Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

kilitli konu

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 4,679

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Konuya uzun sure cevap vermemin nedeni ders calismamdir. Sitede online gozukmeme ragmen cok fazla bakamiyorum. Bu sebeple icinizde olusan tepkiyi sezebiliyorum. Yanlis anlamamanizi umuyorum beni. Sonucta burada elhi keyf bir yonetim sergilemekten kacindigimizi belirtmek istiyorum. Yeterince kullanicilarimiza ozgur bir platform hazirlamaya calisiyoruz ve bunlari siz bilincli kullanicilarimiz ile birlikte basardigimiza inaniyorum. Hatalarimiz ve yanlislarimizi bu sekilde elestirmeniz bizi daha cok sevindiriyor, bunuda bilmenizi istiyorum. Saygilarimla...

Nejdet Evren

Yeni Üye
emek, her zaman en kutsal değerdir; insana saygı emeğe saygı ile başlar. harcadığınız emek için teşekkür etmeyi yeterli görmediğimi iletmek isterim. eleştiri konusuna gelince, hak/haksızlık olgusunun olduğu her yer ve zamanda var-olmayı bilmenin sevincini paylaşmaktan geri kalmayacağımı bilmelisiniz.

takara

Yeni Üye
Her konuya her zaman yetişip cevap yazmanızı beklememekle ve hak vermekle birlikte bu konuda ki açıklmanızı da açıkçası yeterli bulmuyorum..
Amacım konuyu uzatmak da değil..Belirttiğiniz "özgür bir platform" oluşturmanıza katkı sağlalaak belki de..Sizi yada herhangi birini eleştirmek dedinde değilim ama herhangi bir konuda yasağa karşıyım..Küfüre yada hakarete değil, yasağa karşıyım..Küfür hakaret ceza alsın, konu değil, toplum değil..
Ben bu konuya cevap yazarken örneklememiştim ama verdiğiniz örnekten hareket edersek din konusununda bu kadar yargılayıcı olmamalıyız ayırca..
Tanrı demiş konu, Allah dememiş..Çok farklı şeyler..
Ve her ne olursa olsun..Felsefe.net başlığı altında tartışılmadıktan sonra nerde tartılaşabilir ki?
Daha özgür, daha tartılaşabilir konular dileklerimle..*

*Özgürlüğün başladığı ve bittiği yer ile ile ilgili bir konuya gelmiş olabiliriz..İSterseniz orda devam edelim.Ama özgürlük hepimizin hakkı..Birey/toplum(!) bunu kolay kazanmadı, kolay bırakmamalı!..
🙂
Saygılar..

mavimor

Yeni Üye
Takara,
Ne kadar zamandır forumu okuyorsunuz bilmiyorum fakat bana bu son mesajınızda yazdığınız "yasağa karşıyım", "küfür hakaret ceza alsın" vs.. Bu örneklerin dışına çıkıldığı beş tane konu gösteremessiniz. O konuların içeriğini de tam okursanız neden öyle olduğunu kavrayabilirsiniz sanıyorum. Havanda su dövmekle özgür platform olmak farklı şeyler..

Felsefe.NET kadar rahat konuşulan, küfüre müsade edilmeden insanların tartıştığı forum sayısı iki elin parmak sayısını geçmez sanıyorum.

Geçmişte (site ilk kurulduğu dönemlerde) bizim de hatalarımız oldu. Küsenler oldu, gidenler.. Biz siz değerli üyelerimizden yeteri kadar geridönüş aldık bu konularda. Belki de en çok nejdet abi'yi dinlemişizdir. Bir büyüktür, yol göstericidir bize diye.. Hata da etmedik..

Şimdiler de bu şekilde hata sayımızı yanlış örneklerden ders alarak minumuma indirdiğimizi düşünüyoruz. Eğer bir konuda yönetici arkadaşlarımızdan birisi egosuna(ben dahil) yenik düşerse mutlaka buna müdahale edilir bu sitede.

Şimdi genel anlamda kilitli konu nedir şeklinde bir tartışmaya devam edebiliriz dilerseniz ama son silinen konular gibi yeni bir konu olursa örneğini linkini buraya yazarak bizimle paylaşın. Haksızlığa uğrayan olursa müdahele edilir. Doğrusu neyse tartışırız, uygularız..

takara

Yeni Üye
Şimdi..
Son yazıdan çıkarımlarım;

1-Takara..Sert, kızgın bir ifade gibi..Hayırdır?Forum kurallarında olmasa bile nezaket kurallarında "sevgili" yada "sayın" diye başlayan bir ifade olamaz mı?Eleştirilere bu şekilde başlayan cevaplar mı veriyorsunuz?
2-Herhangi bir konuda fikrimi açıklamak için forumda detaylı inceleme yapıp, acaba bu konuda forum ne yapmış, acaba yönetim neyi yasaklamış, yada bu forum genel kuraldır yada değildir tarzında araştırma yapmam mı gerekiyor..Basit ve net olarak bir cezai uygulamayı eleştirdim..Bu konuda en anlayışlı olması gereken forumlardan biri olmanız gerekirken neden beni geçmiş uygulamarınızı kontrol etmeye yönlendiriyorsunuz ki?.
3-Neden aldığınız karar hakkında yapılan eleştiriyi bu kadra basite indirgeyip, "geçmişte beş defa örenek gösteremizsiniz" ifadesi ile meşrulaştırmaya çalışıyorsunuz?.Yasaklayan tamamen kişisel bir yorum yapmış..Yasağa konu cümlenin felsefe net gibi bir ortam için ne kadar geçerli bir enden olduğu ciddi anlamda tartışılır..Dolayısı ile arkadaşın kişisel bir yorumu..Bunu tartışmakta, düşüncelere özgürlük tanımanız gerektiğini sizlere (yasaklayanlara-savunanlara) iletmek en doğal hakkımız..Ki sizler de verdiğiniz kararlarda daha objektif olabilmeli, bazı hassas konularda bireysel duygu ve düşüncelerden arınıp karar verebilesiniz.

Tüm forum yöneticisi arkadaşlarımın bu konudaki eleştirilerimi bir hediye olarak algılaması temennimdir..
Herşeyin, küfür hakaret boyutlarına ulaşmadan tartışabildiği, ysakların olmadığı, herkesinde buna saygı duyabileceği bir ortam dileklerimle..
Teşekkürler..

Takara,
Ne kadar zamandır forumu okuyorsunuz bilmiyorum fakat bana bu son mesajınızda yazdığınız "yasağa karşıyım", "küfür hakaret ceza alsın" vs.. Bu örneklerin dışına çıkıldığı beş tane konu gösteremessiniz. O konuların içeriğini de tam okursanız neden öyle olduğunu kavrayabilirsiniz sanıyorum. Havanda su dövmekle özgür platform olmak farklı şeyler..

Felsefe.NET kadar rahat konuşulan, küfüre müsade edilmeden insanların tartıştığı forum sayısı iki elin parmak sayısını geçmez sanıyorum.

Geçmişte (site ilk kurulduğu dönemlerde) bizim de hatalarımız oldu. Küsenler oldu, gidenler.. Biz siz değerli üyelerimizden yeteri kadar geridönüş aldık bu konularda. Belki de en çok nejdet abi'yi dinlemişizdir. Bir büyüktür, yol göstericidir bize diye.. Hata da etmedik..

Şimdiler de bu şekilde hata sayımızı yanlış örneklerden ders alarak minumuma indirdiğimizi düşünüyoruz. Eğer bir konuda yönetici arkadaşlarımızdan birisi egosuna(ben dahil) yenik düşerse mutlaka buna müdahale edilir bu sitede.

Şimdi genel anlamda kilitli konu nedir şeklinde bir tartışmaya devam edebiliriz dilerseniz ama son silinen konular gibi yeni bir konu olursa örneğini linkini buraya yazarak bizimle paylaşın. Haksızlığa uğrayan olursa müdahele edilir. Doğrusu neyse tartışırız, uygularız..

Yeni Konular