Yazının alıntıladığım kısmından önceki cümleleri anlamadım.
Alıntıladığım kısma gelirsek:
Eğer itham bana yönelikse: Kurtaracağım DTA'yı neden bu ve benzeri konu başlıklarıyla kızdırmak isteyeyim ki?
Önceki cümlelerde aya, çiçeğe böceğe hayran olmakla- iman sahibi olmak arasında kurulan bağa bir atıf var.Bilim, hayran olmaz diyordunuz.Dolayısıyla iman kelebekle başlarsa, niçin akreple bitmesin?Demem o ki, insan algısı herşeyin en hoşa gideninden, en bilinmezinden , en hayrete düşüreninden , en vs iman kapısını aralıyorsa, tersi durumlar için de bu kapıyı kapatacaktır.Işığın su damlacıklarından geçerken kırılmasıyla oluşturduğu renk prizmasının (gökkuşağının) bir fizikçi ile sıradan (bunun nedenini bilmeyen , öğrenme ihtiyacı da duymamış..)insan tarafından aynı algıyı yaratmasını nasıl bekleyebiliriz?
İkinci olarak, DTA konusunda siz nasıl salt gözlemlerinizi paylaştı iseniz, benim yaptığım da bu..Asla kişiye (size) bir itham sözkonusu değildir.Üstelik bu foruma yazanların, kurtarıcı/mürşid vs kaygılarıyla durumdan vazife çıkardıklarını hiç düşünmedim.Sadece paylaşıyoruz..Bilim konusunda söylediklerinizin tamamına katılmamakla birlikte, bazı çevrelerin bilimi bir "din" haline getirdiklerine ben de tanık olmuşumdur.Ona da DTBİ deyip geçebiliriz.Duygusallık yurdum insanın alameti farikasıdır ne de olsa..🙂