Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

şeytan ın affı için dua edilirmi?

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 5,550

efefel

Yeni Üye
şeytan affedildiğinde tüm insanlık onun saptırmalarından kurtulacak.
şeytan razı gelip affını dilerse ve insanlarda dualarında o nun affolmasını isterse ,bu isteğide kabul edilirse güzel olmaz mı?

Sahte filozof

Yeni Üye
Şeytan af isteyemez ve affı kabul olmaz. Allah tarafından lanetlendi ve kıyamete kadar insanları yoldan çıkaracak . Ve zaten biz şeytanan neden kızıyoruz ki, görevini yapıyor. Şeytan en akıllı melek idi. Allah onun Adem için secde etmesini isterken o Allaha karşı çıkdı. Sözlerınden çıkan mana şu ki Ben oddan yaratıldım o toprakdan neden ona secde yapayım ki. Sen bana izin ver ben onun nasıl güvenilmez olduğunu ispatlayayim. Ben Ademden daha üstün ve Ademi ve insanları istersem sana karşı çıkarırım. Allah izin verdı kıyamete kadar. Ve bence şeytan işinin insandan daha iyi yapıyor. Ve birde biz neden şeytana kızıyoruz bir iyilik yapalımda o bize kızsın. Haklı değilmiyim. Ha birde Adem ilk insan değil ilk uygar insandır. Daha ayrıntılı bilgi için sitesine bak benden bu kadar. Kısaca çeytanın affı mümkün değil

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Şeytan af isteyemez ve affı kabul olmaz. Allah tarafından lanetlendi ve kıyamete kadar insanları yoldan çıkaracak . Ve zaten biz şeytanan neden kızıyoruz ki, görevini yapıyor. Şeytan en akıllı melek idi. Allah onun Adem için secde etmesini isterken o Allaha karşı çıkdı. Sözlerınden çıkan mana şu ki Ben oddan yaratıldım o toprakdan neden ona secde yapayım ki. Sen bana izin ver ben onun nasıl güvenilmez olduğunu ispatlayayim. Ben Ademden daha üstün ve Ademi ve insanları istersem sana karşı çıkarırım. Allah izin verdı kıyamete kadar. Ve bence şeytan işinin insandan daha iyi yapıyor. Ve birde biz neden şeytana kızıyoruz bir iyilik yapalımda o bize kızsın. Haklı değilmiyim. Ha birde Adem ilk insan değil ilk uygar insandır. Daha ayrıntılı bilgi için sitesine bak benden bu kadar. Kısaca çeytanın affı mümkün değil

Şeytan süre verilenlerden ve bu süre dolana kadar affı mümkün değil, ben de bu görüşteyim.
Şeytan en akıllı melek derken Azazil'in düşmüş melek olduğundan bahsediyorsunuz galiba fakat en akıllı melek görüşüne katılmıyorum çünkü daha üst seviyede melekler mevcut ancak Allah'a secde etmek dışında Adem'e secde etmeyi kabul etmediği için ve nefsine yenildiği için ceza olarak cennetten kovuldu ve süresi dolana kadar da dönüşü mümkün değildir.

Bu arada direkt link çıkışı veremiyorsunuz, bilginiz olsun...

Sahte filozof

Yeni Üye
tmmda site benim degil sadece konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi oradan okumustum. Seytandan üst düzeyde melekler var. ama şeytan daha akıllı idi. çünki o bir çok melekden farklı olarak düşüne biliyordu ve buna göre Allaha karşı çıktı. İkincisi şeytan insan çok akıllı olduğu için aldata biliyor. Şeytan çok akıllı melek. Ben şeytanın insanı aldatma yolları kitapını okuduktan sonra bunu daha iyi anladım

flzf

Yeni Üye

Şimdi bu örnek içinde birçok çelişki barındırıyor.İşte birkaçı

Şeytan madem akıllı ulan gerizekalı tanrının emri tartışılırmı ?

Şeytan madem melek melekler hata yapmaz ki ?

Şeytan madem görevini yapıyor neden kötü olsun ki neden lanetlenmiş olsun ceza almış olsun affedilsin ?

Ve bir yerdede haklı tanrıdan başkasına secde edilirmi allah neden böyle saçma birşey istesin kaldıki istedi şeytan bunu sorgulayacak kadar aptalmı anasını satıyım şeytan o şeytan 🙂

sakal

Yeni Üye
şeytan melek değildir,o cinlerden dir..melekler günah işlemezler,sadece Allah'ın buyruğunu yerine getirmekle mükelleftirler..burada akıllı akılsız tartışması yapmak yersizdir..bahsettiğiniz kitap 'şeytanın hileleri ' olmalı..insan nefs taşımaktadır,şeytanın görevi ise sadece yanlış olanı nefse güzel göstermektir,aklı olan nefsine yenik düşmez..bu yüzdendir ki nefs şeytan dan daha tehlikelidir..nefsi terbiye etmek mümkündür,nefsin de bizim üzerimizde hakkı vardır,ama bu demek değildir ki nefsin her isteğine uyup onu azdıralım..Hz.Muhammed bu yüzden ''büyük cihad'' diye nefsi göstermiştir.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
şeytan melek değildir,o cinlerden dir..melekler günah işlemezler,sadece yerine getirmekle mükelleftirler..burada akıllı akılsız tartışması yapmak yersizdir..bahsettiğiniz kitap 'şeytanın hileleri ' olmalı..insan nefs taşımaktadır,şeytanın görevi ise sadece yanlış olanı nefse güzel göstermektir,aklı olan nefsine yenik düşmez..bu yüzdendir ki nefs şeytan dan daha tehlikelidir..nefsi terbiye etmek mümkündür,nefsin de bizim üzerimizde hakkı vardır,ama bu demek değildir ki nefsin her isteğine uyup onu azdıralım..Hz.Muhammed bu yüzden ''büyük cihad'' diye nefsi göstermiştir.

Şeytan'ın melek olduğuna dair Kur'an'da net bilgiler yer almasa da Eski Ahit yani Tanah (Tevrat)'ın Apokrif kitaplarından ( Ölü Deniz Yazmaları diye de geçer) birinde Şeytan'ın melek olduğu çok net ifade edilmiştir.

Apokrif; saklı-gizli anlamına gelir. Bu yazmalarda Şeytan'ın ismi Azazil ya da Azezyel diye adlandırılır ve bir melek grubunun lideridir. Kendi ile beraber liderlik yapan diğer isimler de melek olarak geçer ve Düşmüş Melekler olarak adlandırılırlar. ( Diğer düşmüş melekler ise; Semyaza, Araklba, Rameel, Kokablel, Tamlel, Ramlel, Danel, Ezeqeel, Baraqiyal, Asael, Armarel, Batarel, Ananel, Zaqiel, Samsapeel, Satarel, Turel, Yomyael)Bu saydığım isimler ve Şeytan (Azazil) 200 tane meleğin lideridir.

Allah, meleklere Adem'e secde edin diye buyurduğu zaman Azazil; Ben senden başkasına secde etmem, diyerek karşı çıkmış ve Allah'ın buyruğuna karşı geldiği için lanetine uğramıştır. Beraberindeki diğer meleklerle cennetten kovulmuş ve yeryüzüne inmişlerdir. Bu arada Şeytan Allah'dan süre almış ve süre bitimine kadar Adem oğullarını yoldan çıkaracığının garantisini vermiştir.

Mikail, Cebrail, Suryal, Uriel, İsrafil, Azrail ve diğer bazı melekler Şeytan'dan (Azazil) ve diğer 200 melekten daha üst düzeydedir. Azazil akıllıdır fakat en akıllı ve en üst melektir diye bir tanımlama hiç bir metinde mevcut değildir. Kendi aralarında bir hiyerarşik sıralama mevcut fakat en üstün melek şu melektir diye bir tanımlama yok.

[video=youtube;7YlM2pCk2b0]http://www.youtube.com/watch?v=7YlM2pCk2b0[/video]

sakal

Yeni Üye
Şimdi ne yapalım sırf şeytanı meleklerden yapmak için eski ahite mi inanalım,yoksa Kur'ana mı...

Kehf suresi 50.ayet :Hani meleklere: ''Adem'e (kudretim için) secde edin.'' demiştik de iblis hariç hemen secdeye kapanmışlardı. O cin(ler)dendi,Rabbinin emrinden çıktı/asi oldu..........

diye devam eder..ayet gayet açık değil mi neyin tartışmasını yapıyoruz...

başlık için ise,kendimizi kurtardık şeytan (aleyhillane) ye mi geldi sıra...günümüz insanı günah ve isyanda şeytana taş çıkartır..

Şeytan bir kere Allah'a isyan etti emrine karşı geldi cennetten kovuldu,geçtim ateisti şusu busu müslümanlar bile her gün isyan halinde ve her an Allah'ın emirlerine karşı gelmekte...Şimdi bu durumda şeytan mı yoksa biz mi duaya muhtacız?

efefel

Yeni Üye
iblis i yaratan o nun tüm geleceğini bilen idi.
iblise nefsi veren ,kibiri veren bir an gelicek ve o nun bu duygularına yenik düşeceğini biliyordu.verdiği kibir duygusu o denli kuvvetliydi.
tüm akibeti bilinen canlılar yaratıldı.iblisinde tüm akibeti belliydi.bişeyleri gözden kaçırıyoruz gibi.

sakal

Yeni Üye
gözden kaçırdığımız,bilmediğimiz çok şey var,

İbni Arabi'ye atfedilen ''şeytanın hileleri'' risalesinden bir paragraf;

Resülullah (s.a.v.) Efendimiz, İblis'e şöyle buyurdu:

"Ya Ebamürre(şeytan), acaba senin bir tevbe etmen ve Allah'a dönmen mümkün değil mi? Cennete girmene kefil olurum... Söz veririm..."

- Ya Resûlullah, iş verilen hükme göre oldu... Kararı yazan kalem de kurudu... Kıyamete kadar olacak işler olacaktır.

- Seni peygamberlerin efendisi kılan, cennet ehlinin hatibi eyleyen ve seni halkı içinden seçen ve halkı arasında bir gözde yapan, beni de şakilerin efendisi kılan ve cehennem ehlinin hatibi eyleyen Allah'tır. Ve o: Bütün noksan sıfatlardan münezzeh*tir.

Adem ve Havva'nın yeryüzüne inmesi için bir sebep gerekiyordu..bu sebeplerin işlenmesinde Allah'ın bir etkisi olmadı,Adem hür iradesiyle yasak olan fiili işledi,yine iblis'ede Allah bu yalanı söylemesini emretmedi..şeytan şeytanlığını yaptı ve Adem'in cennetten kovulmasına sebep oldu..Adem aslında şeytana değil nefsine uydu,şeytanın ki yalnızca bir aldatmacaydı...bildiğimiz kadarıyla cinler ve şeytanlar nefs sahibidirler ve insanlar gibi cinlerinde inananı inanmayanı vardır,cinlerin müslüman oluşu Kur'an da kısaca anlatılmaktadır..Peygamber efendimizde cinleri görmemiştir,sadece Cebrail tarafından taif dönüşünde ona uydukları bildirilmiştir..

kul kulluğunu şeytan da şeytanlığını yapacak..Ha diyeceksiniz ki şeytan da Allah'ın kulu değil miydi,evet öyleydi ama o yolunu seçti,onun yaptıkları onu bağlar..bize düşen onun yolundan gitmemek,seçim bizim...

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Şimdi ne yapalım sırf şeytanı meleklerden yapmak için eski ahite mi inanalım,yoksa Kur'ana mı...

Kehf suresi 50.ayet :Hani meleklere: ''Adem'e (kudretim için) secde edin.'' demiştik de iblis hariç hemen secdeye kapanmışlardı. O cin(ler)dendi,Rabbinin emrinden çıktı/asi oldu..........

diye devam eder..ayet gayet açık değil mi neyin tartışmasını yapıyoruz...

başlık için ise,kendimizi kurtardık şeytan (aleyhillane) ye mi geldi sıra...günümüz insanı günah ve isyanda şeytana taş çıkartır..

Şeytan bir kere Allah'a isyan etti emrine karşı geldi cennetten kovuldu,geçtim ateisti şusu busu müslümanlar bile her gün isyan halinde ve her an Allah'ın emirlerine karşı gelmekte...Şimdi bu durumda şeytan mı yoksa biz mi duaya muhtacız?

Ben bu sitede en çok neye öfkeleniyorum biliyor musunuz? Yazılanları önyargılı okuyorsunuz ve eklediğim video sorunuzun cevabı olduğu halde yine de itiraz etmek için karşı yorum yazıyorsunuz ya da videoyu izlemeye tenezzül bile etmediniz.

Kur'an açıkça Şeytan bir melektir demiyor fakat olabileceğini ima ediyor. Video'da İlahiyatçılar bu konuya net yorum getiremezken sizler mi Şeytan'ın melek olup olmadığına karar veriyorsunuz buna cidden şaşıyorum. Bu adamlar boş yere yıllarını Kur'an ilmine vermişler o zaman...

Eski Ahit'den ilk 5 bölüm Hz. Musa Peygamber'in direkt kaleme aldığı ve asla değiştirilmemiş bölümlerdir. Ölü Deniz Yazmaları ile ilk 5 bölüm tamamen uyumludur.

Kur'an'ı çok doğru anlamak gerekiyor böyle olasılıklarla yorum yapmak beni aşar fakat sizler çok eminsiniz madem görüşlerinizi savunmaya devam edin.

Şeytan'a dua edelim diye bir şey yazdım mı ben? Nereden çıkartıyorsunuz bunları?

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
gözden kaçırdığımız,bilmediğimiz çok şey var,

İbni Arabi'ye atfedilen ''şeytanın hileleri'' risalesinden bir paragraf;

Resülullah (s.a.v.) Efendimiz, İblis'e şöyle buyurdu:

"Ya Ebamürre(şeytan), acaba senin bir tevbe etmen ve Allah'a dönmen mümkün değil mi? Cennete girmene kefil olurum... Söz veririm..."

- Ya Resûlullah, iş verilen hükme göre oldu... Kararı yazan kalem de kurudu... Kıyamete kadar olacak işler olacaktır.

- Seni peygamberlerin efendisi kılan, cennet ehlinin hatibi eyleyen ve seni halkı içinden seçen ve halkı arasında bir gözde yapan, beni de şakilerin efendisi kılan ve cehennem ehlinin hatibi eyleyen Allah'tır. Ve o: Bütün noksan sıfatlardan münezzeh*tir.

Adem ve Havva'nın yeryüzüne inmesi için bir sebep gerekiyordu..bu sebeplerin işlenmesinde Allah'ın bir etkisi olmadı,Adem hür iradesiyle yasak olan fiili işledi,yine iblis'ede Allah bu yalanı söylemesini emretmedi..şeytan şeytanlığını yaptı ve Adem'in cennetten kovulmasına sebep oldu..Adem aslında şeytana değil nefsine uydu,şeytanın ki yalnızca bir aldatmacaydı...bildiğimiz kadarıyla cinler ve şeytanlar nefs sahibidirler ve insanlar gibi cinlerinde inananı inanmayanı vardır,cinlerin müslüman oluşu Kur'an da kısaca anlatılmaktadır..Peygamber efendimizde cinleri görmemiştir,sadece Cebrail tarafından taif dönüşünde ona uydukları bildirilmiştir..

kul kulluğunu şeytan da şeytanlığını yapacak..Ha diyeceksiniz ki şeytan da Allah'ın kulu değil miydi,evet öyleydi ama o yolunu seçti,onun yaptıkları onu bağlar..bize düşen onun yolundan gitmemek,seçim bizim...

Cinler ya da Cin kelimesi sadece dumansız ateşten yaratılanlar için kullanılmıyor. Cin çok genel bir kavram yani birçok grubu içine alıyor bu sebeple Cin dendiği zaman tam olarak hangi grubu temsil ediyor emin olamayız.Ayetin gidişatına göre yorum yapılabilir fakat asla net olamayız.

sakal

Yeni Üye
[video=youtube;T4gW64TAP1I]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpag e&v=T4gW64TAP1I[/video]

emin olduğum bir şey varsa oda Kur'anın doğruluğu,ayetleri yorumlayıp şeytanı melek yapmak gibi bir derdim olmadı hiç bir zaman..ısrarla eski ahiti öne sürüyorsun..istediğin yoruma inanabilirsin..

eklediğin videoda kesinlik ifade eden bir yorum yok ki sadece olabilir gibi yuvarlak ifadeler var,şükür ki google var ne ararsan onu buluyorsun..

ne diyeyim her şeyin doğrusunu Allah bilir..

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
[video=youtube;T4gW64TAP1I]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpag e&v=T4gW64TAP1I[/video]

emin olduğum bir şey varsa oda Kur'anın doğruluğu,ayetleri yorumlayıp şeytanı melek yapmak gibi bir derdim olmadı hiç bir zaman..ısrarla eski ahiti öne sürüyorsun..istediğin yoruma inanabilirsin..

eklediğin videoda kesinlik ifade eden bir yorum yok ki sadece olabilir gibi yuvarlak ifadeler var,şükür ki google var ne ararsan onu buluyorsun..

ne diyeyim her şeyin doğrusunu Allah bilir..

Kur'an olabilir diyor siz olamaz diyorsunuz ben de ne olabilir ne olamaz en doğrusunu Allah Bilir ve Kur'an yorumcuları yapabilir diyorum. Ben kafama göre yorum yapmam Eski Ahit değiştirilmemiştir sırf sizi memnun etmek için değiştirildi mi diyeceğim.

Ben de Kur'an'ı baz alıyorum zaten fakat siz bir yorumcunun peşinden gidiyorsunuz ben ise tüm yorumcular ortak yorum yapmadıkça emin olamıyorum.

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Ben Kur'an ayetinden örnek verdim olabilir diye siz bu adamın kendi görüşlerini bana örnek gösteriyorsunuz.Dünyada insandan önce cin varmış v.s bu bilgileri bu hocam vahiy kanalı ile mi almış yoksa hangi ayete göre konuşuyor dayanağı Kur'an mı bu anlattıklarının? İşte bu bilgi kirliliğidir sakal üzgünüm.

sakal

Yeni Üye
Kur'an olabilir diyor siz olamaz diyorsunuz

Kur'an ne olabilir diyor?şeytan da melek olabilir mi diyor?...Kur'an da yuvarlak ifadeler yoktur.melekse meleketir şeytan sa şeytan,

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Kur'an ne olabilir diyor?şeytan da melek olabilir mi diyor?...Kur'an da yuvarlak ifadeler yoktur.melekse meleketir şeytan sa şeytan,

Allah meleklere emir verdiği zaman sadece İblis karşı çıktı diyor. İblis melek değil ise niye meleklere verilen emirde verilen emire muhattap olsun ki? Ayrıca İblis özel isimdir. İblisler, Şeytanlar diye bir tanımlama Kur'an'da hiç gördün mü?

Bu konuda net bilgi İlahiyatçılar'dan gelmedikçe beni kimse ikna edemez çünkü yanlışa düşmek istemem. Bu konunun uzmanı da onlar olduğuna göre bize pek laf düşmüyor.Yorumdan ilerisine gidemeyiz.

flzf

Yeni Üye
Şeytan ın melek olup olmadığı konusunda ayetlere hadislere çeşitli din kitaplarına başvurmanız tam manası ile bir araştırmadır Bu konudaki katkılarınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum sayın dijital.

Ama lütfen size yalvarıyorum ilerleyen zamanlarda şeytanın bilimsel açıdan şeytan yada melek olduğunu söylemeyiniz yada şu ayette şu bilimsel teoriyi durumu açıklayan şu şey var demeyiniz işte o bir araştırma olmaz o zaman... oysa aydın insanlar inanışı ne olursa olsun araştıran insana saygı duyar ve çok sever. Ferdinand ile aranızdaki anlaşmazlık tam bu noktada başlıyor işte anlamanıza yardımcı olacak bir örnek diye bahsedeyim dedim 🙂

Objectivity

Kahin
Onursal Üye
Şeytan ın melek olup olmadığı konusunda ayetlere hadislere çeşitli din kitaplarına başvurmanız tam manası ile bir araştırmadır Bu konudaki katkılarınızdan ötürü sizi tebrik ediyorum sayın dijital.

Ama lütfen size yalvarıyorum ilerleyen zamanlarda şeytanın bilimsel açıdan şeytan yada melek olduğunu söylemeyiniz yada şu ayette şu bilimsel teoriyi durumu açıklayan şu şey var demeyiniz işte o bir araştırma olmaz o zaman... oysa aydın insanlar inanışı ne olursa olsun araştıran insana saygı duyar ve çok sever. Ferdinand ile aranızdaki anlaşmazlık tam bu noktada başlıyor işte anlamanıza yardımcı olacak bir örnek diye bahsedeyim dedim 🙂

Ferdinand'ın senin gibi bir avukata çok ihtiyacı vardı, isapet olmuş. Birlikten kuvvet doğar. Ferdinand aydın insan da ben yobaz mı sayılıyorum? Güldürmeyin beni, Şeytan için Kur'an'dan başka kaynak yoktur. İnanç deyip geçtiğiniz ve basite aldığınız konu bu başlık altındaki soru için tek otoritedir. Şeytan için Darwin'den görüş alacak halimiz yok ya da laboratuvarda deney yapıp bilimsel bir sonuca ulaşırsanız Ferdand ile beraber bizleri de haberdar edin bir zahmet Prof. Ferdinand'ın değerli Asistanı Sn. Flzf Bey.

efefel

Yeni Üye
şeytan'ın şu anda hiçbir umudu yok yani ve umudu olsa bile affedilme ihtimali yok mu?
yaratıldığı anda geleceğini gördüğünde affetmeyeceği işler yapacak bir cin yaratılması beni bir hayli düşündürüyor.

Yeni Konular