Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Bizler eğer bilinçli bir yaratıcı tarafından ... ... .....?

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 14,507

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Cevap: Bizler eğer bilinçli bir yaratıcı tarafından ... ... ....

Yorumlarımı Monistik İdealizm Felsefesi’ne göre ya da Diyalektik Materyalizm’e göre yazmadım. Tasavvuf ve Kuantum doğrultusunda yazdım.

“Gözlemci kesinlikle Tanrı’dır.”şeklindeki yorum bana ait Kuantum Mekaniği'nin böyle bir yaklaşımı henüz yok.

Neden böyle düşündüğüme gelince; Evrenin matematiksel düzeni bilinçli Tanrı olduğu konusunda beni fazlası ile ikna ediyor. Gözlemci Tanrı değilse kim olabilir ya da nasıl bir güç bu kadar muazzam bir sistem kurabilir şahsen başka türlü mantığıma uymuyor. Bu sebeple aklıma en uygun görüşleri paylaştım.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye

Evrenin matematiksel düzeni dediğinizin tesadüfi olamayacağı konusunda dayanağınız nedir?

Aydın

Yeni Üye

Niçin şeylerin bize "muazzam" gelişini şeylerin kendi özlerinde değil de,onlardan bütünüyle farklı bir şeyde arıyoruz ?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye

Evrenin matematiksel düzeni dediğinizin tesadüfi olamayacağı konusunda dayanağınız nedir?

Daha önce bir video eklemiştim bilimsel veriler içeren detay orada mevcut tekrar mı yazmamı istiyorsunuz?

kutsalgizemler.com

Bilimsel veriler içeren bir video fakat çok uzun izlemeye vaktiniz olur ise cevapları o videoda bulabilirsiniz ben yazmaya kalkarsam video kadar düzgün izah edebilir miyim emin değilim.

Videoda detayları bilimsel olarak bilim adamlarının bizzat kendi açıklamaları ile bulabilirsiniz.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye

Niçin şeylerin bize "muazzam" gelişini şeylerin kendi özlerinde değil de,onlardan bütünüyle farklı bir şeyde arıyoruz ?

Hikayemizin--insanlık-- başlayışı ile alakalıdır diye düşünüyorum. Başlangıçta böyle bir düşünce gelişmiş değildir. En azından bilimsel bulguların söylediği budur. İnsan, kendini ve toplumu doğadan ayırmış değildir. İnsanın, doğa karşısında geçmişe nazaran etkinleşmesi, toplumu ve kendini doğadan ayırması; haliyle "ben" kavramının oluşmasına uzanan bir süreç söz konusudur. Özetle, doğa üzerinde etkinlik ve buna paralel gelişen benlik. Devamında ben kavramının sınırlarının, etkinlik düzeyinde artış istencine bağlı olarak, insandan koparılması ve daha yetkin bir varlığın oluşturulması. Kendi özünde aramıyoruz, çünkü insanlık olarak özümüzden, yani doğadan,maddeden koptuk. Elbette mutlak anlamda değildir bu kopuş.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye

Parmak izi mesela her insanda farklı olması da ilginç bir detay değil mi?

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye

Kar tanelerinin farklı olmasından tutun, dna'dan çıkın. Bunlar ilginçtir denebilir. Ancak "bilinçli yaratımın işaretidir" gibi birşey nasıl denebilir? Burada ayrışıyoruz.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye

Kar tanelerinin farklı olmasından tutun, dna'dan çıkın. Bunlar ilginçtir denebilir. Ancak "bilinçli yaratımın işaretidir" gibi birşey nasıl denebilir? Burada ayrışıyoruz.

Bilinçli bir yaratıcı yok ise parmak izi neden her insanda farklı? Parmak izi sayesinde bir çok criminal olay çözümlenmiyor mu? Bilinçsiz bir yaratım mı sizce?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye

Tek yumurta ikizlerinin bile parmak izleri farklı madem bilinçsiz bir yaratım mevcut o zaman bu ayrıma sebep olan etken nedir? Parmak izinin farklı olmasına bir bilinç karar vermedi ise bu farklılığı nasıl açıklıyorsunuz?

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye

Daha önce de yazdım. Birşey "ben" yarattım diyorsa, bilinçlidir. Çünkü "ben"in farkındadır..Farkındaysa, kendini diğer şeylerden ayırmıştır.Ayırmışsa, varlığı sınırlı demektir. Örneğin "ben" dediğimde, siz kendi üzerinize alınmazsınız; çünkü "ben" sınırlıyımdır ve siz, benim varlık alanım dışındasınızdır. Haliyle, temelden bir olamama durumu vardır. Bilinçlilik = sınırlılıktır. Bilinçli şeyler, sınırsız yaratımlarda bulunamazlar. Tıpkı biizm gibi. Ancak bilinçsiz olunursa, sınırsız yaratım söz konusu olabilir, çünkü Bilinçsizlik = sınırsızlıktır.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye

Tek yumurta ikizlerinin bile parmak izleri farklı madem bilinçsiz bir yaratım mevcut o zaman bu ayrıma sebep olan etken nedir? Parmak izinin farklı olmasına bir bilinç karar vermedi ise bu farklılığı nasıl açıklıyorsunuz?

Zor soru, bilemiyorum, biyolojik olarak vardır bir açıklaması. Biyoloji de yahut başka bir bilim dalı da bilmiyor, yahut bu konunun nedenini dışarıda tutuyor olabilir. Normaldir de herşeyi bildiğimiz bir noktada değiliz. Bazı şeyleri bilmiyoruz. Bilmiyoruz diye "bilinçli yaratım"dır diyemeyiz. Konu hep buraya geliyor ve dayanıyor. Bilmediğimiz şeyler, bilinçli bir yaratıcı için kanıt oluşturamaz. Yani cevaplayamıyoruz diye "tanrıdır" demek bana mantıksız geliyor.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye

Daha önce de yazdım. Birşey "ben" yarattım diyorsa, bilinçlidir. Çünkü "ben"in farkındadır..Farkındaysa, kendini diğer şeylerden ayırmıştır.Ayırmışsa, varlığı sınırlı demektir. Örneğin "ben" dediğimde, siz kendi üzerinize alınmazsınız; çünkü "ben" sınırlıyımdır ve siz, benim varlık alanım dışındasınızdır. Haliyle, temelden bir olamama durumu vardır. Bilinçlilik = sınırlılıktır. Bilinçli şeyler, sınırsız yaratımlarda bulunamazlar. Tıpkı biizm gibi. Ancak bilinçsiz olunursa, sınırsız yaratım söz konusu olabilir, çünkü Bilinçsizlik = sınırsızlıktır.[/QUO

Siz kavramların üzerinden görüş bildiriyorsunuz ben ise yaşamdan örnek veriyorum. Bu kavramları sormuyorum. Bilinçli bir yaratım olduğunun bir çok delili mevcut fakat niye yaratıcıyı bilinçsiz yapmak istiyorsunuz ısrarla anlamış değilim.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye

Siz kavramların üzerinden görüş bildiriyorsunuz ben ise yaşamdan örnek veriyorum. Bu kavramları sormuyorum. Bilinçli bir yaratım olduğunun bir çok delili mevcut fakat niye yaratıcıyı bilinçsiz yapmak istiyorsunuz ısrarla anlamış değilim.

Siz yaşamdan, kendinize yakın olduğunu düşündüğünüz, ancak nedeni bir ispata dayanmayan, özetle bir ön kabule dayalı olarak örnekler veriyorsunuz. Yaşamdan bir örnek de ben vereyim. Siz beyni olmayan, ancak bir bilince de sahip olan herhangi birşey gördünüz mü? Yani beyinsiz bilinç gördünüz mü?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye

Siz yaşamdan, kendinize yakın olduğunu düşündüğünüz, ancak nedeni bir ispata dayanmayan, özetle bir ön kabule dayalı olarak örnekler veriyorsunuz. Yaşamdan bir örnek de ben vereyim. Siz beyni olmayan, ancak bir bilince de sahip olan herhangi birşey gördünüz mü? Yani beyinsiz bilinç gördünüz mü?[/QUO

🙂 anlaşıldı siz belli kalıp cümlelerin dışında maalesef görüş üretemiyorsunuz. Matematiksel veri dediniz verdim, genetik veri verdim fakat siz ön kabul ile bazı kavramlara sıkışıp kaldığınız için ne söylediğimi anlamaya bile çalışmıyorsunuz. Aynı problemi derinmavi ile de yaşıyorum. Bana okulda öğrendiğiniz cümleler ve kalıplarla değil kendi cümleleriniz ile cevap verin lütfen ya da hiç vermeyin çünkü bildiğim kavramları tartışmıyorum ben sizin kendi görüşleriniz yok mu hayatınız ezberlere mi dayalıdır?

birazdahaderinmavi

Yeni Üye

biraz da idealizm, ama başka türlü bir idealizm yapalım.... bilinçli bir yaratıcı tarafından yaratılmış olmak, ( bu yaratıcının bir tanrı olmaması koşuluyla) olanaklıdır... bu bilinçli yaratıcı bir tanrı ( burada tanrı derken, toplumsal dinlerin tanrı tasarımını kast ediyorum) olamaz... çünkü tanrı, töz, cevher, ilk veri, ya da arkhe olarak, yani, var olmak için kendisinden başka hiçbir varlığa gereksinim duymayan, tam, kesin ve mutlak yani hiçbir kayda bağlı olmadan var olan ve her şeyin kaynağı olan birincil veridir... oysa bu nitelikler ( mükemmellik, kesinlik, tamlık, mutlaklık...) yaratıcılığı dışlayan, yaratma eylemini olanaksız kılan niteliklerdir... çünkü her türlü yaratma, ancak ve ancak yaratılacak olanın, yaratıcı için 'iyi' olmasıyla ve aynı zamanda, yaratıcının zaten kendisinde bulunmamasıyla olanak kazanır... yaratma süreci, bir şeyi 'iyi' olarak belirleme ve aynı zamanda bu 'iyi' olanın yaratıcının kendisinde eksik olduğunu kabul ederek, onu isteme, talep etmeyle yani bir ''eksiklikle'' başlayabilir... oysa, mükemmellik, tamlık, kesinlik, mutlaklık gibi nitelikler, tanrı için vazgeçilmez nitelikler olduğundan, tanrı, yaratıcı olamaz... daha başka bir söyleyişle; tam olan hiçbir şey, başka bir şeyin var olmasını talep edemeyeceğinden, yaratamaz.....

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye

"Yaşamda beyinsiz bir bilinç gördünüz mü?" sorusunun cevabı bu mu?

dijital'e hitaben yazılmıştır.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye

biraz da idealizm, ama başka türlü bir idealizm yapalım.... bilinçli bir yaratıcı tarafından yaratılmış olmak, ( bu yaratıcının bir tanrı olmaması koşuluyla) olanaklıdır... bu bilinçli yaratıcı bir tanrı ( burada tanrı derken, toplumsal dinlerin tanrı tasarımını kast ediyorum) olamaz... çünkü tanrı, töz, cevher, ilk veri, ya da arkhe olarak, yani, var olmak için kendisinden başka hiçbir varlığa gereksinim duymayan, tam, kesin ve mutlak yani hiçbir kayda bağlı olmadan var olan ve her şeyin kaynağı olan birincil veridir... oysa bu nitelikler ( mükemmellik, kesinlik, tamlık, mutlaklık...) yaratıcılığı dışlayan, yaratma eylemini olanaksız kılan niteliklerdir... çünkü her türlü yaratma, ancak ve ancak yaratılacak olanın, yaratıcı için 'iyi' olmasıyla ve aynı zamanda, yaratıcının zaten kendisinde bulunmamasıyla olanak kazanır... yaratma süreci, bir şeyi 'iyi' olarak belirleme ve aynı zamanda bu 'iyi' olanın yaratıcının kendisinde eksik olduğunu kabul ederek, onu isteme, talep etmeyle yani bir ''eksiklikle'' başlayabilir... oysa, mükemmellik, tamlık, kesinlik, mutlaklık gibi nitelikler, tanrı için vazgeçilmez nitelikler olduğundan, tanrı, yaratıcı olamaz... daha başka bir söyleyişle; tam olan hiçbir şey, başka bir şeyin var olmasını talep edemeyeceğinden, yaratamaz.....

Doğru zaten gerçek de bu şekilde fakat dile getirdiğimiz zaman tepkiler çok fazla olduğu için bu konuyu fazla gündeme getirmeme taraftarıyım.

Allah ( Tanrı ) ve Yaratan ( Mutlak ) 2 farklı kavram ve Kur'an'da bu çok net Ali İmran suresi 18. ayette ifade ediliyor. Yorumcular bu konuda fazla konuşmak istemedikleri için de maalesef gündeme getirilmiyor.

Yaratan hiç bir tanımlama ile ifade edilemeyen Mutlak ve Sınırsız...Yaratan varlık değildir.

Allah ise yokluktan varlığa geçen tüm Alemlerin Rabbi yani varlıktır.

Yaratan tek bir Varlık yarattı ve diğer tüm yaratımlar tek Varlıktan devam etti.

Aydın

Yeni Üye

Eğer insanlar bilinçli bir yaratıcının ürünüyse,insan özünü var oluşunun kaynağından almaktadır,yani Tanrıdan.Hal böyle olunca insan yaptığı hiçbir eylemden sorumlu olamaz. Teizm ile özgürlük bağdaşmaz.

Ferdinand Bardamu

Yeni Üye

Bu soruya cevap mı istiyorsunuz cidden yoksa dalga mı geçiyorsunuz?

Yaşamdan veriler veriyorum diyorsunuz.Yaşamda beyinsiz bilincin varlığına dair istatistiki veri nedir? Ben söyleyeyim 0'dır. Peki, bu veri yaşama dahil değil mi? Dahil. Üstelik, ilahi dinlerin kabul ettiği yaratıcı tanımı ile temelden çelişiktir. Çünkü maddeyi yaratan tanrı olduğuna göre, maddeden bağımsızdır. Yani madeden bağımsız, yani beyinden bağımsız bilinç var demektir.Sizin verileriniz, bilinçli bir yaratıcıyı işaret ediyor diye bir kesinlik yoktur. Yoruma açıktır. Oysa ki beyinsiz bilincin olamayacağı, haliyle tanrının da maddeden bağımsız bilinç olduğu düşünüldüğünde, bu anlamda yaratıcının da olamayacağı açıktır. Bu nedenle yaşamdan örnek vermiyorsunuz.İşinize geldiğini düşündüğünüz, yoruma açık olan kısmı alıyor, gerisini görmezden geliyorsunuz. Böyle bir felsefi anlayışı kabul etmem, felsefenin bilgi sevgisi olarak tanımlanabileceğinden hareketle mümkün değildir.

Yeni Konular