Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Hayata Bakış Açınız

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 7,425

nakres

Yeni Üye
arkadaşlar herkese iyi geceler keyifli sohbetler

Aksiyom

Yeni Üye
Düşünün, onlara istemeden bile acı çektireceğim yada çektirdim. Bence bu kadarı fazla bile. Onlara karşı bencillik yaptım bilmeden de olsa. Artık dur demek istiyorum. Sebebi de bu. Herkezi kullandım. Taraf değiştirdim 1, 2, 3, bundan sonrasını sayamadım. Belkide Diogenes'ten etkilenmişimdir kim bilir...
Hala neden bu kadar karamsar olduğunuzu anlamıyorum.Karşıya sadece acı verdiğinizi düşünmeyip ona hayatı adına katkıda bulunduğunuzu , onun insansal ihtiyaçlarına bir nebzede olsa katkıda bulunduğunuzu düşünün ya da karşıya sadece karşılıklı düşünülmesi gerektiğini söyleyin böylelikle acı çekmeden ilişkilerde kurulabilir.Biraz da benCİ olmanız dileğiyle..

AndroNova

Yeni Üye
Hala neden bu kadar karamsar olduğunuzu anlamıyorum.Karşıya sadece acı verdiğinizi düşünmeyip ona hayatı adına katkıda bulunduğunuzu , onun insansal ihtiyaçlarına bir nebzede olsa katkıda bulunduğunuzu düşünün ya da karşıya sadece karşılıklı düşünülmesi gerektiğini söyleyin böylelikle acı çekmeden ilişkilerde kurulabilir.Biraz da benCİ olmanız dileğiyle..

Sanırım böyle düşünmemin sebebi kültür farklılığımdan ve yaşananlara çok fazla değer vermemden geliyor. İnsanlara kızamıyorm, hayır diyemiyorum ve çok çabuk affediyorum diyebilirim. Ama bunlardan çok etkileyen birşeyde bu konularda söylenen sözler. Beni epey etkilemişler ve kendime böyle bir yol çekmemi sağlamışlar. Bana göre bunlar.
Çok mu takmışım sözleri acaba?

köle

Yeni Üye
Üzülüceksiniz, kıralabilirsiniz, kıza da bilirsiniz ama söyleyebileceğim en dürüst şeyi söyleyip başlıktan ayrılıyorum. Bu başlıkta sadece dikkat çekmeye çalışıyorsunuz.

Aksiyom

Yeni Üye
Sanırım böyle düşünmemin sebebi kültür farklılığımdan ve yaşananlara çok fazla değer vermemden geliyor. İnsanlara kızamıyorm, hayır diyemiyorum ve çok çabuk affediyorum diyebilirim. Ama bunlardan çok etkileyen birşeyde bu konularda söylenen sözler. Beni epey etkilemişler ve kendime böyle bir yol çekmemi sağlamışlar. Bana göre bunlar.
Çok mu takmışım sözleri acaba?
İnsan değişir/değişmelidir sizde sebeblerini bildiğiniz bir sonuca ulaşmak için birilerinin size birşeyler söylemesini beklemeyip kendi kendinize düşünüp kendinizde sonuçlarını yaşasanız.Unutmayın ki hiçbirşey belirsiz değildir ve gelecekte aynen geçmiş gibi gözlerinizin önündedir.Nice burada ve şimdinin gelişiminden doğan değişen geleceklere.

AndroNova

Yeni Üye
Üzülüceksiniz, kıralabilirsiniz, kıza da bilirsiniz ama söyleyebileceğim en dürüst şeyi söyleyip başlıktan ayrılıyorum. Bu başlıkta sadece dikkat çekmeye çalışıyorsunuz.

Yapmayın efendim. Ben kendimden başladım. Fakat konu başlığıyla çok ilgisiz kalmışsınız. Sizlerin bakış açılarınızıda öğrenmekti niyetim. Fakat olsun siz beni hor yada dikkat çekmeye çalışan biride görebilirsiniz. Ben sizi böylede severim KÖLE... Suç bende sanırım. Anlatmak istediğimi açıklayamamışım. Ve üzülmedimde kırılmadımda, kızmadımda. 🙂 İnsanları anlamak hele hele onlara birşeyleri öğretmek kadar güzel birşey mi var dünyada. Fakat hayatına girmeden...

AndroNova

Yeni Üye
İnsan değişir/değişmelidir sizde sebeblerini bildiğiniz bir sonuca ulaşmak için birilerinin size birşeyler söylemesini beklemeyip kendi kendinize düşünüp kendinizde sonuçlarını yaşasanız.Unutmayın ki hiçbirşey belirsiz değildir ve gelecekte aynen geçmiş gibi gözlerinizin önündedir.Nice burada ve şimdinin gelişiminden doğan değişen geleceklere.

Ben sadece bakış açımı söyledim. Elbetteki değişecek yada vazgeçip başka birşeye yeniden başlayıp aynılarını yapacağım. Fakat en azından denemek ve olabilirse başarıya ulaşmak amacım.
Bu arada son cümlenizi pek anlayamadım.
Sanırım değişimden bahsediyorsunuz. Unutmayın zamanında normal seyirinde akması gerekmiyor. Zamanda değişebilir bu değişimlerle birlikte. Belkide somut olarak var olur yada soyutken yok olur kim bilir. Değişim...

Aksiyom

Yeni Üye
''Nice burada ve şimdinin gelişiminden doğan değişen geleceklere''
Burada ve şimdiye ne kadar katkı yapılırsa o yapılan katkı aynı zaman geleceğedir yani şimdinin gelişiminden doğan belkide değişimi dahi değiştiren geleceklere,demek istedim.

AndroNova

Yeni Üye
''Nice burada ve şimdinin gelişiminden doğan değişen geleceklere''
Burada ve şimdiye ne kadar katkı yapılırsa o yapılan katkı aynı zaman geleceğedir yani şimdinin gelişiminden doğan belkide değişimi dahi değiştiren geleceklere,demek istedim.

İyi bir söze şapka çıkartılır. 🙂
Bunda olduğu gibi...

M

monaliza

Ziyaretçi
Yaşamda her şey olasıdır. Öncelik; insanın kendisi ile barışık ve huzur içinde olmasıdır. "Yüzeysel olmak gerek" demek ve bunca irdelemek? Yalnızlık da güzeldir...BAZEN olmak kaydıyla...BENCİLLİK de gereklidir,gerekli olduğunda... Önemli olan nerede nasıl davranılacağını bilmek bana göre.

Sığ kişilikleri ve yaşama sığca bakışı sevmiyorum,ama çok fazla derinden inceleyip,irdelemeyi de. Zaman ve yaşam bir hediye ise tadını çıkartmalı ve hakkını vermelidir. Bu da benim bakış açım🙂

yaşama bu şekilde bakılır şu şekilde bakılır diye birşey olacağını düşünmüyorum. kesin olan bir şey yoktur. çünkü şartlar durum ve zamana göre değişir.ben böyle bakıyorum demek yaşama sabit olmaktır buda bakışı sadece bir noktada tutar.bakışı aynı tutmak demek ise şartları belirliyorsanız mümkündür. geniş açı ,dik açı...

AndroNova

Yeni Üye
yaşama bu şekilde bakılır şu şekilde bakılır diye birşey olacağını düşünmüyorum. kesin olan bir şey yoktur. çünkü şatlar durum ve zamana göre değişir.ben böyle bskıyorum demek yaşama sabit olmaktır buda bakışı sadece bir noktada tutar.bakışı aynı tutmak demek ise şartları belirliyorsanız mümkündür. geniş açı ,dik açı...

Hayata dik olarak bakmanın tanımını yaparmısınız? Sizce nasıl dik bakılmalı yada geniş?

Amacım hayatı ne olarak görüyorsunuz? Yada hayat nasıl sürdürülmeli? Birde bu gözden bakın lütfen. 🙂

yaşama sadece şekil olarak bakmıyorum.açı dediğniz için bunu söyledim. belki eşkenar da diye bilirdim. beşgende. yaşamın bir bakışı olur, ama açısı olmaz.insanlar yazarken şöyle bakıyorum böyle bakıyorum diyebilirler.bunu söylemek kolaydır.sorun nasıl bakıpta nasıl yaşadığımızdadır. şimdi ben derimki şu şeklide bakıyorum bir anlam ifade etmez. baktığımla yaşadığım arasında bir çelişki varmıdır yokmudur? söylenenlere değil hayatta gördüğüme inanıyorum.

nasılmı bakıyorum çok farklı desem. bir önemi yine yok çünkü baktığım gibi yaşıyorum yine çok farklı.nasıl diyeceksin.kendime yeni bir pencere açtım diyeyim. bunlarıda yazmak kolay fakat uygulamak zor. bir bedeli var ödeyebiliyormusun göze alabiliyormusun riske girebiliyormusun.daha gençsin güzel insan burda insanlar size birçok yazı yazıp anlatabilirler sizin bundan çıkaracağınız dersler olabilir. ama size en sonunda öğreten yaşamın kendisi olacaktır. zor şeyler güzel olandır kolay elde edilenler anlamsızdır.sana şunu önerebilirim.hata yap korkma. korman gereken aynı hatayı iki kere yapmış olmaktır. gerçek ders budur.

mochouishle

Yeni Üye
Hayata bakış açım sürekli değişiyor. Buna göre de ben değişiyorum. Sanırım benim amacım mutlu olduğum bi yolda gitmek... Amacım sonuçta bir yere varmak değil

ihaveanidea

Yeni Üye
"Selamın Aleyküm abiler nasibimizi alıp çıkcaz."

"ictenlik"

Kahin
Onursal Üye
Özel Üye
hayata bakış açım
bugünü kurtarırsak yarın var
-ölüm gelsede kurtulsak

yaşayanlar için?
yasayanlar bir gun ölür elbette
fazla dert etmeyin
kısa cöp gözünüze girsin
uzun çöple de dişinizi karıştırırsınız..

yoklukla ben amenna...

M3CSL

Yeni Üye
Dünyada saf gerçek mutluluğu yakalayamadığımız için gelip geçici olduğunu bilmek.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Benim de hayata bakış açım genel olarak; "Doğru bildiğin yoldan şayet eminsen asla şaşma fakat şüphen varsa da acele etme."

UpBot

Yeni Üye
Teşekkürler konu güncel

Yeni Konular