- 15 Şub 2008
- 1,694
- 5
- 38
Efendim bu görüntüler bir perinin cesedinin fotoğrafları.
Yukarıda gördüğünüz bu fotoğraflar, bazı kaynaklarca "perilerin gerçekliğine yönelik kanıt" olarak sunulmaktadır. Kimi kaynaksa bunu bir "kelebek adam"a ait olarak göstermektedir. Bu isimlerin farklılığının sebeplerinin ülkelere göre değiştiğini görmekteyiz. Yurtdışındaki Hıristiyan kaynaklar bunu "periler" olarak nitelendirirken, İslami kaynaklarda "kelebek adam" olarak geçmektedir.
Bu fotoğraflar bir internet sitesinde 8 inç (yaklaşık 20 santimetre) uzunluğundaki bir perinin cesedi olarak yayınlandığında tüm Dünya'dan ciddi bir tepki almış ve heyecan uyandırmıştır. İnternet sitesinde İngiltere'nin Derbyshire şehrinin Firestone Tepesi civarında köpek gezdiren bir adamın bu cesedi bulduğuna yönelik yazılan bilgiler, tüm Dünya'da hızla yayılmış ve kısa sürede "kesinlikle gerçek bir peri" olarak görülmeye başlanmış, hatta perilerin varlığı ile ilgili programlara konu olmuştur.
Ceset tam olarak bulunmuştur, yani kulakları, kuyruğu, saçları, derisi, dişleri ve tüm uzuvları tespit edilmiştir. İnternet sitesi ayrıca elindeki bu cesedin gerçekliğini ispatlamak adına cesedi antropologlara ve adli bilim uzmanlarına incelettiğini iddia etmiş, bu incelemeler sonucunda keşfedilen cesedin tamamen orjinal olduğunun ispatlandığını ileri sürmüştür. Hatta internet sitesine göre çekilen X-Ray taramaları sonucunda iskelet yapısının aynı bir insan yavrusuna (çocuğa) benzediği, kemik anatomisinin ise bir kuş gibi içi boş olduğunun tespit edildiği iddia edilmiştir. Tüm bu "bilimsel veriler" dahilinde bulunan cesedin uçan bir periye ait olduğunun kesinleştiği söylenmiştir.
İnternet sitesi tek bir gün içerisinde 20.000'den fazla tıklama almış, konu haber bültenlerine taşınmış ve birçok ülkeden birçok çevreden insan konu üzerinde detaylı tartışmalara girmiştir. Gerçek, 2007 yılının 1 Nisan gününde ortaya çıkmıştır:
Cesedin ve fotoğrafları yayınlayan internet sitesinin sahibi olan Dan Baines, Londra'da sihirbazlar için tasarımlar yapan 31 yaşında bir illüzyon uzmanıdır. Cesedin kendisinin yapımı olduğunu şu sözlerle, kendi sitesinden Dünya'ya duyurmuştur:
"İnternet siteme ve bu konuya gösterdiğiniz ilgi için çok teşekkür ederim. Her ne kadar perilere inanıyor olsanız da, ki ben de inanıyorum, bu konunun sahte olabileceğine dair her zaman içinizde bir şüphe olduğunu biliyorum. Ne yazık ki bu gördüğünüz ceset benim tarafımdan imal edilmiştir ve tamamen sahtedir. Ancak yine de, bir peri tarafından yapılacak bir büyünün gerçek olabileceğini düşünmeniz ve tarafımdan hazırlanmış bu 1 Nisan şakasına inanmış olmanız, sizin hayatınız boyunca hatırlayacağınız bir anı olacaktır."
Baines sadece bunu açıklamakla kalmamış, kendisine gönderilen yüzlerce elektronik postayı da ortaya dökmüştür. Bu postaların bir çoğunda, fotoğraflardaki canlının aynısını gördüğünü iddia eden, hatta yemin eden, onlarca insan bulunmaktadır. Öyle ki, Baines yaptığı şakayı itiraf ettikten sonra bile halen Baines'in yalancı olduğunu, aslında o cesedin gerçek olduğunu iddia eden birçok posta almıştır. Baines, bu "yalancılıkla itham edildiği" elektronik postalara her gün 4'er saat cevap yazdığını ve tek tek üretim aşamalarını izah ettiğini söylemiştir.
Baines'in benzer şekilde ürettiği diğer sözde "periler" eBay üzerinden satışa çıkarılmış ve 280 sterlin gibi fiyatlara satılmıştır.
Bence bizim foruma da böyle ilgi çekecek bir şeyler bulunmalı.Günde 20.000 tık ne demek 🙂 Biz de "cin" cesedi mi falan yapsak. "Cin" dedim de aklıma geldi.
Bizden çıksa çıksa böyle yaratıcıklar çıkar: