- 8 Nis 2012
- 2,000
- 1
- 38
Sayın Ferdinand Bardamu,Kur'an bilim kitabı değildir..öyle bir iddiası da yoktur..neden bilimle Kur'anı karşılaştırıyorsunuz ben hiç bir yazımda bunu ifade etmedim ki..Kur'an sizinde söylediğiniz gibi bir yasa,ahlak ve hukuk kitabıdır..ve detay yoktur bunu siz daha iyi biliyorsunuz..Konuya bir de şu açıdan bakın bilimi karıştırmadan..Bir yasama yürütme ve yargı sistemimiz var ve devşirme yasalarla bu kurumları ayakta tutmaya çalışıyoruz,ve neresinden tutarsak elimizde kalıyor neden..? Nedeni bana göre şudur..Bir makine icat ederseniz bu makinenin tüm çalışma prensiplerini siz bilirsiniz..Ne gibi bir yanlış kullanımda neresinden arıza vereceğini en iyi siz bilirsiniz..bu örneklemem belkide en basit ve en temel düzeyde bir örnekleme idi..Şimdi şu kainatın ve bu yapılandırılmışlığın bir bilgisi var..(Yaratıcısı demiyorum) dikkat edin..Bu bilgi en baştan vardı ve bu yaşam devam ediyor ve bu yaşamda kargaşa çatışma olmaması için ilk bilgi sahibi bir temel kurallar bütünü getirmiş buna kullanma kılavuzu da diyebiliriz.Biz insanlar bu yaşamın tamamının işleyişinin bilgisine sahip olmadığımız için kendimizce yasalar kurallar kullanma kılavuzları çıkarıyoruz ve hataya düştüğümüz nokta burası..Kitabı yani evreni hayatı doğru okuyamadığımızdan her türlü sorunla,savaşlarla,katliamlarla,zulümlerle karşı karşıya gelmemiz kaçınılmaz..İşte bu yüzden kendi aklımızın değilde evrenin kitabını ve kullanım kılavuzunu uygulamamız lazım..Bilimi Kur'an da değil evrende aramak lazım..