Şeytan af isteyemez ve affı kabul olmaz. Allah tarafından lanetlendi ve kıyamete kadar insanları yoldan çıkaracak . Ve zaten biz şeytanan neden kızıyoruz ki, görevini yapıyor. Şeytan en akıllı melek idi. Allah onun Adem için secde etmesini isterken o Allaha karşı çıkdı. Sözlerınden çıkan mana şu ki Ben oddan yaratıldım o toprakdan neden ona secde yapayım ki. Sen bana izin ver ben onun nasıl güvenilmez olduğunu ispatlayayim. Ben Ademden daha üstün ve Ademi ve insanları istersem sana karşı çıkarırım. Allah izin verdı kıyamete kadar. Ve bence şeytan işinin insandan daha iyi yapıyor. Ve birde biz neden şeytana kızıyoruz bir iyilik yapalımda o bize kızsın. Haklı değilmiyim. Ha birde Adem ilk insan değil ilk uygar insandır. Daha ayrıntılı bilgi içinZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.sitesine bak benden bu kadar. Kısaca çeytanın affı mümkün değil
Şeytan af isteyemez ve affı kabul olmaz. Allah tarafından lanetlendi ve kıyamete kadar insanları yoldan çıkaracak . Ve zaten biz şeytanan neden kızıyoruz ki, görevini yapıyor. Şeytan en akıllı melek idi. Allah onun Adem için secde etmesini isterken o Allaha karşı çıkdı. Sözlerınden çıkan mana şu ki Ben oddan yaratıldım o toprakdan neden ona secde yapayım ki. Sen bana izin ver ben onun nasıl güvenilmez olduğunu ispatlayayim. Ben Ademden daha üstün ve Ademi ve insanları istersem sana karşı çıkarırım. Allah izin verdı kıyamete kadar. Ve bence şeytan işinin insandan daha iyi yapıyor. Ve birde biz neden şeytana kızıyoruz bir iyilik yapalımda o bize kızsın. Haklı değilmiyim. Ha birde Adem ilk insan değil ilk uygar insandır. Daha ayrıntılı bilgi içinZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.sitesine bak benden bu kadar. Kısaca çeytanın affı mümkün değil
şeytan melek değildir,o cinlerden dir..melekler günah işlemezler,sadece yerine getirmekle mükelleftirler..burada akıllı akılsız tartışması yapmak yersizdir..bahsettiğiniz kitap 'şeytanın hileleri ' olmalı..insan nefs taşımaktadır,şeytanın görevi ise sadece yanlış olanı nefse güzel göstermektir,aklı olan nefsine yenik düşmez..bu yüzdendir ki nefs şeytan dan daha tehlikelidir..nefsi terbiye etmek mümkündür,nefsin de bizim üzerimizde hakkı vardır,ama bu demek değildir ki nefsin her isteğine uyup onu azdıralım..Hz.Muhammed bu yüzden ''büyük cihad'' diye nefsi göstermiştir.
Şimdi ne yapalım sırf şeytanı meleklerden yapmak için eski ahite mi inanalım,yoksa Kur'ana mı...
Kehf suresi 50.ayet :Hani meleklere: ''Adem'e (kudretim için) secde edin.'' demiştik de iblis hariç hemen secdeye kapanmışlardı. O cin(ler)dendi,Rabbinin emrinden çıktı/asi oldu..........
diye devam eder..ayet gayet açık değil mi neyin tartışmasını yapıyoruz...
başlık için ise,kendimizi kurtardık şeytan (aleyhillane) ye mi geldi sıra...günümüz insanı günah ve isyanda şeytana taş çıkartır..
Şeytan bir kere Allah'a isyan etti emrine karşı geldi cennetten kovuldu,geçtim ateisti şusu busu müslümanlar bile her gün isyan halinde ve her an Allah'ın emirlerine karşı gelmekte...Şimdi bu durumda şeytan mı yoksa biz mi duaya muhtacız?
gözden kaçırdığımız,bilmediğimiz çok şey var,
İbni Arabi'ye atfedilen ''şeytanın hileleri'' risalesinden bir paragraf;
Resülullah (s.a.v.) Efendimiz, İblis'e şöyle buyurdu:
"Ya Ebamürre(şeytan), acaba senin bir tevbe etmen ve Allah'a dönmen mümkün değil mi? Cennete girmene kefil olurum... Söz veririm..."
- Ya Resûlullah, iş verilen hükme göre oldu... Kararı yazan kalem de kurudu... Kıyamete kadar olacak işler olacaktır.
- Seni peygamberlerin efendisi kılan, cennet ehlinin hatibi eyleyen ve seni halkı içinden seçen ve halkı arasında bir gözde yapan, beni de şakilerin efendisi kılan ve cehennem ehlinin hatibi eyleyen Allah'tır. Ve o: Bütün noksan sıfatlardan münezzeh*tir.
Adem ve Havva'nın yeryüzüne inmesi için bir sebep gerekiyordu..bu sebeplerin işlenmesinde Allah'ın bir etkisi olmadı,Adem hür iradesiyle yasak olan fiili işledi,yine iblis'ede Allah bu yalanı söylemesini emretmedi..şeytan şeytanlığını yaptı ve Adem'in cennetten kovulmasına sebep oldu..Adem aslında şeytana değil nefsine uydu,şeytanın ki yalnızca bir aldatmacaydı...bildiğimiz kadarıyla cinler ve şeytanlar nefs sahibidirler ve insanlar gibi cinlerinde inananı inanmayanı vardır,cinlerin müslüman oluşu Kur'an da kısaca anlatılmaktadır..Peygamber efendimizde cinleri görmemiştir,sadece Cebrail tarafından taif dönüşünde ona uydukları bildirilmiştir..
kul kulluğunu şeytan da şeytanlığını yapacak..Ha diyeceksiniz ki şeytan da Allah'ın kulu değil miydi,evet öyleydi ama o yolunu seçti,onun yaptıkları onu bağlar..bize düşen onun yolundan gitmemek,seçim bizim...
[video=youtube;T4gW64TAP1I]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpag e&v=T4gW64TAP1I[/video]
emin olduğum bir şey varsa oda Kur'anın doğruluğu,ayetleri yorumlayıp şeytanı melek yapmak gibi bir derdim olmadı hiç bir zaman..ısrarla eski ahiti öne sürüyorsun..istediğin yoruma inanabilirsin..
eklediğin videoda kesinlik ifade eden bir yorum yok ki sadece olabilir gibi yuvarlak ifadeler var,şükür ki google var ne ararsan onu buluyorsun..
ne diyeyim her şeyin doğrusunu Allah bilir..
Kur'an olabilir diyor siz olamaz diyorsunuz
Kur'an ne olabilir diyor?şeytan da melek olabilir mi diyor?...Kur'an da yuvarlak ifadeler yoktur.melekse meleketir şeytan sa şeytan,
Şeytan ın melek olup olmadığı konusunda ayetlere hadislere çeşitli din kitaplarına başvurmanız tam manası ile bir araştırmadır Bu konudaki katkılarınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum sayın dijital.
Ama lütfen size yalvarıyorum ilerleyen zamanlarda şeytanın bilimsel açıdan şeytan yada melek olduğunu söylemeyiniz yada şu ayette şu bilimsel teoriyi durumu açıklayan şu şey var demeyiniz işte o bir araştırma olmaz o zaman... oysa aydın insanlar inanışı ne olursa olsun araştıran insana saygı duyar ve çok sever. Ferdinand ile aranızdaki anlaşmazlık tam bu noktada başlıyor işte anlamanıza yardımcı olacak bir örnek diye bahsedeyim dedim 🙂