Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Gerilim ve Patlama

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 804

Jasso

Felsefe.net
Uzaklaştırılmış
Uzun süredir merak ettiğim konulardan birisi...

Şöyle bir örnekle başlamak istiyordum ''sivilcelerimizi sıkmaktan neden zevk alırız?'' şahsen ben
sıkmadan duramam ya da başkasının sivilcelerini bile sıkmaktan zevk alan insanlar vardır.

Bunun temeline illa ki bir şey yatmalıdır diye düşünüyorum

Ve yine cinsel arzuya çıkıyorum

Geciktiriciler güç arttırıcılar tabiki birçok nedeni olabilir fakat kullanmanın asıl nedeni gerilim ve patlamayı arttırmaktır

Bunu sadece bu yönden değil sevinçte üzüntüde özellikle öfke de görebiliriz ki bunlar
aynı enerjiden doğan sadece bizim gözlemimizle farklı şeylerdir ya da hepsi enerjinin dışa vurumudur

Sevinmeden önce ,kazanmadan önce dibe batma hissi ya da yeniden yukarı çıkma düşüncesi nedenir?
çünkü olduğu yerden başlarsa yeterince gerilmemiş olacaktır ve bu patlamasının
değerini düşürecektir

İnsanın enerjileri,duyguları bile bunun üzerine kuruluyken
bu gerilim ve patlama olayı başka ne şekilde açıklanabilir?

sherlockholmes

Yeni Üye
Durun ya Jasso konuşmuş aslında iyibir metefor kullanmış gerilim ve patlama tabi başka yerden çalmadıysa ben her zaman ki durgunluğumla cevaplayayım herşeyin aşırısı zararlı sevinç öfke haz kavga şiddet acı bu terimler dışsallığın içimize verdiği durumlar olabilir mesela hava güzeldir sevinçli mutlu olabiliriz veya biri üstümüze bir iftira atmıştır ondan öfkeli olabiliriz ama bunlar dünyanın geçiciliğini değiştirmez ne yaparsak yapalım düşünmeden tartmadan sonlu olduğumuzu unutmadan yapmayalım birde kendine yapılmasını istemediğin bir şeyi başkasına yapma,kendin için istediğini kardeşin içinde iste o yüzden değişik insanlık halleri de geçicidir insan oğlu duygularına kötü duygularına gem vurmayı öğrenmeli kimisi bunu tasavvufla yapar kimi kabala ile kimi felsefe ile önemli olan yoldan çıkmamak...

Jasso

Felsefe.net
Uzaklaştırılmış
Teşekkürler...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Öfke kontrolü sağlayamayan insan hem kendine hem çevresine zarar verir. Her konuda dengeli olmak gerekiyor. Kontrollü bir insan olmak aşırıya kaçılmadığı sürece iyidir.

Para

Yeni Üye
dibe vurdun dipten çıkamazsan nasıl olacak; dibe vurduğunla kalirsin

Jasso

Felsefe.net
Uzaklaştırılmış
Arkadaşlar ben mi olayı tam anlatamıyorum acaba benim asıl anlatmak istediğim ne öfke ne de dibe batmak bunu bir sitem anlamında söylemiyorum ya ben konuyu tam açıklamayadım ya da yanlış yerden konuya yaklaştınız
yinede düşünceleriniz için teşekkür ediyorum 🙂

UpBot

Yeni Üye
Konu hakkında farklı düşüncesi olan var mı?

Yeni Konular