Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Hayata Bakış Açınız

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 7,425

köle

Yeni Üye
Aşk... Ben duyguların tatmin edilmesi taraftarıyım. Fakat aşırıya kaçılmadan. Hayat yüzeysel olmalı bana göre.
Bıçağı ne kadar derine sokarsanız, kan da okadar fazla olur çıkardığınızda...

Hayat yüzeysel olmalı lafı güldürücü. İlk yazıdaki hedeflerinize bunla ulaşamazsınız, gerçi hedeflerinizi doğru anladığımdan da şüphem var.

AndroNova

Yeni Üye
acı çekmek tabikide iyi birşey olmasa gerek ancak bize acı çekmedigimiz günlerin kıymetli,belkıde yeniden tadamayacagımız günleri anımsatır bazılarıda alışmıştır çoktan acı çekmeye ve onlarsız yapamaz hayatın bir parçası olmuştur adeta farkındadır ama yanlış oldugunun yinede vazgeçmek istemez bilinçaltındaki bir düşünce artık alışıla gelmiştir... akıllımızla ve duygularımız insan oldugumuz sürece karışmaya mahkumdur çünkü hayatı an ve an yaşıyoruz bizi nereye sürükleyecegini bilmeden bence bencilligin sınırı yoktur her karşıyı düşünen bencil veya bencil olmaya bilir karşıya pozitif düşünce ile bakıyorsa bu tabikide bencillik degildir fakat aklında sürekli negatif düşünceler varsa karşı için bu bencillikti özetlerse bence önemli olan NİYETTİR ...

Niyet demek...
Bir bakın kaç tane insan acı çekmemek niyetinde etrafınızda? Veya çektirmemek.

AndroNova

Yeni Üye
Hayat yüzeysel olmalı lafı güldürücü. İlk yazıdaki hedeflerinize bunla ulaşamazsınız, gerçi hedeflerinizi doğru anladığımdan da şüphem var.

Yalnızca kendimizi ilerletmek. Yada soyumuzu sürdürmek. Pek bir fark yok. Bence bencilliğimin temeli bu. Yalnız ve bencil yaşam...
Bırakalımda hayattan alabileceğimizi alalım. Herşeyi vereceğiz şu kendine bile bakamayan toprağa... Fakat en azından yalnız verelimde başkaları bizim gibi acı çekmesin.

nakres

Yeni Üye
kendimi sordugun soruyla kıyasladım ben olsam ne hissedim diye bunlar çıktı sonuçta insan nasıl görmek istiyorsa öle öle bakar ...gerek insanlara gerek hayata ..

AndroNova

Yeni Üye
Yalnızca kendimizi ilerletmek. Yada soyumuzu sürdürmek. Pek bir fark yok. Bence bencilliğimin temeli bu. Yalnız ve bencil yaşam...
Bırakalımda hayattan alabileceğimizi alalım. Herşeyi vereceğiz şu kendine bile bakamayan toprağa... Fakat en azından yalnız verelimde başkaları bizim gibi acı çekmesin.

Fazla olanı bırakalım Diogenis gibi...

Turgut Saka

Yeni Üye
insanın hayata dair bir bakış açısı olamaz. hayat bir obje, fikir, düşünce değildir. zaten içinde olduğumuz şeyle nasıl olur da bir bakış açısı oluşturabiliriz. bu soruyu ancak ölünce-hayatın dışına çıkınca sorabilirsiniz 🙂. öteki dünyada da felsefe.net var ise orada tartışırız bu konuyu 😀

köle

Yeni Üye

Bu başkaları kim, ne acı çekecekler, bencillik nedir? Yalnızlığa da bencillik denir, sosyal olmaya da bencillik deenebilir, çocuk yapmaya da denebilir tam tersi yapmamaya da denebilir. Kelimelerin içi boş, anlamları birbirine çok yakın. Korkularınızı, hayallerinizi ve insanlara söylemek istediğiniz şeyleri daha açık duymak isterim. O insanlardan biri de benim, direk olarak benden başlayabilirsiniz.

AndroNova

Yeni Üye
insanın hayata dair bir bakış açısı olamaz. hayat bir obje, fikir, düşünce değildir. zaten içinde olduğumuz şeyle nasıl olur da bir bakış açısı oluşturabiliriz. bu soruyu ancak ölünce-hayatın dışına çıkınca sorabilirsiniz 🙂. öteki dünyada da felsefe.net var ise orada tartışırız bu konuyu 😀

Demek öteki dünyanın olacağından bu kadar eminsiniz bay(veya bayan) dogma...

nakres

Yeni Üye
insanın dogasında var sorgulamak yoksa ne farkımız kalırdıkı diger canlılardan ?

AndroNova

Yeni Üye
Bu başkaları kim, ne acı çekecekler, bencillik nedir? Yalnızlığa da bencillik denir, sosyal olmaya da bencillik deenebilir, çocuk yapmaya da denebilir tam tersi yapmamaya da denebilir. Kelimelerin içi boş, anlamları birbirine çok yakın. Korkularınızı, hayallerinizi ve insanlara söylemek istediğiniz şeyleri daha açık duymak isterim. O insanlardan biri de benim, direk olarak benden başlayabilirsiniz.

Bir şeyler bildiğinizi biliyorum...
En iyi görebildiğim adınız. Koyunda olabilirdi.
Fakat koyunlardan para alabileceklerini sanmıyorum...
Bakın size çok kullandığım bir örneği vereyim;
Hindistan zamanın ingiliz sömürgesi. Zamanında ingilizler Hindistan'ı sömürdükleri için gelirinin %10'unu alıyorlardı.
Şimdi bize dönelim. Sadece aklıma gelen ilk vergiyi söyliyim. KDV (katma değer vergisi) sömürüldüğümüzün bir kanıtı. 🙂
Sanırım sizde bu düşünceye benzer bir düşünceye sahipsiniz.
Ve bu arada yalnız para ile de değil her zaman olduğu gibi düşüncelerde sömürülüyor. Örnek isterseniz din ve ülke/devlet denen saçmalıklarla...

nakres

Yeni Üye
katılıyormum ama Örnek isterseniz din ve ülke/devlet denen saçmalıklarla...cümlesine degil bunları birebir yaşıyoruz saçmalık olması için bunun gerçekligi olmaması gerekmezmi? bunları araç olarak kullanıyorlar diyorsan katılıyorum ..

nakres

Yeni Üye
yok korkmuyorum koyununda bir yaradılış sebebi var 🙂

AndroNova

Yeni Üye
katılıyormum ama Örnek isterseniz din ve ülke/devlet denen saçmalıklarla...cümlesine degil bunları birebir yaşıyoruz saçmalık olması için bunun gerçekligi olmaması gerekmezmi? bunları araç olarak kullanıyorlar diyorsan katılıyorum ..

yok korkmuyorum koyununda bir yaradılış sebebi var 🙂

"34weuırew98ty341hrhsd89y0fwfye" Bana göe bu yazılanlarda bir saçmalık fakat gerçek birşey...

Evet zincire güdüldüğünü çok geç anlayan bir otobur gerek...

Turgut Saka

Yeni Üye
AndroNova, cevabım espiri niyetinde idi...

Hindistan zamanın ingiliz sömürgesi. Zamanında ingilizler Hindistan'ı sömürdükleri için gelirinin %10'unu alıyorlardı.
Şimdi bize dönelim. Sadece aklıma gelen ilk vergiyi söyliyim. KDV (katma değer vergisi) sömürüldüğümüzün bir kanıtı.
Sanırım sizde bu düşünceye benzer bir düşünceye sahipsiniz.

sizin burada yaptığınız şey hayata karşı bir bakış değil "kdv", "ingilizlerin hindistanı sömürmesi" ya da "sömürgecilik" olaylarına bir bakıştır. hayata bakış açısı altında söylediğiniz tüm diğer şeyler de bir çeşit olaylara bakış niteliğindedir. siz şimdi olaylara bakışla hayata da bakmış olurum diyorsunuz. valla çingeneler de adamın eline bakarak tüm hayatını yorumluyorlar 🙂

AndroNova

Yeni Üye
AndroNova, cevabım espiri niyetinde idi...

sizin burada yaptığınız şey hayata karşı bir bakış değil "kdv", "ingilizlerin hindistanı sömürmesi" ya da "sömürgecilik" olaylarına bir bakıştır. hayata bakış açısı altında söylediğiniz tüm diğer şeyler de bir çeşit olaylara bakış niteliğindedir. siz şimdi olaylara bakışla hayata da bakmış olurum diyorsunuz. valla çingeneler de adamın eline bakarak tüm hayatını yorumluyorlar 🙂

Sayın ENKAZ. Ben KÖLE'nin sorsunu cevapladım. Lütfen takip edin ve şu birilerini küçük düşürme düşüncenizden de vazgeçin. Burada ip atlamıyoruz...

nakres

Yeni Üye
evet olabilir ama bi anlam yükler ve neye benzetirsen o lamazmı peki bi konu açmıştım seninde çok anlamlı cevapların vardı bunun için tşler masa benzetmesi ile ilgili farkı ne peki bu yazı ile ?

AndroNova

Yeni Üye
evet olabilir ama bi anlam yükler ve neye benzetirsen o lamazmı peki bi konu açmıştım seninde çok anlamlı cevapların vardı bunun için tşler masa benzetmesi ile ilgili farkı ne peki bu yazı ile ?

Sana basit gelebilir fakat ben sizinde bakış açılarınızı almak istemiştim. Kimse söylemeyince herkez benden devam etti konuya sanırım. Ön yargılı olmak istemiyorum...

Turgut Saka

Yeni Üye
Alıntı:
enkaz´isimli üyeden Alıntı
insanın hayata dair bir bakış açısı olamaz. hayat bir obje, fikir, düşünce değildir. zaten içinde olduğumuz şeyle nasıl olur da bir bakış açısı oluşturabiliriz. bu soruyu ancak ölünce-hayatın dışına çıkınca sorabilirsiniz . öteki dünyada da felsefe.net var ise orada tartışırız bu konuyu

yani dogma bana mı diyorsunuz köleye mi, anlamadım. benden alıntı yapıp köleye mi atıfta bulunuyorsunuz 🙂
bence siz gidin biraz ip atlayın zihniniz açılır

AndroNova

Yeni Üye
Alıntı:
enkaz´isimli üyeden Alıntı
insanın hayata dair bir bakış açısı olamaz. hayat bir obje, fikir, düşünce değildir. zaten içinde olduğumuz şeyle nasıl olur da bir bakış açısı oluşturabiliriz. bu soruyu ancak ölünce-hayatın dışına çıkınca sorabilirsiniz . öteki dünyada da felsefe.net var ise orada tartışırız bu konuyu

yani dogma bana mı diyorsunuz köleye mi, anlamadım. benden alıntı yapıp köleye mi atıfta bulunuyorsunuz 🙂
bence siz gidin biraz ip atlayın zihniniz açılır

Bu lafım size idi. Fakat KÖLE bana benim hakkımda birşeyler söyleyin dedi. Sanırım kendimi iyi ifade edemedim. Özür dilerim tabi eğer tatmin olacaksanız.

Yeni Konular