Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Peri Cesedi

fides

Yeni Üye
403006_306659939392088_479637102_n.jpg

426064_306660082725407_1280653554_n.jpg

395773_306660169392065_2115083546_n.jpg

396332_306660296058719_1771970855_n.jpg

Efendim bu görüntüler bir perinin cesedinin fotoğrafları.

Yukarıda gördüğünüz bu fotoğraflar, bazı kaynaklarca "perilerin gerçekliğine yönelik kanıt" olarak sunulmaktadır. Kimi kaynaksa bunu bir "kelebek adam"a ait olarak göstermektedir. Bu isimlerin farklılığının sebeplerinin ülkelere göre değiştiğini görmekteyiz. Yurtdışındaki Hıristiyan kaynaklar bunu "periler" olarak nitelendirirken, İslami kaynaklarda "kelebek adam" olarak geçmektedir.

Bu fotoğraflar bir internet sitesinde 8 inç (yaklaşık 20 santimetre) uzunluğundaki bir perinin cesedi olarak yayınlandığında tüm Dünya'dan ciddi bir tepki almış ve heyecan uyandırmıştır. İnternet sitesinde İngiltere'nin Derbyshire şehrinin Firestone Tepesi civarında köpek gezdiren bir adamın bu cesedi bulduğuna yönelik yazılan bilgiler, tüm Dünya'da hızla yayılmış ve kısa sürede "kesinlikle gerçek bir peri" olarak görülmeye başlanmış, hatta perilerin varlığı ile ilgili programlara konu olmuştur.

Ceset tam olarak bulunmuştur, yani kulakları, kuyruğu, saçları, derisi, dişleri ve tüm uzuvları tespit edilmiştir. İnternet sitesi ayrıca elindeki bu cesedin gerçekliğini ispatlamak adına cesedi antropologlara ve adli bilim uzmanlarına incelettiğini iddia etmiş, bu incelemeler sonucunda keşfedilen cesedin tamamen orjinal olduğunun ispatlandığını ileri sürmüştür. Hatta internet sitesine göre çekilen X-Ray taramaları sonucunda iskelet yapısının aynı bir insan yavrusuna (çocuğa) benzediği, kemik anatomisinin ise bir kuş gibi içi boş olduğunun tespit edildiği iddia edilmiştir. Tüm bu "bilimsel veriler" dahilinde bulunan cesedin uçan bir periye ait olduğunun kesinleştiği söylenmiştir.

İnternet sitesi tek bir gün içerisinde 20.000'den fazla tıklama almış, konu haber bültenlerine taşınmış ve birçok ülkeden birçok çevreden insan konu üzerinde detaylı tartışmalara girmiştir. Gerçek, 2007 yılının 1 Nisan gününde ortaya çıkmıştır:

Cesedin ve fotoğrafları yayınlayan internet sitesinin sahibi olan Dan Baines, Londra'da sihirbazlar için tasarımlar yapan 31 yaşında bir illüzyon uzmanıdır. Cesedin kendisinin yapımı olduğunu şu sözlerle, kendi sitesinden Dünya'ya duyurmuştur:

"İnternet siteme ve bu konuya gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. Her ne kadar perilere inanıyor olsanız da, ki ben de inanıyorum, bu konunun sahte olabileceğine dair her zaman içinizde bir şüphe olduğunu biliyorum. Ne yazık ki bu gördüğünüz ceset benim tarafımdan imal edilmiştir ve tamamen sahtedir. Ancak yine de, bir peri tarafından yapılacak bir büyünün gerçek olabileceğini düşünmeniz ve tarafımdan hazırlanmış bu 1 Nisan şakasına inanmış olmanız, sizin hayatınız boyunca hatırlayacağınız bir anı olacaktır."

Baines sadece bunu açıklamakla kalmamış, kendisine gönderilen yüzlerce elektronik postayı da ortaya dökmüştür. Bu postaların bir çoğunda, fotoğraflardaki canlının aynısını gördüğünü iddia eden, hatta yemin eden, onlarca insan bulunmaktadır. Öyle ki, Baines yaptığı şakayı itiraf ettikten sonra bile halen Baines'in yalancı olduğunu, aslında o cesedin gerçek olduğunu iddia eden birçok posta almıştır. Baines, bu "yalancılıkla itham edildiği" elektronik postalara her gün 4'er saat cevap yazdığını ve tek tek üretim aşamalarını izah ettiğini söylemiştir.

Baines'in benzer şekilde ürettiği diğer sözde "periler" eBay üzerinden satışa çıkarılmış ve 280 sterlin gibi fiyatlara satılmıştır.

Bence bizim foruma da böyle ilgi çekecek bir şeyler bulunmalı.Günde 20.000 tık ne demek 🙂 Biz de "cin" cesedi mi falan yapsak. "Cin" dedim de aklıma geldi.
Bizden çıksa çıksa böyle yaratıcıklar çıkar:

75221_435056609855428_352649148096175_1572679_1606824286_n.jpg

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Haberin orijinal ingilizce linkini verir misin?

fides

Yeni Üye
Vereyim tabii.Umarım eklediğim resimlerin altındaki yazıyı da okumuşsundur. Bu arada birileri resim eklerken(genelde) yada uzun yazılar yazarken alıntı yapmasan iyi olur. Sayfa uzuyor ve göz yorucu hale geliyor.

Haber linkleri:

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Vereyim tabii.Umarım eklediğim resimlerin altındaki yazıyı da okumuşsundur. Bu arada birileri resim eklerken(genelde) yada uzun yazılar yazarken alıntı yapmasan iyi olur. Sayfa uzuyor ve göz yorucu hale geliyor.

Haber linkleri:

Tesekkurler, tamam anlasildi. Senin koydugun resimlerin altinda "police evidence" tan baska bir yazi goremedim.

fides

Yeni Üye
4 tane resim ve yazı var. Kontrol ettim yazı da resimler de görünüyor. Sayfa tam açılmadan yazdıysanız görmemeniz normal diğer resim ve yazıları.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
4 tane resim ve yazı var. Kontrol ettim yazı da resimler de görünüyor. Sayfa tam açılmadan yazdıysanız görmemeniz normal diğer resim ve yazıları.

"Sayfa tam acilmadan yazdiysaniz" derken, neyi kast ettin?

Ben senin mesajindaki resimlere de baktim.

Yazilar uzun degilse, buraya alintilar misin?

fides

Yeni Üye
Yukarıda gördüğünüz bu fotoğraflar, bazı kaynaklarca "perilerin gerçekliğine yönelik kanıt" olarak sunulmaktadır. Kimi kaynaksa bunu bir "kelebek adam"a ait olarak göstermektedir. Bu isimlerin farklılığının sebeplerinin ülkelere göre değiştiğini görmekteyiz. Yurtdışındaki Hıristiyan kaynaklar bunu "periler" olarak nitelendirirken, İslami kaynaklarda "kelebek adam" olarak geçmektedir.

Bu fotoğraflar bir internet sitesinde 8 inç (yaklaşık 20 santimetre) uzunluğundaki bir perinin cesedi olarak yayınlandığında tüm Dünya'dan ciddi bir tepki almış ve heyecan uyandırmıştır. İnternet sitesinde İngiltere'nin Derbyshire şehrinin Firestone Tepesi civarında köpek gezdiren bir adamın bu cesedi bulduğuna yönelik yazılan bilgiler, tüm Dünya'da hızla yayılmış ve kısa sürede "kesinlikle gerçek bir peri" olarak görülmeye başlanmış, hatta perilerin varlığı ile ilgili programlara konu olmuştur.

Ceset tam olarak bulunmuştur, yani kulakları, kuyruğu, saçları, derisi, dişleri ve tüm uzuvları tespit edilmiştir. İnternet sitesi ayrıca elindeki bu cesedin gerçekliğini ispatlamak adına cesedi antropologlara ve adli bilim uzmanlarına incelettiğini iddia etmiş, bu incelemeler sonucunda keşfedilen cesedin tamamen orjinal olduğunun ispatlandığını ileri sürmüştür. Hatta internet sitesine göre çekilen X-Ray taramaları sonucunda iskelet yapısının aynı bir insan yavrusuna (çocuğa) benzediği, kemik anatomisinin ise bir kuş gibi içi boş olduğunun tespit edildiği iddia edilmiştir. Tüm bu "bilimsel veriler" dahilinde bulunan cesedin uçan bir periye ait olduğunun kesinleştiği söylenmiştir.

İnternet sitesi tek bir gün içerisinde 20.000'den fazla tıklama almış, konu haber bültenlerine taşınmış ve birçok ülkeden birçok çevreden insan konu üzerinde detaylı tartışmalara girmiştir. Gerçek, 2007 yılının 1 Nisan gününde ortaya çıkmıştır:

Cesedin ve fotoğrafları yayınlayan internet sitesinin sahibi olan Dan Baines, Londra'da sihirbazlar için tasarımlar yapan 31 yaşında bir illüzyon uzmanıdır. Cesedin kendisinin yapımı olduğunu şu sözlerle, kendi sitesinden Dünya'ya duyurmuştur:

"İnternet siteme ve bu konuya gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. Her ne kadar perilere inanıyor olsanız da, ki ben de inanıyorum, bu konunun sahte olabileceğine dair her zaman içinizde bir şüphe olduğunu biliyorum. Ne yazık ki bu gördüğünüz ceset benim tarafımdan imal edilmiştir ve tamamen sahtedir. Ancak yine de, bir peri tarafından yapılacak bir büyünün gerçek olabileceğini düşünmeniz ve tarafımdan hazırlanmış bu 1 Nisan şakasına inanmış olmanız, sizin hayatınız boyunca hatırlayacağınız bir anı olacaktır."

Baines sadece bunu açıklamakla kalmamış, kendisine gönderilen yüzlerce elektronik postayı da ortaya dökmüştür. Bu postaların bir çoğunda, fotoğraflardaki canlının aynısını gördüğünü iddia eden, hatta yemin eden, onlarca insan bulunmaktadır. Öyle ki, Baines yaptığı şakayı itiraf ettikten sonra bile halen Baines'in yalancı olduğunu, aslında o cesedin gerçek olduğunu iddia eden birçok posta almıştır. Baines, bu "yalancılıkla itham edildiği" elektronik postalara her gün 4'er saat cevap yazdığını ve tek tek üretim aşamalarını izah ettiğini söylemiştir.

Baines'in benzer şekilde ürettiği diğer sözde "periler" eBay üzerinden satışa çıkarılmış ve 280 sterlin gibi fiyatlara satılmıştır.

glsezinrs

Yeni Üye
Bence bizim foruma da böyle ilgi çekecek bir şeyler bulunmalı.Günde 20.000 tık ne demek 🙂 Biz de "cin" cesedi mi falan yapsak. "Cin" dedim de aklıma geldi.
Bizden çıksa çıksa böyle yaratıcıklar çıkar:
Çok hoştu ..Pek çok insan "cin" demekten korkuyor hala...

fides

Yeni Üye
Ben de gördüğümde çok gülmüştüm. Ama periler de bomba bir konu 🙂 Biz de böyle bir haber çıksa kıyamet kopacak diye haber başlıkları atılırdı. (eskiden örneği pek çoktur.)

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Photographs of a mummified fairy supposedly found in Derbyshire have been revealed as an April Fool's prank.
Former Derbyshire resident Dan Baines, 31, who designs illusions for magicians, made the fairy as a prank.-Alinti.

Bu fotograflarin, Nisan bir sakasi oldugu aciklandi.

Bu sekildeki hayali goruntuleri sihirbazlar icin tasarlayan D.Bains, bu melegi de bir saka olarak hazirladi.

Bu birinci link.

An April Fool's Day prankster has sold the mummified remains of a "dead fairy" for nearly £300.
Magicians' prop maker Dan Baines, 31, from London, was flooded with e-mails on 1 April when he published pictures of his creation online.

£300 'a yakin olarak satildi.
Shirbazlar icin tasarimlar yapan D.Baines bu kenmdi yarattiklari goruntuleri internette 1 Nisan' da yayinlayinca, e-mail'e boguldu.

Bu da 2. link.

fides

Yeni Üye
Ya hakket senin hanıma sabır diliyorum.

1.link

Fairy fool sparks huge response
Firestone Fairy
Thousands of people looked at pictures of the Firestone Fairy
Photographs of a mummified fairy supposedly found in Derbyshire have been revealed as an April Fool's prank.

Former Derbyshire resident Dan Baines, 31, who designs illusions for magicians, made the fairy as a prank.

The fairy was reportedly found by a dog walker at Firestone Hill near Duffield and pictures of it posted on a website.

The site got 20,000 hits in one day from fairy believers. "Although I've said it's a hoax, people still believe that it's real," said Mr Baines.

One person told me to return the remains to the grave site as soon as possible or face the consequences
Dan Baines

"They believe this is just a cover-up so let the illusion continue."

He added that it had taken him four hours a day to answer all of his emails.

"I've had all sorts of comments including people who say they've seen exactly the same things and one person who told me to return the remains to the grave site as soon as possible or face the consequences," he said.

The fairy is about eight inches long with details such as a navel, ears and hair added for authenticity.

Mr Baines added that he had now become addicted to April Fool's jokes and told people to "watch this space" for future pranks.

The photographs have now been taken down from the website.

2.link

April fool fairy sold on internet
Firestone Fairy
Thousands of people looked at pictures of the Firestone Fairy
An April Fool's Day prankster has sold the mummified remains of a "dead fairy" for nearly £300.

Magicians' prop maker Dan Baines, 31, from London, was flooded with e-mails on 1 April when he published pictures of his creation online.

He claimed a dog walker had found the tiny corpse at Firestone Hill in Duffield, Derbyshire.

Mr Baines, formerly of Derby, later admitted it was a hoax, but sold the fairy on an internet site for £280.

There are still a lot of people who believe it's real
Dan Baines, April Fools' Day hoaxer

An account on his website read: "The 8in remains, complete with wings, skin, teeth and flowing red hair, have been examined by anthropologists and forensic experts who can confirm the body is genuine."

Conspiracy theorists did not believe him when he admitted the convincing model was a hoax, he said.

He said: "There are still a lot of people who believe it's real. It's started quite a lot of conspiracy theories. One claims that the fact I revealed it was a hoax was because of government pressure to stop people digging the ground up."

The model attracted nearly 40 bids when advertised on the internet and the highest at the close of the sale was made by a private art collector in the United States.

Mr Baines said he had become addicted to April Fool's jokes and is not ruling out similar pranks in the future.

oldu mu?

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Ya hakket senin hanıma sabır diliyorum.

1.link

2.link

oldu mu?

Olsun bakalim. Cunku senin ile algi, bilgi, bilinc ve farkindalik olarak farkli numenal yetilerin bireyleriyiz. Oyuzden olan ne ise olmus olsun.

Sonucta ben ne bir seyi iddia ettim, ne de karsi ciktim. Sadece orijinal linklerin konu olarak ne icerdigini anafikir olarak tercume ettim.

fides

Yeni Üye
Verdiğim linkleri tıkladım ve ingilizce yazıları da ekledim buraya . Yani farklı bir şey yapmadım. İki üç satır yazı nasıl buldun onu anlamadım aynı link yani. Neyse ya eklediğim ingilizce yazıları da okumuşsan sorun yok.
(Biliyorum biz farklı dünyaların insanlarıyız.)

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Verdiğim linkleri tıkladım ve ingilizce yazıları da ekledim buraya . Yani farklı bir şey yapmadım. İki üç satır yazı nasıl buldun onu anlamadım aynı link yani. Neyse ya eklediğim ingilizce yazıları da okumuşsan sorun yok.
(Biliyorum biz farklı dünyaların insanlarıyız.)

Alintiladiklarim, her iki linkin de ilk iki paragrafi.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Mesela ben bu yaziyi assam/yazsam; basligi oldugu gibi tirnak icine alirdim. Cunku konu asparagas.

fides

Yeni Üye
Mesela ben bu yaziyi assam/yazsam; basligi oldugu gibi tirnak icine alirdim. Cunku konu asparagas.

Konuyu zaten bilimsel makalelere değil mizah/komik resimler bölümüne eklemişim. Yaf hakket sen resimlerin altında 1 Nisan şakası olarak yazıldığını okumadın mı? Hadi o da yetmedi .İngilizce linkini de yazısını da eklemişim, İngilizcesini Türkçe'den daha iyi anladığını düşünerekten. Daha da kaç defa alt yazı geçeyim?

Yok arkadaş yok yatıp kalkıp bana şükretsinler. Bir de bana derler: "Sen beni öldürür diriltir sonra gene öldürürsün." diye. Ben böyle birisiyken inan seni hayal edemiyorum. Senin hanım seni günde 5 posta dövse azdır. Hakkında referandum yapılsa "Evet ama yetmez" demenin ne anlama geldiğini ben dahil herkes anlar.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Konuyu zaten bilimsel makalelere değil mizah/komik resimler bölümüne eklemişim. Yaf hakket sen resimlerin altında 1 Nisan şakası olarak yazıldığını okumadın mı? Hadi o da yetmedi .İngilizce linkini de yazısını da eklemişim, İngilizcesini Türkçe'den daha iyi anladığını düşünerekten. Daha da kaç defa alt yazı geçeyim?

Yok arkadaş yok yatıp kalkıp bana şükretsinler. Bir de bana derler: "Sen beni öldürür diriltir sonra gene öldürürsün." diye. Ben böyle birisiyken inan seni hayal edemiyorum. Senin hanım seni günde 5 posta dövse azdır. Hakkında referandum yapılsa "Evet ama yetmez" demenin ne anlama geldiğini ben dahil herkes anlar.

Aramizdaki ana fark, ben kitlesel bir platformda dile gelen herhangibir seyi, kendi algim degil; kitlenin farkli duzeylerinin her turlu algisi olarak degerlendiririm.

Iste bu acidan bir sey ne kadar cok aciklanir, izah edilir, belirtilir v.s. olursa; algilanmasi o kadar uyumlu olur.

Yukaridaki tirnak onerisi de buna yonelikti.

Inan senin ile gercek yasamda birebir bir dialoga girsem, senin ile olan iletisimim cok farkli olur. Ben burayi birebir degil; bir kitle platformu olarak degerlendiriyorum.

Yeni Konular