değildir..çünkü birikimli olsaydı ilk önce mütevazi olurdu.. onlardanda öğrenilecek şeyler vardır elbet ama fazlaca ögrenecek birşey yok..saygılarımla..

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
ama sizde Sevgili Okur -Yazar/Jerusalem gibi gitmeyin lütfen.. sizlere ihtiyaç var..mütevazi insanlara ihtiyaç var..benim nazarımda mütevazi olmayan insan birikimli insan değildir..çünkü birikimli olsaydı ilk önce mütevazi olurdu.. onlardanda öğrenilecek şeyler vardır elbet ama fazlaca ögrenecek birşey yok..saygılarımla..

gidecek bir adresimizin olması bizim yitip gitmemize engel olur kardeşim,
Okur -Yazar/Jerusalem kardeşimiz gibi kendimize ait olan yere dönmek en iyisi...

P

Pyramos

Ziyaretçi
gidecek bir adresimizin olması bizim yitip gitmemize engel olur kardeşim,
Okur -Yazar/Jerusalem kardeşimiz gibi kendimize ait olan yere dönmek en iyisi...

anladım. gitmenizi istemem ama kimsenin kararına müdahil olmakta istemem. ancak şunu belirtmek istiyorum; site yönetimi ile yaşanan sorunların etkisi varsa eğer üzerinizde ben bu yaşanan durumlarda site yönetimini haklı buluyorum...saygılarımla..

mavimor

Yeni Üye
Son dönemde bu olaylardan ötürü kendi siteme gelmekten keyfim kaçmaya başladı. Evrensel insanın her üyetle münakaşasını forum yönetim sayfasına taşıması da son damla oldu yetkilerinin alınmasında...

Bundan sonra en ufak bir kişisel mesaj, forumda münakaşada bir sene ban koyacağım..

Lütfen kimse gelip başımı ağrıtmasın...

paslıçivi

Yeni Üye
sevgili evrensel-insan
seninle yaklaşık 3 yıldır bir tanışıklığımız ve yazışmalarımız var sanal alemde
bazı şeyleri üzülerek izlediğimi söyliyeyim
ortaya koyup alternatif bir zihniyet olarak gösterdiğin evrensel-insan zihniyetine yakın bir görüşe/bilince sahip olduğumu ve
zaman zaman değişik platformlarda seni desteklediğimi ama yeri geldiğinde de en acımasız eleştirilerin benden geldiğini biliyorsun

şimdi ortada iki kavram var
1 evrensel-insan zihniyeti
2 evrensel-insan lakaplı kişi (yani sen)

senin evrensel-insan zihniyetini sanal alemde ortaya koyup bunu savunmanın bir amacı olmalı diye düşünüyorum
peki bu amaç ne olmalı?

insanları bu zihniyetle tanıştırıp hiç olmazsa bu zihniyeti alabilecek insanlara ulaşıp hep eleştirdiğimiz ve insanlıkdışı
ilişkilerin hakim olduğu şu dünyaya bir parça olsun insanlık, kardeşlik dostluk, birlik, beraberlik getirmek değil mi?

ya da bunun dışında başka bir amacın var mı? varsa bunu bilmek isterim..

şayet amacın yukarıda bahsettiğim şeyse; sen bu zihniyeti ortaya koyan ve savunan biri olarak örnek olman,
bu zihniyete uygun tutum ve davranışlar göstermen gerekmez mi?

hepimiz insanız, hepimizin hatası olacaktır tabii ki..
ama bu hatalardan, deneyimlerimizden ders çıkarıp kendimizi biraz olsun değiştirmeye dönüştürmeye çalışmamız gerekmez mi?

savunduğumuz zihniyete ters düşecek davranışlar, kendimizle çeliştiğimizi çatıştığımızı göstermez mi

sana daha önce ö.m yoluyla belirttiğim gibi kendi döneminin her aydını topluma ters düşmüştür, çatışmıştır
ama düşünceleri iledir bu çatışma.. tutum ve davranışları ile değil..

hani derim ya.. aydınlanmış insan züccaciye dükkanına girmiş azgın bir boğa gibi algılanır diye..
fikirleri düşünceleri toplum tarafından tehdit olarak algılanır ve dışlanır diye..

neyse lafı fazla uzatmak istemiyorum, güzel bir söz vardır..

aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz, diye..

daha dostane, insanca, birlik ve beraberlik içeren davranışlarını(yazılarını) görmek umuduyla..

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
sevgili evrensel-insan
ortaya koyup alternatif bir zihniyet olarak gösterdiğin evrensel-insan zihniyetine yakın bir görüşe/bilince sahip olduğumu ve
zaman zaman değişik platformlarda seni desteklediğimi ama yeri geldiğinde de en acımasız eleştirilerin benden geldiğini biliyorsun

senin evrensel-insan zihniyetini sanal alemde ortaya koyup bunu savunmanın bir amacı olmalı diye düşünüyorum
peki bu amaç ne olmalı?

insanları bu zihniyetle tanıştırıp hiç olmazsa bu zihniyeti alabilecek insanlara ulaşıp hep eleştirdiğimiz ve insanlıkdışı
ilişkilerin hakim olduğu şu dünyaya bir parça olsun insanlık, kardeşlik dostluk, birlik, beraberlik getirmek değil mi?

şayet amacın yukarıda bahsettiğim şeyse; sen bu zihniyeti ortaya koyan ve savunan biri olarak örnek olman,

ama bu hatalardan, deneyimlerimizden ders çıkarıp kendimizi biraz olsun değiştirmeye dönüştürmeye çalışmamız gerekmez mi?

savunduğumuz zihniyete ters düşecek davranışlar, kendimizle çeliştiğimizi çatıştığımızı göstermez mi

sana daha önce ö.m yoluyla belirttiğim gibi kendi döneminin her aydını topluma ters düşmüştür, çatışmıştır

hani derim ya.. aydınlanmış insan züccaciye dükkanına girmiş azgın bir boğa gibi algılanır diye..
fikirleri düşünceleri toplum tarafından tehdit olarak algılanır ve dışlanır diye..

daha dostane, insanca, birlik ve beraberlik içeren davranışlarını(yazılarını) görmek umuduyla..

yazmaya ara vermiştim,ama bu yazının samimiyeti ve bildiklerini yansıtması karşısında dayanamadım...
büyük bir ihtimal ile seninde bildiğin gibi;
bu dostumuz;
-evrensel insan zihniyetini anlatmak için kullandığı kavramlar hakkında sorular sorulduğunda hemen savunmaya geçerek karşısındakini algısızlık bilgisizlik ve şahsiyete yönelmek ile suçlamaktadır,
-evrensel insan zihniyetini anlatmak için kullandığı felsefi terimlerin çoğu genel anlamda karşılıksız ve "kendince" terimlerdir,
bu söylendiğinde de karşısındakini ayni şekilde suçlamaktadır,
-en önemlisi ise;hepimizin bir fikri,tabulaştırma derecesinde savunduğu görüşü olabilir,ama bu hiç birimize her konunun altına fikir ve görüşümüzü dayatma hakkı vermediği gibi,fikrimize muhalefet edenleri "inanç vs" ile suçlama hakkı vermez,vermemelidir,
-içinde bulunduğumuz şartların olmazsa olmazı ise;kullandığımız terminolojiye hakim olmamız ve bunun sorumluluğunu taşımamızdır,
hiç birimizin-hiç kimsenin ortaya bir fikir atarak kenara çekilip bana değil fikre bakın demeye hakkı yoktur ve olamaz,
bu tarz davranış bana senin yukarıda sorduğun;"ya da bunun dışında başka bir amacın var mı? varsa bunu bilmek isterim.." soruyu yaşatmaktadır,
kendisine de ifade ettiğim gibi; ben hayatta kuyuya taş atanlar ile telde ki cambaza baktırmaya çalışanlara deli oluyorum...

yoksa,ne benim ne de bir başkasının "insan"ın insanca davranışlara yönelmesine yön gösterecek yeni eski hiç bir fikre itiraz edebileceğini düşünmüyorum,
daha iyi anlayabilmek için sorgulamalar yapılabilir,muhalafet şerhleri konulabilir ama sorgusuz sualsiz karşı durmanın aptallık olacağını hepimiz biliriz...

insanoğlunun numenal yetisi diyerek başlayan ve insanoğlunu insanlaştırmaktan bahseden bir düşünceyi ortaya atan kişiye;insanoğlu kimdir?insan kimdir? insanlaştırmak nedir?beyin fonksiyonları ile numenal yeti farkı nedir? diye sorulduğunda eğer bu kişi cevap vermek yerine mesajları siliyorsa,silerken de bilgisizlik ile,algısızlık ile kişiselleştirme ile suçluyorsa benimde aklıma ilk gelen senin yukarıda sorduğun sorulardır...

o nedenle benim,bu konunun bir tarafı olarak hiç bir huzursuzluğum yok,
evrensel insan zihniyetini,ayni ismi kullanarak anlatan-anlatmaya çalışan dostumuzu yıllardır tanıyorum forumlardaki yansımalarından,
kendisi ile ilk defa bu konuma düşen ben olmadığım gibi son kişi olacağımı da düşünmüyorum,
"aydınlaşmış kişi" ile ilgili söylediğin de tamamen haklısın,ama "aydınlanmış kişi"nin çok önemli bir özelliği daha vardır; "aydınlanmış kişi" züccaciye dükkanına giren boğa olgusunun yaşandığını bildiğinden deneyim sahibidir ve ayni konuma düşmez,ayrıca "ebu cehil" özelliklerini de bir seferde anlar...

saygılar sunuyorum...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
sevgili evrensel-insan

peki bu amaç ne olmalı?

Birincisi artik evrensel-insan zihniyeti ile bu sitede yazmiyorum. Sadece kendi bireysel goruslerimi dile getiriyorum. Sonucta noncognitivizm olan bir ortamda bir seyi dile getirmenin alemi yok.

Yazdigim zamanlarda ise amac gayet acik. Bunu ben defalarca dile getirdim ve evrensel-insan zihniyeti olarak ta acikladim. Amac, bu zihniyetin her turlu sorununu ortaya koydugu dogal zihniyetin konu ve kavramina gore resmini vermek. Dolayisi ile zaten dile gelen evrensel-insan zihniyeti degil. Evrensel-insan zihniyetinin Dogal zihniyeti ortaya koyusu. O yuzden kimse bu zihniyet ile tanismiyor.

Soyle dusun, sen neyi ortaya koyuyorsan, o ortaya koydugunu sana ortaya koyduran bir geri plan var. Iste evrensel-insan zihniyeti bu geri plan. Yani ortaya konulan, evrensel-insan zihniyeti degil; evrensel-insan zihniyetinin dogal zihniyeti sorunsal olarak ortaya konusu. Yaani ortaya konan dogal zihniyet ve onun evrensel-insan zihniyeti ile gorunumu. Amac dogal zihniyetin her konu ve kavramda sorunlarini qua felsefesi, yani dogal zihniyet disindan ve notr algi ile vermek.

Ben bir birey olarak tabiki kimseden benim yaptigimi beklemiyorum. Cunku zaten yanitlar dogal zihniyet bunyesinde geliyor. Ama ben nasil herkesin dusuncesine saygili oluyor ve yaziyi yazara tasimiyorsam, dile getirdiklerime ayni saygiyi bekliyorum.

Karsi mi cikiliyor, guzel neye neden ve nasil karsi cikildiginin aciklanmasini bekliyorum. Algilanmiyor mu, neresinin neden ve nasil algilanmadiginin sorulmasini bekliyorum. Cunku ben baskasinin dile getirdikleri icin bunu yapiyorum.

Ama maalesef bunlar yapilmiyor, lakabima etiket, onyargi, kisisel satasma ve polemik yoneltiliyor. Benim bunlara yanit vermemin ne bir bilgi, ne de bir dusunce icermedigini biliyorum. Ustelik yanit vermenin mesajlari karsilikli polemige donusturecegini ve gitgide duygusallasarak, yazi dili ve uslubunun site okumasina yakismayacak bir hale donusecegini biliyorum.

Oyuzden sadece hak ve ozgurluklerimi koruma ve cevap hakki adima, yanit vermek durumunda kaliyorum. Bu da yaziyi polemige, kisisel satasmaya cekmek isteyenin eline koz vermis oluyor.

Beni bilirsin, hic bir sekilde bir yazimda kendi lakabima dogan cevap hakkini verme disinda, bir kisi ile kisisel satasmaya, hakarete, ya da kisilik kimlik degerlerini rencide edici bir yazi dili ve uslubu kullandigimi gordun mu?

Iste ben de eger birisi yaziyi okuyorsa ve yanit yazacaksa, yaziya yonelik yazi yazmasini bekliyorum. Sonucta burasi kitlesel platform, iki kisinin karsilikli yazismaalani degil ve benim hic bir yazim genelde hic bir kimseye yonelik degil.

Ama boyle olmuyor, sahsima gelen hakaretleri, her turlu kisilik kimlik rencide edici yazi dili ve uslubunu gosterince "bikkinlik" doguyor, ya da yanit yazinca, goze carpiyor ve ben "suclu" duruma dusuruluyorum.

Hakaret mesaj olarak gunlerce duruyor, kimse gormuyor, ne zaman ben gosterdigimde ya da yanit verdigimde o gorunuyor.

Evet simdi ben sana soruyorum. Bir yazina, birisi bilgi edinmek, bilgi alis verisi degil, dusunme paylasimi degil; yaziya yonelik soru degil, sadece lakabina satasarak ve hic bir aciklama yapmadan verilen bir yanit karsisinda ne yaparsin.

Yanitlar "sen busun, sen hep boylesin, yanlis biliyorsun, bu oyle degil" ustelik daha agir hakaretler.

Simdi birisi lakabina "sen busun" dese, en azindan neden oyle dedigini aciklamak zorunda degil mi?, ya da "yanlis biliyorsun" dese, neden yanlis bildigini dusundugunu aciklamak durumunda degil mi? Kisaca ne dile getiriyorsa, onu aciklamak durumunda degil mi? Tabi bu yapilmiyor, peki ne oluyor, ya ben o kisiden bunu isteyen bir yazi dile getiriyorum, ya da polemige girme durumunda kaliyorum, yani savunu "hayir ben o degilim" "yanlis bilmiyorum" v.s.

Ne oluyor boylece ustelik sadecelakabima yonelik tek tarafli bir polemik basliyor ve ben karsidaki kisiye, onun dedikleri gibi olmadigimi anlatmaya cabaliyorum. Buna ne mecburiyetim var.

Dusunebiliyor musun, bir sey dile getirmissin, karsidaki ne o dile getirdigine karsi bir sey yoneltmis, ne soru sormus, sadece senin lakabina yonelik muhalefete baslamis. Kendi ortaya hic bir sey koymamis, neden muhalefet ettigini de aciklamamis ve sen; ona durumun oyle olmadigini anlatmaya calisiyorsun. Ne oluyor, hem baslik iceriginden cikiyor, hem gereksiz karsilikli ama tek tarafli polemik doguyor ve ben ne zaman karsidakine ayna tutsam, ondan sonra da film kopuyor ve karsidaki iyice cileden cikiyor.

Evet simdi de, benim yazilarimi, dostanelikten,m insancaliktan, birlik ve beraberlik iceren dil ve uslubundan cikaranlar dusunsun. Cunku onlar bunu bozmadiklari zaman benim bozmam mumkun degildir ve bunca yillik forum tarihinde de hic bir forumda hic kimse bunun aksini gosteremez.

O yuzden sen dahil, beni her yonuyle elestirenler, kendilerine donup bir baksinlar. Yazilar ortada. Isteyene bu konuda onlasrca ornek gosterebilirim.

Bir kisi benden kendisine ayna tutmadan once, kendi dile getirdiklerini oturup kontrol etsin.

Aslinda ne yapacagim biliyor musun? Bir baslik acacagim ve ayna tutmak durumunda kaldiklarimin mesajlarini ibreti alem gorsun diye o baslikta topluyacagim. Belki tek tek goze carpmiyordur, ama; soyle bir baslik olursa goze carpacaginaeminim.

Once yonetim gorsun diye, bir/iki gun birakirim, ondan sonra bu basliga tasirim.

Iste o zaman elestirenlere kendi mesajlarini gostermek te mumkun olur.

Bunun aksini dusunen varsa, buraya yazsin. Iste o zaman tek tek bu mesajlari buraya tasimak, ya da bir baslik acip tasimak farz olur. Cunku o zaman elestirenin aynasi da hazir olmus olur.

Umarim bu kadar aciklama yeterlidir.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Ateist Bakis

Advanced Member

Grup:Üyeliği Sonlandırılmış Kullanıcı
Gönderilme tarihi 23 August 2011 - 06:01 PM
evrensel-insan, on 23 August 2011 - 05:54 PM, said:
Mesajin,satasma,duygusallik ego tatmini disinda baska bir icerik tasimadigi icin, dusunce de belirtmediginden yaniy verecek bir gerekce bulamiyorum.

Dusunceyi algilayamayanlardan, dusuncenin onemini algilamalari ve saygi gostermeleri pek beklenemez tabi ki. Bu da kitlesel platformun bir sorunu iste.

Sirf yaziyor olmak icin yazmak, egosunu tatmin etmek icin yazmak, duygusunu "kusmak" icin yazmak.

Kendi mesajlarının tam bir analizini yapmışsın.
Rica ediyorum senden, yukarıdaki mesajı aynen ben sana yazıyormuşum gibi oku.

İnsanlara düşünce ürünleri sunmadan önce, en birinci öncelikle "üç-kağıtçılık" yapmadan üretim yapmayı dene.

Fason üretim yapıyorsun, malzemeden çalıyorsun, bir de kendi koyduğun standartlara kendin uymuyorsun.

Ayıp ya.

Yaşın da epey var (yazdıklarına bakılırsa).
Çocuk da değilsin ki mazaretten saysak.

Bana yazdıkların esasında senin kendi bilinç altının, benim gıyabımda seni fırçalamasıdır.

Yoksa bir düşünsene, ben neden ego tatmini için özellikle senin saçmalıklarını ve yalanlarını seçeyim ki?
Neden?

Buradaki ticari, psikolojik ve zamansal karım veya avantajım nedir?

Düşün de yaz.

Doğru düşünmek için de düşünme kurallarını öğren.

ateist forumdan itibaren yazdığın bütün forumlarda "mor ve ötesi" dışında onlarca insan ile yukarıdaki diyalogları yaşadın,
başka örnek göstermemi istermisin???

faşist

Yeni Üye
Bu kadar adaletsizliğe göz yumamam artık...Bir konu açılmış evrensel-insan'a eleştiri getiren teşekkür,takdir alıyor.Bu anti evrensel-insancılara soruyorum evrensel-insan'ın felsefesiyle tamamen zıt noktada olmama rağmen ben neden ondan rahatsız olmuyorum.Herkes kendi felsefi görüşü doğrultusunda yazılar yazacak ve bu görüşler yarışacak,felsefe bu kadar basittir.Bundan neden rahatsız oluyorsunuz.

Aramızda şöyle bir diyalog geçmişti önceleri:

faşist:insanlar gücü arar,güç ister bu onların güdüleridir.

evrensel-insan:bu doğal zihniyetin yapılandırmasıdır,insanların böyle bir gerçekliği yoktur.

Peki ben bu yaklaşımdan neden rahatsız olayım ki...Benim felsefi görüşüme,kendi felsefi görüşüyle yaklaşıyor.Burada ağlanacak,sızlanacak bir durum yok.

paslıçivi

Yeni Üye
artik evrensel-insan zihniyeti ile bu sitede yazmiyorum. Sonucta noncognitivizm olan bir ortamda bir seyi dile getirmenin alemi yok.
Amac, bu zihniyetin her turlu sorununu ortaya koydugu dogal zihniyetin konu ve kavramina gore resmini vermek. Dolayisi ile zaten dile gelen evrensel-insan zihniyeti degil. Evrensel-insan zihniyetinin Dogal zihniyeti ortaya koyusu
evrensel-insan zihniyetinin dogal zihniyeti sorunsal olarak ortaya konusu. Yaani ortaya konan dogal zihniyet ve onun evrensel-insan zihniyeti ile gorunumu. Amac dogal zihniyetin her konu ve kavramda sorunlarini qua felsefesi, yani dogal zihniyet disindan ve notr algi ile vermek.

burda "noncognitivizm" kavramını "farkındasızlık" olarak algılıyorum.. yanlışsa düzeltirsin

artık evrensel insan zihniyetiyle yazmadığını ama bu zihniyet açısından doğal düşüncenin sorunsalını dile getiriyorsun

noncognitivizm ortamında;
evrensel insan zihniyetiniyle yazmanın bir anlamı/alemi yoksa
evrensel insan zihniyeti açısından qua felsefesiyle "doğal düşüncenin sorunsal olduğunu" dile getirmenin bir anlamı/alemi var mı?

Ama ben nasil herkesin dusuncesine saygili oluyor ve yaziyi yazara tasimiyorsam, dile getirdiklerime ayni saygiyi bekliyorum.

sevgili evrensel-insan..

dünya insanlığının hali hazırda varolan düşünce yapısını/zihniyetini doğal düşünce olarak adlandırıyor ve qua felsefesi olarak dışardan nötr olarak
bunun sorun olduğunu dile getiriyorsun..
kimin için bu sorun?
insanoğlu adına bir sorundur diyorsun
yani uzun laflara gerek yok, sen neredeyse tüm dünya insanlığına ve ve bu sitedeki insanlara kısaca
"sizin düşünce yapınız/zihniyetiniz bir sorundur"
diyorsun..

yani karşındaki insanlığa negatif bir yaklaşım içindesin,
çünkü bir düşüncenin sorunlu olduğunu dile getirmek karşı taraftan negatif olarak algılanacaktır.
kimseden -hadi ya biz sorunlu mu düşünmüyor muşuz, dur bakalım nasıl bir sorunumuz varmış, bu adama saygı duyup dinleyelim diye bekleyemezsin..

bu doğal düşünceyi sorunlu olarak dile getirmeni eleştirmiyorum
bu düşünceyi dile getirdikten sonra karşındaki insandan saygı beklemeni eleştiriyorum..

senin "doğal düşünce" dediğine ben "teizm ve nonteizm düzeyi bilinçaçıklığı" diyor
ve ileriki yüzyıllarda bunun tıbbi bir hastalık(bilinçyetmezliği sendromu) olarak algılanacağını dile getiriyorum..

ve ben bunu dile getiriken hiç kimseden saygı falan beklemediğim gibi
aksine normal olanın böyle bir düşünceye/teze çok ciddi tepkiler gelebileceğinin farkındayım
ve eski yazıştığımız sitede bana da ne kadar saldırı olduğunu biliyorsun.. yazılanlar hala duruyor..

sana benden küçük bir tavsiye..

madem bunu dile getiriyorsun karşısındaki 100 kişiden yaklaşık 97-98 kişinin buna tepki vereceğini ve sana saygısızlık edeceğinin farkında ol..
çünkü ego denen ikinci benliğimiz bunu gerektirir..

biz bunları dile getirdiğimizde karşımızdaki insanın egosunun savunma mekanızmalarını tetikliyoruz çünkü..
o yüzden bu insanların bize tepki verip, saygısızlık yapması zaten beklenen bir şey..

daha önce bir kaçkez verdiğim egonun tanımı bir kez de burda vereyim..
her satırını çok iyi oku..
dünya insanlığının ve bu felsefe sitelerinde insanların biribirine niçin tahammülsüz ve saygısız olduğunu kavramaya çalış..

Latince bir kelime olan Ego, ben, benlik, kendilik demektir. Ego, egoizm, bencillik, id ve superego kelimeleriyle ilişkilidir. Egonun, bireyi diğerlerinden ayırt eden göreceli, soyut bir varlığı vardır. Ego insanın hem özne boyutunu tanımlayan irade, bilinç ve vicdanı hem de onun nesne boyutunu tanımlayan, dürtülerini, iç isteklerini, tutkularını, içsel enerji kaynaklarını içine alan çok boyutlu komplekstir. Yapısı emergent özellikte olduğundan, parçaların bütünleşmesi, etkileşimi ve gelişimi sonucunda görünür hale gelen misali varlıktır. Göreceli hakikatler üzerinden kıyas yoluyla, mutlak gerçekliği, anlama aracı olan egonun varoluş fonksiyonları, organizmanın kendi sınırlarını bilme kapasitesinden, deneyimlerinden bilgi toplayıp çıkarımlarda bulunmasından, içinde yaşadığı çevreye uyum sağlama kapasitesinden türevlenir. Bu kapasiteler, içgüdüsel olarak, dürtüler halinde diğer canlılarda değişik seviyelerde bulunur. Ancak insanda bu kapasiteler, dürtüler, istekler, eğilimler, biyopsikososyal gelişim esnasında ego dediğimiz bir yapı şeklinde kristalize olup örgütlenirler. Ego, hem öznel hem de toplumsal yaşamında, bireyin kendini tanımlayıp, anlamlandırabileceği ve koruyabileceği içsel olarak işleyen bir referans noktası oluşturur. İnsan benliğinin(kendiliğin) bir bileşeni olan Ego, sosyal çevreye uyumla ve sosyo-kültürel etkilerle modifiye edilip şekillenen kristalize olan(inşa edilmiş) benlik katmanıdır.

Dinamik bir matriks olan ego çevreden gelen uyarıları, bilgileri filtre edip, yapılandıran işlemlerden oluşur. İnsanda arka planda otomatik olarak işleyen algılayıcı, seçici, düzenleyici ego sistemi, gerçekliğin filtresi ve editörüdür. Çevreden insana gelen uyarılar, ego filtrelerinde süzülüp, kontrolden geçtikten sonra, cevap üretilir. Egonun kendisi değil, düşünce, duygu ve davranış tarzları şeklinde etkileri gözlenebilir. Egonun şekillendiği sosyokültürel çevrenin inanç sistemleri ve ahlak anlayışı, onun gerçekliği filtre ve kontrol etme fonksiyonlarını etkiler. Bireyi ötekine karşı içsel koruyucu ve düzenleyici olan ego, iç ve dış gerçekleri, ya göz ardı eder, ya inkar ya da tahrif eder. Otomatik olarak işleyen ancak irade ve bilinçle kontrol edilebilir olan bu mekanizmalar, psikolojide ego savunma sistemleri olarak adlandırılır. İnsanların her biri, farklı ego filtrelerine ve kişilik ekranlarına sahiptir.

insanoğlu olarak hepimize kolay gelsin,
ama kolay değil işte,
uçsuz bucaksız ne zaman ne de mekan olarak ortaya koyamadığımız bir varoluşta
hepimiz birlik olup neyin ne olduğunu kavramaya çalışacağımıza hepimiz biribirimiz yiyiyoruz..

enteresan bir canlı türüyüz vesselam..

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
yazdığın şekilden kimsenin rahatsız olduğu yok dostum,
rahatsızlığımız her yazının altına evrensel insan düşüncesinin dayatmasını yapan arkadaşımıza;
(bir çok yerde sorduğumuz gibi...)

1-evrensel insan zihniyetinde anlatılan "insan" kimdir?
2-birin biri olarak birey bilincine sahip olarak insanlaşması gereken insanoğlu "kimdir?"
3-insanoğlunun "insanlaştırışlması" ne demektir?
4-numenal yeti dediğiniz aslında beyin fonksiyonları değilmidir?
5-evrensel insan zihniyetinin kapsadığı evrenin sınırları nedir? ve bu sınırlar içerisinde insanoğlu türünün biri olarak mı? yoksa evrensel insan zihniyeti ile insanoğlunu insanlaştırmaya çalışan birisi olarak mı konuşuyorsunuz?

sevgili faşist,
dostumuzun sildiği yazılarımda "bülent çorak-evrensel mevlana kardeşliği-bilgi kitabı" ve bu gurupta sıyırıp ayrılan yıldırım isimli birisinin kurduğu "onlar" gurubundan bahsettim,
inan bana derdim,yukarıda yazdığım gibi yıllardır kuyuya taş atanlar ile teldeki cambazı gösterenler,burada yazdığım süre içersin de yazdığım bir tek cümlenin ardında durmadığımı,yazana değil yazdığıma bak dediğimi gördün mü?

burada yazanlar,faşist-komünist-dindar vb.olabilir,inanabilir,inanmayabilir,
insanlar fikrini savunup,fikirlerin karşısında muhalefet yapabilir,
ama kimse yazılanların altına sürekli "
faşist:insanlar gücü arar,güç ister bu onların güdüleridir.
evrensel-insan:bu doğal zihniyetin yapılandırmasıdır,insanların böyle bir gerçekliği yoktur..."
diye yazarak öğretmenlik yapamaz,
çünkü;
bu forumlarda kimsenin güdülenme (bir fikrin programlanması...) ihtiyacı ile bulunduğunu zannetmiyorum,
hele bu yapılırken kullanılan argüman kendimize ait fikirler ise,
hele hele bunun için yılardır forum forum dolaşılıyor ve forumları "batak" haline getirmekten başka bir işe yaramıyorsa,
bir de bu yapılırken her forumda "yukarıda örneğini gösterdiğim gibi..." kendisine soru soranlar ile ayni "kişilik sataşması" suçlaması diyalogları yaşanıyorsa
problemin kaynağı hakkında bir daha düşünmek gerek,
bu düşünme eylemi sırasında,bahse konu dostumuzun "özeleştiri" başlığı açma ihtiyacını da göz ardı etmemek gerek...

son olarak: evrensel insan zihniyetini onlarca foruma yazan ve yazdığı forumda ortalık gerilip insanlar "ajite" edildikten sonra yeni bir foruma göç eden dostumuz,
1-neden insanların yukarıda ki sorular ve benzerlerine cevap vermek yerine gerginlik yaratmayı seçer?
2-neden kendisine "evrensel insan zihniyeti" adı ile bir site kurup arzu edenler ile fikirlerini dilediğince paylaşma yoluna gitmez?

"misyonerlik" sadece din üzerinden yapılmaz,
misyoner olmak için din adamı olmak şart değildir,
bir toplumun dinamikleri sadece din araç edilerek dumura uğratılmaz....

sevgili faşist,sen ve tüm forum yazanları dikkatlice düşünsün...

evrensel insan,yazdığımız her yazıda bizi doğal zihniyet sahibi olarak insanoğlu türünün birinin biri olarak numenal yetilerimizin gelişmemesi dolayısı ile birey bilinci kazanamadığımız için insanlaşamadığımız ile suçluyor mu?suçlamıyor mu?
bunu yapabilmek için her yazının altına ayni yönden girişler yaparak konuyu hep ayni yere getiriyor mu?getirmiyor mu?
ve her seferinde "bu toplum" diyerek bunu genelliyor mu?genellemiyor mu?

KİMSE KUYUYA TAŞ ATAMAZ,KİMSE CAMBAZI GÖSTERİP YOLUNU BULAMAZ...

evet,
yukarıdaki iki soru ve aşağıdaki açıklama ve önümüzde "evrensel insan zihniyeti" örneği...

isteyen istediği gibi araştırabilir...
yapılan "misyonerliktir" ve bu yapılırken bu toplumun tüm değerleri aşağılanmakta,toplumun fertleri insan-insanlıktan uzak olarak gösterilmektedir...

umarım şimdi anlamışsınızdır...
yoksa neden yıllardır ingiltere de yaşayan,ingilizceye anadilinden daha hakim birisi,
üstelik "evrensel insan zihniyeti" gibi bir felsefenin çıkarıcısı olan birisi neden yaşadığı toplumda (ingilizce) bir site kurarak bu mücadeleyi sürdürmez ve küçüğüne büyüğüne bakmadan adında felsefe olan forumları karıştırmayı seçer?

P

Pyramos

Ziyaretçi
kısaca şunu söylemek istiyorum beni rahatsız eden şeyler dile gelenler değildir..bunları saymayacağım tekrar (bıktım).. Sn Faşist ;Kusura bakmayın ama durumu olduğu gibi göremiyorsunuz..neden birinin antisi olayım ki? neden çoğunluk evrensel İnsan lakabı üzerinde birleşiyor? ben sayın evrensel insanla bu siteye üyeliğimden itibaren 2 ay boyunca sürekli sohbet ettim..hiç bir önyargı ile yaklaşmadım kendisine yaklaşsam bu kadar süre sohbet etmezdim..ama sonunda geldiğim nokta kısaca bu oldu işte.. (gene tekrar tekrar yazmayacam acayip bıktım)

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
burda "noncognitivizm" kavramını "farkındasızlık" olarak algılıyorum.. yanlışsa düzeltirsin

artık evrensel insan zihniyetiyle yazmadığını ama bu zihniyet açısından doğal düşüncenin sorunsalını dile getiriyorsun

noncognitivizm ortamında;
evrensel insan zihniyetiniyle yazmanın bir anlamı/alemi yoksa
evrensel insan zihniyeti açısından qua felsefesiyle "doğal düşüncenin sorunsal olduğunu" dile getirmenin bir anlamı/alemi var mı?

sevgili evrensel-insan..

dünya insanlığının hali hazırda varolan düşünce yapısını/zihniyetini doğal düşünce olarak adlandırıyor ve qua felsefesi olarak dışardan nötr olarak
bunun sorun olduğunu dile getiriyorsun..
kimin için bu sorun?
insanoğlu adına bir sorundur diyorsun
yani uzun laflara gerek yok, sen neredeyse tüm dünya insanlığına ve ve bu sitedeki insanlara kısaca
"sizin düşünce yapınız/zihniyetiniz bir sorundur"
diyorsun..

yani karşındaki insanlığa negatif bir yaklaşım içindesin,
çünkü bir düşüncenin sorunlu olduğunu dile getirmek karşı taraftan negatif olarak algılanacaktır.
kimseden -hadi ya biz sorunlu mu düşünmüyor muşuz, dur bakalım nasıl bir sorunumuz varmış, bu adama saygı duyup dinleyelim diye bekleyemezsin..

bu doğal düşünceyi sorunlu olarak dile getirmeni eleştirmiyorum
bu düşünceyi dile getirdikten sonra karşındaki insandan saygı beklemeni eleştiriyorum..

senin "doğal düşünce" dediğine ben "teizm ve nonteizm düzeyi bilinçaçıklığı" diyor
ve ileriki yüzyıllarda bunun tıbbi bir hastalık(bilinçyetmezliği sendromu) olarak algılanacağını dile getiriyorum..

ve ben bunu dile getiriken hiç kimseden saygı falan beklemediğim gibi
aksine normal olanın böyle bir düşünceye/teze çok ciddi tepkiler gelebileceğinin farkındayım
ve eski yazıştığımız sitede bana da ne kadar saldırı olduğunu biliyorsun.. yazılanlar hala duruyor..

sana benden küçük bir tavsiye..

madem bunu dile getiriyorsun karşısındaki 100 kişiden yaklaşık 97-98 kişinin buna tepki vereceğini ve sana saygısızlık edeceğinin farkında ol..
çünkü ego denen ikinci benliğimiz bunu gerektirir..

biz bunları dile getirdiğimizde karşımızdaki insanın egosunun savunma mekanızmalarını tetikliyoruz çünkü..
o yüzden bu insanların bize tepki verip, saygısızlık yapması zaten beklenen bir şey..

daha önce bir kaçkez verdiğim egonun tanımı bir kez de burda vereyim..
her satırını çok iyi oku..
dünya insanlığının ve bu felsefe sitelerinde insanların biribirine niçin tahammülsüz ve saygısız olduğunu kavramaya çalış..

insanoğlu olarak hepimize kolay gelsin,
ama kolay değil işte,
uçsuz bucaksız ne zaman ne de mekan olarak ortaya koyamadığımız bir varoluşta
hepimiz birlik olup neyin ne olduğunu kavramaya çalışacağımıza hepimiz biribirimiz yiyiyoruz..

enteresan bir canlı türüyüz vesselam..

enteresan bir canlı türüyüz vesselam...

dostum paslıçivi,
bu forumda "analitik transformasyonel bilinç" diye bir başlık var,o başlığa dikkat edersen anlatılan değil paylaşılmaya çalışılan bir yaklaşım görürsün,
ve bu tanım ile ilgili,buranın dışında bir tek forumda sadece içerisindeki konu başlıklarının verildiği bir yazı,
bunun dışında hiç bir bilgi bulamazsın... "kendi forumum da tamamı var ama o da sadece belli üyelere açık..."

oysa bu tanım yıllar önce basılabilecek hale getirilmiş bir metnin kitap adıdır,
ancak,M.muzaffer SUAR hocanın "ışık" adlı kitabı ve benzerleri ile yaşanan deneyimler ışığında bastırılmayan bir metindir,
aynen, "sistemi anlamak" ve "mor ve ötesi bilgileri" kitap ismi verilen diğer metinler gibi...

beni yakından tanıyanlar bilir;ego-nefs ile ilgili bir sıkıntım yoktur ve en büyük korkum şöhret sahibi olmaktır,
yine yıllardır yazdıklarımı okuyanların tespit edebileceği gibi ben anlatıp öğretmeyi değil işaret ederek yol göstermeyi tercih ederim,
inanıyorum ki;benim çıkarımlarım beni bağlar ve benim bilinç seviyeme göredir,insanların bu çıkarımları olmazsa olmaz doğrular gibi kabul etmek zorunluluğu olmadığı gibi,benimde kendi çıkarımlarım doğrultusunda insanları "doğal zihniyet-inanç-izim" gibi etiketler ile suçlamaya hakkım yok,
onun için, anlatmak yerine sorularla "bu da olabilir,buna da dikkat etmek gerek" diyerek araştırma yapmalarına yön göstermeyi kendime sistem edinmişimdir...

deneyimlerim ile biliyorum ki;
1-ayni şekilde nefes çalışanlar ayni sonucu almaz,
2-ayni şekilde zikir yapanlar ayni katlara çıkmaz,
3-ayni metod ile enerji çalışanların da hepsi "şifacı" olmaz...

faşist

Yeni Üye
Eleştirenlere tekrar sorayım;evrensel-insan benim düşüncelerime de doğal zihniyetin yapılandırması gibi yaklaşımlarda bulunuyor ben neden rahatsız olmuyorum ?

'misyonerlik' ? Çok açık söylemeliyim bu kelime kullanılmadan öncede sorunun ne olduğunu biliyordum.Ama bu kelimenin kullanılması tahminlerimin sağlamasını yaptı.Tanrı inancına sahip olan kullanıcılar (müs,hri vs) merak etmeyin kimse sizin Tanrınızı ve dininizi öldüremez.Sizin tanrınız ve dininiz günden güne büyümektedir.O nedenle böyle bir mücadele içine girmenize gerek yok.Bu tespiti üzülerek yapıyorum çünkü bu inançların insanlığın en büyük tehlikesi olarak gören biriyim.Net olarak ortada ki burada ki tartışmanın sebebi evrensel-insan'ın inançlarınıza saldırdığını düşündüğünüz içindir.Ama ortada böyle bir durum yok.Olamazda.evrensel-insan sizin inandığınız tanrıya yapılandırma demesi ne sizin tanrınızı yok eder,ne onu küçültür.O tanrı sizin zihninizdedir biri sizi zorla tanrı yoktur dedirtse bile ona zihninizde ki inancınızı yok edemez.Yani kimse kimseyi kendi isteğiyle inandırmadığı sürece düşüncelerini kontrol edemez.O nedenle önce şunu anlayın ben tanrı yoktur diyorsam,benim tanrım yoktur,sizinkini yaşaması size bağlıdır.Eğer felsefe sitesinde yazıyorsanız bunu algılamaya çalışın.

Sitede daha öncelere çokça belirttim.Eğer iki kişi bir araya gelip aynı görüşleri savunuyorsa oradan kaçın.Burada iki kişiden fazlasını görüyorum.Bu benim bu sorunu doğru olarak algıladığımı gösteriyor.Ben zaten olayları olduğu gibi algılamam kendi algıma göre algılarım tıpkı diğer bireyler gibi...

Eğer evrensel-insan ve ya zihniyetiyle sorun yaşıyorsanız,felsefe ve felsefe tarihinin argümanlarını kullanarak sorular yöneltin.Yanlış olduğunu düşündüğünüz yanlarını ona ispatlayın.Bundan daha büyük bir mücadele olmaz.Ben ileri ki zamanlarda evrensel-insan'a yine sorularımı yönelteceğim.Sizde buyurun birlikte yöneltelim.Onun dışında evrensel-insan'ı bu siteden göndermeye çalışmak çok basit,değersiz bir yöntem...

Tekrar belirteyim bir şey ispatlamak istiyorsanız,nesnel gerçekliklerle ve bilginizle yapın...

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Eleştirenlere tekrar sorayım;evrensel-insan benim düşüncelerime de doğal zihniyetin yapılandırması gibi yaklaşımlarda bulunuyor ben neden rahatsız olmuyorum ?

'misyonerlik' ? Çok açık söylemeliyim bu kelime kullanılmadan öncede sorunun ne olduğunu biliyordum.Ama bu kelimenin kullanılması tahminlerimin sağlamasını yaptı.Tanrı inancına sahip olan kullanıcılar (müs,hri vs) merak etmeyin kimse sizin Tanrınızı ve dininizi öldüremez.Sizin tanrınız ve dininiz günden güne büyümektedir.O nedenle böyle bir mücadele içine girmenize gerek yok.Bu tespiti üzülerek yapıyorum çünkü bu inançların insanlığın en büyük tehlikesi olarak gören biriyim.Net olarak ortada ki burada ki tartışmanın sebebi evrensel-insan'ın inançlarınıza saldırdığını düşündüğünüz içindir.Ama ortada böyle bir durum yok.Olamazda.evrensel-insan sizin inandığınız tanrıya yapılandırma demesi ne sizin tanrınızı yok eder,ne onu küçültür.O tanrı sizin zihninizdedir biri sizi zorla tanrı yoktur dedirtse bile ona zihninizde ki inancınızı yok edemez.Yani kimse kimseyi kendi isteğiyle inandırmadığı sürece düşüncelerini kontrol edemez.O nedenle önce şunu anlayın ben tanrı yoktur diyorsam,benim tanrım yoktur,sizinkini yaşaması size bağlıdır.Eğer felsefe sitesinde yazıyorsanız bunu algılamaya çalışın.

Sitede daha öncelere çokça belirttim.Eğer iki kişi bir araya gelip aynı görüşleri savunuyorsa oradan kaçın.Burada iki kişiden fazlasını görüyorum.Bu benim bu sorunu doğru olarak algıladığımı gösteriyor.Ben zaten olayları olduğu gibi algılamam kendi algıma göre algılarım tıpkı diğer bireyler gibi...

Eğer evrensel-insan ve ya zihniyetiyle sorun yaşıyorsanız,felsefe ve felsefe tarihinin argümanlarını kullanarak sorular yöneltin.Yanlış olduğunu düşündüğünüz yanlarını ona ispatlayın.Bundan daha büyük bir mücadele olmaz.Ben ileri ki zamanlarda evrensel-insan'a yine sorularımı yönelteceğim.Sizde buyurun birlikte yöneltelim.Onun dışında evrensel-insan'ı bu siteden göndermeye çalışmak çok basit,değersiz bir yöntem...

Tekrar belirteyim bir şey ispatlamak istiyorsanız,nesnel gerçekliklerle ve bilginizle yapın...

yazdığım yazıların bir tek satırında inandığım tanrı hakkında yazdığım bir tek yazıyı gösterebilirmisin?
bu forumda "tanrı" inancına sahip olmadığımı söylediğim yazıların sayısını ben bile unuttum...

daha önce yazdığım gibi" inisiye olarak devam eden "hanif öğreti" nin bir yolcusuyum ve bu öğretide "tanrı inancı" yoktur...
hele hele siz tanrı diye tanımladıklarınız ile bizim bu konuda deneyimlediklerimizin gölgesine bile erişemezsiniz...

son kez; benim inandığım bir tanrım ve onun bana sağladığı bir inancım yok...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Yeni Konular