E
evrensel-insan
Ziyaretçi
- Konbuyu başlatan
Bireysel goruste notr algi yoktur, yalniz hak ve ozgurluklere, evrensel hukuka, insan haklarina gorelik vardir.
Bireysel goruste notr algi yoktur, yalniz hak ve ozgurluklere, evrensel hukuka, insan haklarina gorelik vardir.
allah allah...Bireyin notr algisi yoktur, hak ve ozgurlukleri ve bunun mucadelesi vardir.
allah allah...
nötr algısı olmayan birey;doğal zihniyetten kurtulup nasıl evrensel insan zihniyetine kavuşacak peki?
usta cacık, cacıktır; ve cacığın içerisindeki malzeme bellidir,
yani doğal zihniyet ve nötr algı varsa her yerde vardır,ve birey her yerde bundan kurtulup evrensel insan zihniyetine doğru yol almalıdır,
bir yerde cacık olan öbür yerde şalgam olmaz,
olur dersen de bunu akşamcılar yemez...
senin evrensel insan zihniyeti ve bireysel hak ve özgürlükler diye diline sakız yaptıkların bizim aldığımız terbiyenin yanında müsamere bilgisi...Evrensel insan zihniyeti sana 5 asir buyuk gelir. Birey hak ve ozgurluklerini korur ve baskalarinin hak ve ozgurluklerini qua felsefesi ile algilar ve saygi gosterir.
senin daha tam 5 cag ogrenecegin var, ama omrun vefa eder mi, bulunmez. Bir de ogrenmek once onu istemekle olur. Bu istek olmadimi da omrun uzunlugu soz konusu degildir.
Kimse kimsdeyi suclamiyor sadece ayni inanclilarin hak ve ozgurlugu oldugu kadar inancsizlarin ve inancdisilarin da hak ve ozgurlugu oldugu soyleniyor.
sn. evrensel ve sn. mor ve ötesi, bu karşılıklı atışmanın düzeyli paylaşımları olanaksız hale getirmekten başka, kimseye - ve özellikle sizlere- bir şey kazandırmadığını, neden anlamak istemiyorsunuz..?! gelin, forumun verimliliğini düşürmeyin, bana kalırsa, eğer duygularınızı denetim altına alabilirseniz, yalnız bizler değil ama siz de kazançlı çıkacaksınız...
Onerin nedir? anlamak istemeyen bu isi baslatan ve her zaman kendisini dayatmakla kalmayip, bi de kitle okurunun avukatligina soyunan kim sence?, ya da bu sekilde dusunce icermeyen, bilgi icermeyen sadece kendi egosal tatmini ile sirf muhalefet yapmak adina bir yazi dili ve uslubu ile yazan bir yazara karsi, sen nasil yanit verirsin?
Baskalarini algilamak yerine, onu kendi tikanik dogrulari ile degerlendiren bir yazi dili ve uslubuna nasil yanit verirsin?
Mesela sen 66 nolu mesaja nasil yanit verirsin?
aslında her ikiniz de (örn. evrensel-insan nickiyle siz, batı felsefesinin özellikle epistemoloji/gnoseoloji gibi alanlarında ciddi birikimlerinize; ve mor ve ötesi de doğu felsefesi ve ezoterik öğretiler alanındaki birikimlerine) yakışacak kadar 'ego tatminine' yönelik, mücadeleleri aşmış olmalısınız... her ikiniz de kabul edersiniz ki, önemli olan yapılan işten, verilen emekten, sonuç almaktır... mor ve ötesi, sizi kışkırtmamalıdır, ama siz de ondan uzak durmaya bakmalısınız... ( altmış altı numaralı mesaja nasıl yanıt verebileceğimi bulamadım...ama şunu farkettim bazen, yanıt vermemek/verememek de iyidir...)...
"Bak ne guzel soyluyorsun, ben kendi alanima yoneldigim gibi, o da bana sirf muhalefetlik yapacagina (dusunce ve bilgi sunmadan neden karsi cikmadigini aciklamadan, sadece kisisel satasmak ve polemik daveti) kendi alanina yonelip dusuncelerini dile getirse; ortada sorun kalmayacak. Ama, o; kendi birikimini paylasmak yerine, benim alanima dalip ustelik hic bir birikimi olmadan muhalefetlik yapiyor, iste sorun budur.
Bak bakalim kim kime satasiyor ve polemige cekiyor. Benim bu acidan baslattigim sitede tek bir mesaj bile gosteremezsin.
Ama sizler, onun bu yaptigini gormek yerine, benim cevap hakki dogan bireysel yanitlarima takiliyorsunuz.
Umarim konu anlasilmistir.
"
Bak ne guzel soyluyorsun, ben kendi alanima yoneldigim gibi, o da bana sirf muhalefetlik yapacagina (dusunce ve bilgi sunmadan neden karsi cikmadigini aciklamadan, sadece kisisel satasmak ve polemik daveti) kendi alanina yonelip dusuncelerini dile getirse; ortada sorun kalmayacak. Ama, o; kendi birikimini paylasmak yerine, benim alanima dalip ustelik hic bir birikimi olmadan muhalefetlik yapiyor, iste sorun budur..."
ben sana muhalefet yapmıyorum; sen benim anlatmaya çalıştıklarımı muhalefet olarak mı alıyorsun?
ben senin ortaya koyduğun (başta evrensel insan zihniyeti olmak üzere) şeylerin nasıl basit ve sadece belirli alanlarda insanların değerleri üzerinden iş gördüğünü gösteriyorum...
sana bir sürü başlıkta birikim adına paylaşım yapmak adına önerilerde bulundum ve senin açtığın başlıkta sana sorular yönelttim,
sen birikim sahibi olmayı atesit ve sosyalist olmak mı zannediyorsun?
kendi alanımız dediğimiz yerde düşünce dile getirmek demek her başlığın altına senin yaptığını yapmak demektir,
ben her başlığın altına düşüncemi yazıyorum ve susmam gerektiği yerde susuyorum,
hiç kimseyi kendi kabul ettiğim ölçüler ile yargıladığımı gördün mü?
kimseye senin yaptığın gibi;numenal yetidir,doğal insan zihniyetidir,inançtır ,metafiziktir diye kendi sahip olduklarımı dayattığımı ve bunu kabul etmezlerse algısızlık-bilgisizlik ile suçladığımı gördün mü?
senin yaptığın gibi;bir yerde fikrimi savunup başka yerde aksini söylediğimde yok orada farklı burada farklı dediğimi gördün mü?
ÜÇ BAŞLIKTA SİYASİ FİKİRLERİNİ YAZIYORSUN,SANA YAZDIKLARININ BOŞ ŞEYLER OLDUĞUNU GÖSTERDİĞİMDE,HEMDE BUNU YAPARKEN EVRENSEL İNSAN ZİHNİYETİNİ PAZARLARKEN YAZDIKLARINA TERS DÜŞTÜĞÜNÜ GÖSTERDİĞİMDE GÖSTERDİĞİN TAVRA BAK..
Bak bakalim kim kime satasiyor ve polemige cekiyor. Benim bu acidan baslattigim sitede tek bir mesaj bile gosteremezsin.
Ama sizler, onun bu yaptigini gormek yerine, benim cevap hakki dogan bireysel yanitlarima takiliyorsunuz.
ben sana sataşmıyorum; yaptığım sadece dümdüz türkçe ile yazdıkların anlamında işe yaramaz olduğunu söylemek,
bunu söylediğimde verecek cevabın kalmadığında hemen su koyveriyorsun...
ne yapmalıyım;
a-haniflik ile hanefiliği ayıracak islami bilgin yokken senle islam mı konuşmalıyım?
b-yalan yanlış okuduğun osmanlı tarihi ile yaptığın yorumlara osmanlı tarihini baştan anlatarak mı karşılık vereyim?
c-ateist-evrimci-devrimci kafa yapın ile inanç değerlerine saldırdığında sana uyup alfabeyi baştan mı anlatayım?
d-anlattıklarım karşısında;kendine bakmayıp bana luzumsuz cevaplar vererek burnundan kıl aldırmaz iken,
beni,algısızlık-bilgisizlik ve art niyetli olmak ile suçlamana şapka çıkarıp selam mı durayım?
sana son kez söylüyorum; yazdığın her uydurmanın altına hakkettiği şekilde cevap yazacağım...