Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Seçkin Bireycilik

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 3,014

AndroNova

Yeni Üye
Seçkin bireycilik hakkındaki görüşlerinizi almak için bu konuyu açıyorum.

Seçkin bireycilik;
Bütün bireylerin eşit olmadıklarını savunan görüş. (Friedrich Nietzsche)

ToruN

Yeni Üye
Adolf HİTLER'i kişisel nedenlerden dolayı pek severim.. Bilmeyenler için Hitler Nasyonel Sosyalist Akım( Kabaca dinsel faşizm ) öncüsüdür. Ve onun şöyle bir sözü vardı " Bütün insanlar eşittir fakat bazıları eşit olmayı hak etmezler " Gerçekten her insan aynı,eşit demek ne kadar doğru olabilir ? Yunus Emre'nin şu meşhur sözü " Yaradılanı severim,yaradandan ötürü .. " Ne kadar doğru ? Haydi gelinde sevin imralıdakini .. Ve ya ben başbakanla eşit miyim sizce ? Arkadaşlar eşitsin demeyin ... Aslında bu konuyu siyasi yönlere kayıyor benim açımdan. Herkes eşittir diyen bir grup (burjuva) insanın ekonomik gücün yanında siyasi güçte elde edebilmek adına her alanda kullandığı köylüyü,işçiyi kandırdıkları en büyük yalandır bu " Herkes eşit " lafı.. İnanması hoş ama gerçek değildir!

AndroNova

Yeni Üye
Adolf HİTLER'i kişisel nedenlerden dolayı pek severim.. Bilmeyenler için Hitler Nasyonel Sosyalist Akım( Kabaca dinsel faşizm ) öncüsüdür. Ve onun şöyle bir sözü vardı " Bütün insanlar eşittir fakat bazıları eşit olmayı hak etmezler " Gerçekten her insan aynı,eşit demek ne kadar doğru olabilir ? Yunus Emre'nin şu meşhur sözü " Yaradılanı severim,yaradandan ötürü .. " Ne kadar doğru ? Haydi gelinde sevin imralıdakini .. Ve ya ben başbakanla eşit miyim sizce ? Arkadaşlar eşitsin demeyin ... Aslında bu konuyu siyasi yönlere kayıyor benim açımdan. Herkes eşittir diyen bir grup (burjuva) insanın ekonomik gücün yanında siyasi güçte elde edebilmek adına her alanda kullandığı köylüyü,işçiyi kandırdıkları en büyük yalandır bu " Herkes eşit " lafı.. İnanması hoş ama gerçek değildir!

Sayın "TORUN" siz direk olayı siyasette aldınız. 🙂
Fakat olsun bana katıldığınız için teşekkür ederim.

Başka görüşleri olanlar varsa lütfen yazsın.

Fakat Adolf Hitlerin hangi yanını seviyorsunuz acaba ? 🙂

ToruN

Yeni Üye
Sayın "TORUN" siz direk olayı siyasette aldınız. 🙂
Fakat olsun bana katıldığınız için teşekkür ederim.

Başka görüşleri olanlar varsa lütfen yazsın.

Fakat Adolf Hitlerin hangi yanını seviyorsunuz acaba ? 🙂

Evet farkındayım fakat ben doğduğum günden beri siyasetin içindeyim .. Babam 15 seneyi aşkın bir süre ülkü ocakları başkanlığı yaptı ve şimdi Fransa'da tehdit edildiği için.. Evimizde Adolf HİTLER,Alparslan TÜRKEŞ posterleri doludur 🙂 Sanırım anlamışsınızdır.

AndroNova

Yeni Üye
Evet farkındayım fakat ben doğduğum günden beri siyasetin içindeyim .. Babam 15 seneyi aşkın bir süre ülkü ocakları başkanlığı yaptı ve şimdi Fransa'da tehdit edildiği için.. Evimizde Adolf HİTLER,Alparslan TÜRKEŞ posterleri doludur 🙂 Sanırım anlamışsınızdır.

Koyu bir sıradan insansınız yani. 🙂

M

monaliza

Ziyaretçi
Benim inancıma göre;bütün insanlar Allah tarafından eşit yaratılırlar. Eşitsizliği insanlar oluşturur.
SEÇKİN BİREY,kesinlikle üstün ırkla bağdaştırmayacağım bir değerlendirme.
SEÇKİN BİREY VAR MIDIR? Elbette vardır. İnsanlığa,doğaya ,her şeye onca yararı olanlarla, onca zararı olanlar bir tutulabilir mi?
Düşünme ve fikir üretme yetenaği bile insanları birbirlerinden farklılaştırır. Bunu siyasi anlamlara,kalıplara koymanının bence hiç anlamı yok.

BEN SEÇKİN BİR BİREY MİYİM? EVET...EVET...EVET...😀

AndroNova

Yeni Üye
Benim inancıma göre;bütün insanlar Allah tarafından eşit yaratılırlar. Eşitsizliği insanlar oluşturur.
SEÇKİN BİREY,kesinlikle üstün ırkla bağdaştırmayacağım bir değerlendirme.
SEÇKİN BİREY VAR MIDIR? Elbette vardır. İnsanlığa,doğaya ,her şeye onca yararı olanlarla, onca zararı olanlar bir tutulabilir mi?
Düşünme ve fikir üretme yetenaği bile insanları birbirlerinden farklılaştırır. Bunu siyasi anlamlara,kalıplara koymanının bence hiç anlamı yok.

BEN SEÇKİN BİR BİREY MİYİM? EVET...EVET...EVET...😀

Peki böyle düşünmenizin sebebi nedir? 🙂

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Değerli üyelerimiz

Konu başlığı altında yazdığınız yazıların konu ile bütünlük içerisinde olmasını öneriyorum. Aksi takdirde, konu başlığı altında yazılan bir kaç yazıdan sonraki yazıların konu ile alakalı olmadığını aleni görebiliyoruz ki bazen ben bile düşüyorum bu yanlışa. Özellikle AndroNova sizden ricam her açtığınız konunun, son yazısı konu ile alakalı olmayan yazılar. Bu sebeple konu hakimiyeti açısından sıkıntı çekmektesiniz ve dolayısı ile bizde çekiyoruz. Ayrıca genel olarak konulara yazılan yazıların sohbet eder tarzda olmasından dolayı oluşan kişisel saldırılarda bir hayli fazlalaşıyor ve konunun verimsiz bir hale gelmesine sebep oluyor. Bu yüzden yazılarımızı lütfen konulara uygun tarzda seçelim.

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.

AndroNova

Yeni Üye
Değerli üyelerimiz

Konu başlığı altında yazdığınız yazıların konu ile bütünlük içerisinde olmasını öneriyorum. Aksi takdirde, konu başlığı altında yazılan bir kaç yazıdan sonraki yazıların konu ile alakalı olmadığını aleni görebiliyoruz ki bazen ben bile düşüyorum bu yanlışa. Özellikle AndroNova sizden ricam her açtığınız konunun, son yazısı konu ile alakalı olmayan yazılar. Bu sebeple konu hakimiyeti açısından sıkıntı çekmektesiniz ve dolayısı ile bizde çekiyoruz. Ayrıca genel olarak konulara yazılan yazıların sohbet eder tarzda olmasından dolayı oluşan kişisel saldırılarda bir hayli fazlalaşıyor ve konunun verimsiz bir hale gelmesine sebep oluyor. Bu yüzden yazılarımızı lütfen konulara uygun tarzda seçelim.

Gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim.

Asıl ben teşekkür ederim.
Ve özür dilerim sanırım bir daha olmayacak. 🙂

Adramelech

Yeni Üye
Bireylerin eşit olmadığı açıktır ve tartışmaya bile gerek yoktur bence. Yani tartışmaya kalksak bile nasıl yapacağız ki?

OlciOlci

Yeni Üye
Forumda,bir birini takip eden mesajlar arasında tartışılan görüş ve durum ikiye ayrılmış durum da.Seçkin bireycilik,bir bireyin diğerine üstün olduğu varsayılarak hazırlanan bir görüş yanılmıyorsam.Oysa,sayfalar içerisinde tartışılan olay arasıra öylesine dağılmış ki,bireylerin,var olan sistem ve koşullar içerisinde eşit olmadığını,olamadığı kavrayarak,bu durum buluşu icat gibi gösteren,ona sahip çıkan,ve evet burjuva demokratik toplumunda insanlar eşit değildir,durumunu yedi düvele haykıran kimseler olarak gösterilmiş 'seçkin bireyciler'.Başlıca çıkış noktasına geri dönersek,eğer insanların her biri,yarar ve zeka sınıflamalarına ayrılacaksa,ve sadece onların yetkin olacağı bir toplum düşünüyorsak,dar kafalı,ama iyi bir ressamla,parlak bir devlet adamını hangi koşullar içerisinde karşılaştıracağız.Bir çöpçü,niye bir başbakandan değerli değildir?Bir dehanın,öyle raslantısal ya da tanrısal,bir zamanda,sadece öyle denk geldi diye,hiç bir koşul onu gereksinmeden ortaya çıkması olağan şey midir?Yani koşullar ve olaylar HİTLER'i,ya da MARX'ı gerektirmeseydi,mesela bir Burjuva demokratik devrimleri,takip eden işçi hareketleri ve benzerleri düşünülmeksizin,bir marx düşünülebilir mi?Ve ya dünya üzerindeki,bütün insanların aynı yetiye ve özelliği sahip olduğu bir dünyada Seçkin bireycilerden?

Konuyu dağıttığımdan dolayı özür diler ve eklerim,evet Seçkin Bireyciliği savunuyorsunuz,ama bence,doğanın,bütün sırlarını ifşa etmeye,en küçüğünden en büyüğüne kadar her parçasıyla insanın yaşayışını,psikolojisini ve varlığını çözümlemeye bu kadar yaklaşmış ve neredeyse doğayı kendi adımıza yeni baştan yorumlamaya daha seneler önce başladıysak,yine onun en ilkel yasası olan,'güç olan hayatta kalır,güçsüzü yer,ham yapar,hum yapar'a nasıl bağlı kalıyoruz.Bir bilim adamının,bir çöpçüye olan tek üstünlüğü aldığı fazla maaş ve itibardır.Çünkü bilim adamı da kendini yetiştiren,olay ve cinsiyet değiştiren neden-sonuç denklemlerin sonucudur.Tarihin bir Adolf'a ya da Atatürk'e yol açtığı zamanlarda dahil bu hep böyledir.O zaman,bireyin kendinden gelen özelliklerini asla yadsıyamayız ama,insanların kafasında seçkin olarak cisimlenen özelliklerin,bir neden-sonuç ve tarih ilişkisinin sonucu olduğunu da inkar edemeyiz.Bir ressamın,bir şairden,iyi bir el ustasının,iyi bir tiyatrocu,ya da diplomattan farkı yoktur,bence.

glsezinrs

Yeni Üye
Seçkin bireycilik hakkındaki görüşlerinizi almak için bu konuyu açıyorum.

Seçkin bireycilik;
Bütün bireylerin eşit olmadıklarını savunan görüş. (Friedrich Nietzsche)
"İnsan olarak doğmaktan" dolayı hak,hukuk, sorumluluk vb siyasal eşitlikten söz edebiliriz(eğer demokratik bir ülkede yaşama şansımızı varsa)Bunun dışında insanlar asla eşit olamazlar.Yetenekleri, ilgi alanları, gelişme potansiyelleri, fiziki güçleri farklı farklıdır.Her insan "parmak izi" gibi tek ve özeldir.Bunun tartışılacak bir yanı da yok zaten..Seçkinliğe gelince, Nietzsche bir doğal seçiciliğe değil de, nitel bir seçkinliğe gönderme yapıyor . Eğer insan -sadece-doğuştan sahip olduğu statüler sayesinde (cinsiyet, varlıklı olma, ünlü bir aileye mensup olma vs) değil de kendi ürettikleriyle diğerlerinin önünde olmayı becerebiliyorsa, seçkin insandır.Bu onun bilinçli seçiminin ve çabasının bir sonucudur.Özetle, seçkin doğulmaz ama olunabilir.

Yeni Konular