Ciddi anlamda bir sigara tiryakisi/bağımlısı olarak bu yasağı kesinlikle destekliyorum.Unutmayalimki benim sigara içme özgürlüğüm kadar sigara içmeyen insanında sigara dumanından arınmış havayı soluma hakkı vardır.Ayrıca benim her istediğim yerde sigara içme özgürlüğüm diğer tarafın dumansız hava soluma özgürlüğünü kısıtladığı noktada benim özgürlüğüm sona ermiş demektir.Eee onlarınki de özgürlükte bizimki değilmi diyerekten tam tersini düşünüp kendi özgürlüğünüzün kısıtlandığınıda düşünebilirsiniz ama kendi isteğimizle kendi keyfimiz,damak tadımız için başka insanları rahatsız etme, zehirleme gibi bir lüksümüz yok.Bunu sigara içen bireyin kendi özgürlüğünün içine dahil etmek gibi yanılsamalara girmek ciddi anlamda özgürlük kavramınının dışına çıkartır.Unutmayalımki bu nikotin bağımlılığımızın diğer insanlara zarar vermeye başladığı nokta, bizim sigara içme özgürlüğünün sınırıdır.
Diğer taraftan bu yasanın daha esnetilmesini, benim gibi sigara tiryakilerinin kışın dona dona sigara içmek zorunda kalmamasını dilerdim ancak bunun için cafe, restarurant veya bunun gibi hizmet veren yerler kesinlikle uygun değil.Çünkü bize oralarda çalışanlar her nekadar ücretinin karşılığı olarak hizmet verselerde yine aynı şekilde bizim dumanımıza katlanmak zorunda değiller.
zaman içerisinde alışıp uyum sağlıyabileceğimiz bir yasa diye bakıyorum nacizane 🙂