Adolf HİTLER'i kişisel nedenlerden dolayı pek severim.. Bilmeyenler için Hitler Nasyonel Sosyalist Akım( Kabaca dinsel faşizm ) öncüsüdür. Ve onun şöyle bir sözü vardı " Bütün insanlar eşittir fakat bazıları eşit olmayı hak etmezler " Gerçekten her insan aynı,eşit demek ne kadar doğru olabilir ? Yunus Emre'nin şu meşhur sözü " Yaradılanı severim,yaradandan ötürü .. " Ne kadar doğru ? Haydi gelinde sevin imralıdakini .. Ve ya ben başbakanla eşit miyim sizce ? Arkadaşlar eşitsin demeyin ... Aslında bu konuyu siyasi yönlere kayıyor benim açımdan. Herkes eşittir diyen bir grup (burjuva) insanın ekonomik gücün yanında siyasi güçte elde edebilmek adına her alanda kullandığı köylüyü,işçiyi kandırdıkları en büyük yalandır bu " Herkes eşit " lafı.. İnanması hoş ama gerçek değildir!
Sayın "TORUN" siz direk olayı siyasette aldınız. 🙂
Fakat olsun bana katıldığınız için teşekkür ederim.
Başka görüşleri olanlar varsa lütfen yazsın.
Fakat Adolf Hitlerin hangi yanını seviyorsunuz acaba ? 🙂
Evet farkındayım fakat ben doğduğum günden beri siyasetin içindeyim .. Babam 15 seneyi aşkın bir süre ülkü ocakları başkanlığı yaptı ve şimdi Fransa'da tehdit edildiği için.. Evimizde Adolf HİTLER,Alparslan TÜRKEŞ posterleri doludur 🙂 Sanırım anlamışsınızdır.
Koyu bir sıradan insansınız yani. 🙂
Koyu bir "Seçkin Bireyci" yim 😀 Bu seçkin bireyci lafıda kibarmış faşist'ten iyidir 🙂
Benim inancıma göre;bütün insanlar Allah tarafından eşit yaratılırlar. Eşitsizliği insanlar oluşturur.
SEÇKİN BİREY,kesinlikle üstün ırkla bağdaştırmayacağım bir değerlendirme.
SEÇKİN BİREY VAR MIDIR? Elbette vardır. İnsanlığa,doğaya ,her şeye onca yararı olanlarla, onca zararı olanlar bir tutulabilir mi?
Düşünme ve fikir üretme yetenaği bile insanları birbirlerinden farklılaştırır. Bunu siyasi anlamlara,kalıplara koymanının bence hiç anlamı yok.
BEN SEÇKİN BİR BİREY MİYİM? EVET...EVET...EVET...😀
Değerli üyelerimiz
Konu başlığı altında yazdığınız yazıların konu ile bütünlük içerisinde olmasını öneriyorum. Aksi takdirde, konu başlığı altında yazılan bir kaç yazıdan sonraki yazıların konu ile alakalı olmadığını aleni görebiliyoruz ki bazen ben bile düşüyorum bu yanlışa. Özellikle AndroNova sizden ricam her açtığınız konunun, son yazısı konu ile alakalı olmayan yazılar. Bu sebeple konu hakimiyeti açısından sıkıntı çekmektesiniz ve dolayısı ile bizde çekiyoruz. Ayrıca genel olarak konulara yazılan yazıların sohbet eder tarzda olmasından dolayı oluşan kişisel saldırılarda bir hayli fazlalaşıyor ve konunun verimsiz bir hale gelmesine sebep oluyor. Bu yüzden yazılarımızı lütfen konulara uygun tarzda seçelim.
Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.
"İnsan olarak doğmaktan" dolayı hak,hukuk, sorumluluk vb siyasal eşitlikten söz edebiliriz(eğer demokratik bir ülkede yaşama şansımızı varsa)Bunun dışında insanlar asla eşit olamazlar.Yetenekleri, ilgi alanları, gelişme potansiyelleri, fiziki güçleri farklı farklıdır.Her insan "parmak izi" gibi tek ve özeldir.Bunun tartışılacak bir yanı da yok zaten..Seçkinliğe gelince, Nietzsche bir doğal seçiciliğe değil de, nitel bir seçkinliğe gönderme yapıyor . Eğer insan -sadece-doğuştan sahip olduğu statüler sayesinde (cinsiyet, varlıklı olma, ünlü bir aileye mensup olma vs) değil de kendi ürettikleriyle diğerlerinin önünde olmayı becerebiliyorsa, seçkin insandır.Bu onun bilinçli seçiminin ve çabasının bir sonucudur.Özetle, seçkin doğulmaz ama olunabilir.Seçkin bireycilik hakkındaki görüşlerinizi almak için bu konuyu açıyorum.
Seçkin bireycilik;
Bütün bireylerin eşit olmadıklarını savunan görüş. (Friedrich Nietzsche)