M
monaliza
Ziyaretçi
Sevgili AndroNova, fikirlerinizdeki git-gelliği, ben de sevgili majör arkadaşım gibi yaşınızla ilintili buluyorum ve bunu doğal karşılıyorum. Bir konu hakkında fikir sahibi olmak,o konuda bilgi sahibi olmayı gerektiriyor. İnsan yaşama dair gerçekleri de birden öğrenemiyor. Gerçi ne kadar öğrendiğimizi ve bildiğimizi iddia etsek, o kadar yanılgıdayız demektir. Descartes'in de belirttiği gibi "EN İYİ BİLDİĞİM ŞEY,HİÇ BİR ŞEY BİLMEDİĞİMDİR" Büyük tevazu içeren anlamlı bir söz bence. Bu;insanın hiç bir şey bilmediği anlamına gelmiyor elbette.
Konumuz ortalama olarak "KENDİMİZİ NE ÖLÇÜDE DEĞERLİ HİSSETMELİYİZ" olduğuna göre; öncelikle "İNSAN" olmamızın değerini bilmek gerekir diye düşünüyorum. Bu da "MAYMUN" u küçümsediğim anlamına gelmiyor. Ancak aklıma şu soru geliyor; eğer öyleyse ormanlar bugün neden bu durumda?
Farklı hissetmek ve farklılığını kanıtlamak çabası gerçeklere dayanırsa insan tezinde daha iddialı ve tutarlı olabilir kanaatindeyim. İnsanın maymundan türediği gibi bir savın geçen yüzyılda çürütülmesine karşın, halen bu sav peşinde koşmak farklılığa neden olmayacaktır. Kendi adıma söylüyorum; gülümsedim
Maymunların;insanların kendilerinin gelişmiş türü olduğuna dair bir iddiaları olmadığı halde biz neden inatla maymundan türediğimizi iddia ederek komik duruma düşüyoruz ki? Bırakın maymunlar 5 muzu seçsinler,bu onların akıllı olduğunun değil,obur olduğunun göstergesi olamaz mı?
Her canlı kendi türünde değerlidir. Biz de kendi türümüzde değerliyiz. Sevgiler
Konumuz ortalama olarak "KENDİMİZİ NE ÖLÇÜDE DEĞERLİ HİSSETMELİYİZ" olduğuna göre; öncelikle "İNSAN" olmamızın değerini bilmek gerekir diye düşünüyorum. Bu da "MAYMUN" u küçümsediğim anlamına gelmiyor. Ancak aklıma şu soru geliyor; eğer öyleyse ormanlar bugün neden bu durumda?
Her canlı kendi türünde değerlidir. Biz de kendi türümüzde değerliyiz. Sevgiler