Forumumuza Hoş Geldiniz

Hoşgeldiniz. Ücretsiz içerikler ve özel hizmetler sizi bekliyor. Hemen üye olun!

Ozelestiri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan evrensel-insan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    ozelestiri

Konu Görüntülenme İstatistikleri

Şu an görüntüleyenler
Misafir: 1

Toplam: 6,527
M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
anlamak istemediğinizi düşünmek istemediğim için, tekrar cevap veriyorum: evrensel o cümlesiyle, ''evrensel insan zihniyeti'' dediği anlayışla, kendi kullandığı ve lakabım diye bahsettiği ''evrensel insan'' nickinin dile getirdiklerini ayrı tutmaya çalışıyor ve bu gayet anlaşılabilir bir durumdur... bana; ''yukarıdakilerin benimle alakası yok, onları lakabım olan mor ve ötesi yazdı'' diyemezsiniz...çünkü evrensel insan, bunu söylemediği gibi, birey olarak 'evrensel insan' nickiyle kendi yazdıklarını özeleştiriye tabi tutuyor... durumu karıştırmaya çalışarak, anlaşılmaz kılma yönelimi doğru ve çözümleyici bir yaklaşım olamaz....

samimiyetle yazıyorum ve bu yazılanların bir çok konuya ışık tutacağını da biliyorum,
yoksa "salak" olduğumu ileri sürecek kadar salak değilim...

"Cunku buradaki oz elestiri, evrensel-insan dile getirimi degil; lakabimin dile getirdiklerinin oz elestirisidir..."
cümlesinde "evrensel insan zihniyetini göremedim,nerede?
acaba ortada birey bilinci eksikliği var da göremiyor muyum?

en önemlisi;evrensel insan zihniyeti ile evrensel insan lakaplı şahsın özdeşikliğinin şüphe götüren bir yanı mı var?
ve,
kullandığımız lakaplar bizden ayrı birer canlı mı? yani adama sormazlar mı? numen ile fenomen bunun neresinde diye...

"bana; ''yukarıdakilerin benimle alakası yok, onları lakabım olan mor ve ötesi yazdı'' diyemezsiniz...
çünkü evrensel insan, bunu söylemediği gibi, birey olarak 'evrensel insan' nickiyle kendi yazdıklarını özeleştiriye tabi tutuyor..."

diyorsun,hemde evrensel dostumuz;" lakabimin dile getirdiklerinin oz elestirisidir..." dediği halde...

ben salak değilim dostum,karıştırıcılık falan da yapmıyorum,
yaptığım sadece yazdıklarımızın ardında durmamız gerektiğini göstermek,
bu forumda patırtı bundan çıkıyor...

hem yazacağız,hemde yazana değil yazdıklarına bakın diyeceğiz,
sıkışınca da ben değilim vallah billah,bunları he lakabım yapıyor'un arkasına sığınacağız...

adımızın marksist olması ve marksizmi savunuyor olmamız ile yaptığımız kişisel özeleştiriler marksizme bağlanamaz,
ama;
yazdığımız yazıların savunması-özeleştirisi de lakabımız ardına saklanarak yapılamaz,
yapılırsa adama sorarlar; lakabın kim? sen kimsin? diye...

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
siz katılır ya da katılmazsınız, evrensel insan nickli arkadaşın çeşitli yazılarında anlatmaya çalıştığı gibi, bir 'doğal insan zihniyeti' ve bir de kendisinin de paylaştığı 'evrensel insan zihniyeti' var diyor .... ve burada sözkonusu olan, kendi kullandığı ''evrensel insan'' nicki ile 'evrensel insan zihniyetinin' birbirine karıştırılmamasıdır... ama ille de her şeyi birbirine karıştırıp anlaşılmaz/içinden çıkılmaz hale getirmek isterseniz, birileri de çıkıp kelimelerin/kavramların anlamlarını korumaya çalışacaktır....

Evet, imzadan da algilanacagi gibi, evrensel-insan, evrensel-insan zihniyetine her turlu dogal zihniyetin insandisi ve insanlikdisi temel ve kokenlerinden arinarak ve kurtularak ulasmak isteyen bir bireydir. Bunu yaparken de fenomen olarak bu dunyada yasadiginin ve iliski kurdugunun bilincindedir. O yuzden de insan haklari, evrensel hukuk, hak ve ozgurlukler ve evrensel-insan zihniyetinin saygisi ve vicdani ile yasam surmeye ve iliski kurmaya calisir. Herkes gibi bireysel yasaminda kendi degerleri, kendi tercihleri kendine has dusunceleri duygulari v.s. vardir.

Ama genelde bunu sadece birebir iliskilerde paylasir, ya da gerekli gordugu yerlerde; kitlesel platformlarda kendi bireysel icerigine deginmeyi gerekli gormez.

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Yukaridaki aciklamaya paralel olarak, dusuncenin oznesi ve vucudu yoktur. Dusunce sadece dile gelmek icin bir ozne ve vucudu kullanir. Bir vucut ve oznenin dile getirdigi dusunce de artik vucutsuz ve oznesizdir. Dile gelen bu dusunce kendiyle ilgilenen etkilenen onemsenen algilanan ve alinmak istenen baska vucutlara ve oznelere aciktir ve isteyen vucut ve ozne de bu dusunceyi alir ve kendi duzeyinin algisi ve bilgisiyle kullanir.

Iste tarihler boyu bir kisinin vucut ve oznesinden cikan dusunceler, tarihler ve nesiller boyu tasinir ve hatirlanir. Zaten dusunce olumsuz olmasaydi, bugun sokrates anilamazdi.

Iste bu temelde diyelim bir dusunce ortaya atan Marx marxizmin vucut ve oznesine sahip olmasi disinda, bir de marx kisisel degerlerine sahiptir.

Marx'in yasamindaki her dusunce dile getirisi de marxizm degildir. Marx yerine gore sadece kendine ait dusuncesini dile getirebilir ve bu marx dile getirdi diye marxizm degildir.

Evrensel-insan zihniyeti de boyledir. Onu dile getiren vucut ve oznenin, kendi bireysel dusuncesi de vardir. Ustelik bu bireysel dusuncesinde taraflari da olabilir ve en onemlisi bir birey olarak hak ve ozgurluklerinin savunucusudur.

Evrensel-insan zihniyeti dile gelirken, iste bu bireyin kendi ve degerleri dile gelende yer almaz. Yani evrensel-insan zihniyeti, bir vucut ve ozne icermez, onu dile getiren vucut ve ozne dahil; her turlu vucut ve ozneye hitabeder. Vucut ve ozneye, dile getirenin vucut ve oznesi dahil yonelik dile gelir.

Burada aciklananlar, bir algi, bilgi ve bilinc temelinde degerlendirilebilirse, ancak algilanabilir.

yok, yok!!!
ya ben gerçekten salak'ım ya da sen en azından beni salak yerine koyuyorsun...
-düşünce olumsuz olmasaydı mı???
-yani seni anlamak için senin bilinç seviyen de olmak gerek...

başkaca yazacak bir şey yok...

cemozen

Yeni Üye
insan haklari, evrensel hukuk, hak ve ozgurlukler...

Evladım ben sana daha önceki sansürlediğin mesajlarda bu tanımları kullanmadan önce anlamlarını öğrenmen gerektiğini anlatmadım mı uzun uzun.

Bu kelamlar bi gamalist-insanın çapını aşar diye kaç kere söylenince anlıyosun sen?

Sen TSK'nın kuyruğunun dibinden ayrılma sonra "insan hakları, özgürlük, evrensel hukuk" gak guk...Yermiyiz sence?

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
samimiyetle yazıyorum ve bu yazılanların bir çok konuya ışık tutacağını da biliyorum,
yoksa "salak" olduğumu ileri sürecek kadar salak değilim...

"Cunku buradaki oz elestiri, evrensel-insan dile getirimi degil; lakabimin dile getirdiklerinin oz elestirisidir..."
cümlesinde "evrensel insan zihniyetini göremedim,nerede?
acaba ortada birey bilinci eksikliği var da göremiyor muyum?

en önemlisi;evrensel insan zihniyeti ile evrensel insan lakaplı şahsın özdeşikliğinin şüphe götüren bir yanı mı var?
ve,
kullandığımız lakaplar bizden ayrı birer canlı mı? yani adama sormazlar mı? numen ile fenomen bunun neresinde diye...

"bana; ''yukarıdakilerin benimle alakası yok, onları lakabım olan mor ve ötesi yazdı'' diyemezsiniz...
çünkü evrensel insan, bunu söylemediği gibi, birey olarak 'evrensel insan' nickiyle kendi yazdıklarını özeleştiriye tabi tutuyor..."

diyorsun,hemde evrensel dostumuz;" lakabimin dile getirdiklerinin oz elestirisidir..." dediği halde...

ben salak değilim dostum,karıştırıcılık falan da yapmıyorum,
yaptığım sadece yazdıklarımızın ardında durmamız gerektiğini göstermek,
bu forumda patırtı bundan çıkıyor...

hem yazacağız,hemde yazana değil yazdıklarına bakın diyeceğiz,
sıkışınca da ben değilim vallah billah,bunları he lakabım yapıyor'un arkasına sığınacağız...

adımızın marksist olması ve marksizmi savunuyor olmamız ile yaptığımız kişisel özeleştiriler marksizme bağlanamaz,
ama;
yazdığımız yazıların savunması-özeleştirisi de lakabımız ardına saklanarak yapılamaz,
yapılırsa adama sorarlar; lakabın kim? sen kimsin? diye...

bir doktrin, bir kuram, bir ideoloji, bir dünya görüşü ve giderek bir anlayış, bir zihniyet...ona taraftar olan, onu savunan ve hatta onu ortaya koyan bir kişiyle özdeşleştirilemez...açık ve temiz bir şekilde ifade etmeye çalışıyorum: ''evrensel insan'' nickli üye, ''evrensel insan zihniyeti''ni değil; ''evrensel insan'' lakabıyla/nickiyle dile getirdiklerini, özeleştiriye tabi tutmak istemiştir.

E

evrensel-insan

Ziyaretçi
Iste tam da bu temelde evrensel insan lakapli bir birey olarak 21. yuzyildaki qua felsefesi temelli "olarak "dile gelen cikarsamali, curutucu, analitik, kritik yanlislamali ve sorunun konu ve kavramina gore resmin icinde yer almadan ve resmin bir karesinden bakmadan tum resmini veren dusunce ile bireyin dile getirdigi kendi resim ici dusuncesi farkini gozlem olarak dile getirdikleri yazilarindan algiladigim birazdahamavi ve phi lakapli arkadaslara tesekkur ediyorum.

P

Pyramos

Ziyaretçi
siz katılır ya da katılmazsınız, evrensel insan nickli arkadaşın çeşitli yazılarında anlatmaya çalıştığı gibi, bir 'doğal insan zihniyeti' ve bir de kendisinin de paylaştığı 'evrensel insan zihniyeti' var diyor .... ve burada sözkonusu olan, kendi kullandığı ''evrensel insan'' nicki ile 'evrensel insan zihniyetinin' birbirine karıştırılmamasıdır... ama ille de her şeyi birbirine karıştırıp anlaşılmaz/içinden çıkılmaz hale getirmek isterseniz, birileri de çıkıp kelimelerin/kavramların anlamlarını korumaya çalışacaktır....

herşeyi birbirine karıştırmak mı? eğer ortada bir rol çatışması,kişilik bölünmesi benzeri bir durum varsa bu en fazla 2 gözüküyor.

kelimelerin, kavramların anlamını korumaya çalışmak mı? burada tahminen evrensel üstadı en çok okuyan benimdir. en az 7 defa kavramları deştiğine dair eleştiri yaptım kendisine. ben sadelikten yanayım. Daima🙂 anlamak istiyorum ben labirentlerde dolanmak istemiyorum.

neyse gerilime hayır !! iyi forumlar..

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
Iste tam da bu temelde evrensel insan lakapli bir birey olarak 21. yuzyildaki qua felsefesi temelli "olarak "dile gelen cikarsamali, curutucu, analitik, kritik yanlislamali ve sorunun konu ve kavramina gore resmin icinde yer almadan ve resmin bir karesinden bakmadan tum resmini veren dusunce ile bireyin dile getirdigi kendi resim ici dusuncesi farkini gozlem olarak dile getirdikleri yazilarindan algiladigim birazdahamavi ve phi lakapli arkadaslara tesekkur ediyorum.
işte tam da burada;21.yüzyılda Qua felsefesi ve evrensel insan zihniyeti,bu zihniyete bağlı olarak birey bilinci kazandığını söylemek ve bunu söylerken kavramları ve sözcükleri yetersiz dağarcık ile kullanmaya çalışmak,bu işaret edildiğinde de,yok öyle değil onu ben söylemedim lakabım söyledi demek;halk arasındaki tabiri ile selam vermenin arapçası olsa gerek...

çünkü;ortada ne Qua felsefesi diye bir felsefe, nede evrensel insan zihniyeti diye bir zihniyet,nede bu zihniyete bağlı olarak kazanılması mümkün olan birey bilinci var...
ortada ;sadece bunların varlığına inanmış ve bu inancını ezberinde olan üç beş cümle ile anlatmaya çalışan bir insan var...

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
bir doktrin, bir kuram, bir ideoloji, bir dünya görüşü ve giderek bir anlayış, bir zihniyet...ona taraftar olan, onu savunan ve hatta onu ortaya koyan bir kişiyle özdeşleştirilemez...açık ve temiz bir şekilde ifade etmeye çalışıyorum: ''evrensel insan'' nickli üye, ''evrensel insan zihniyeti''ni değil; ''evrensel insan'' lakabıyla/nickiyle dile getirdiklerini, özeleştiriye tabi tutmak istemiştir.

istemiştir ve ben de bunu anlayamamışımdır...
yani;yazılanlar ortada dururken bize yorumlara inanmak düşüyor,
öyle mi???

birazdahaderinmavi

Yeni Üye
istemiştir ve ben de bunu anlayamamışımdır...
yani;yazılanlar ortada dururken bize yorumlara inanmak düşüyor,
öyle mi???
siz, ''evrenselden başka birisi bana şu cümleyi açıklasın'' gibi bir anlama gelen , bir çağrıda bulundunuz; ben de açıklamaya çalıştım... elbette yaptığım açıklamaya katılmayabilirsiniz... daha sonra, daha başka ortak noktalar bulabiliriz... iyi forumlar....

M

Mor ve Ötesi

Ziyaretçi
canlı bir örnek için ve bu örneklemeye katkın için teşekkür ederim...
işte anlatmaya çalıştığım bu;yalın ve samimi bir şekilde derdimizi anlatmaya çalıştığımız da ortak bir nokta da buluşmasak ta kırıcı olmadan sürdürebiliyoruz,
ama,"dediğim dedik çaldığım düdük" tarzımız olursa ve bu tarz ile her açılan konuya çeşni olursak sonuçlar da ortada...

tekrar teşekkürler...

leprechaun

Yeni Üye
algı paylaşımında bulunmak için toplandığımızı varsayarak(artık şüphelerim var), felsefenin temeline içtenliği koymak zorunluluğu hissediyorum. çünkü öznelerin dile getirimlerinin samimiyetle öznelliğine inanmak istiyorum. samimi olmak içinde ANLAŞILIR olmak gerekiyor. (evrensel-insan, her şeye rağmen bir insandır ve bu sebeple saygıyı hak ediyordur. ve biri ona postal yalayıcısı diyerek hakaret ettiğinde psikolojik olarak onu anlamaya çalışmak adına sahiplenmiş ve sonradan söylediklerinizin arkasında durmuş olabilirsiniz. anlayabilirim.)

konuya girişelim: burada bahsedilen "evrensel-insan zihniyeti" evrensel-insan ın öznel düşüncelerinden yola çıkarak artık nesnelleşen doktrini oluyor. tıpkı Marx'ın Marksizmi, yahur Sokratesin kendi idealizmi gibi... ve evrensel-insan lakabıyla dile getirilenler ise bu zihniyete henüz ait olmayan bünyesine bağlı öznel düşünceleridir. ve dolayısıyla burada ki eleştiri de bu nesnelleşmiş, bir doktrin anlamında ki evrensel-insan zihniyetinin eleştirisi değil de sayın evrensel-insan ın öznel düşüncelerinin eleştirisi oluyor. yanlış anlamadıysam sizi.

oysa bir ideolojinin özeleştirisi olmaz, kişilerin özeleştirisi olur. kimseninde bu topikten evrensel-insan zihniyetinin özeleştirisini beklediği de yok! hoş evrensel-insanın o cümlesinin bu anlama geldiğini herhalde bir siz anladınız.

sayın evrensel-insan da bu ÖZELEŞTİRİSİNDE!!! şunları dile getiriyor: [B]"Fakat cok acik sunu gordum ki; fikir belirtenler; sadece kendi dogrularini ispattan oteye gecemiyorlar."[/B] sonra kendi özeleştirisini şu şekilde özetliyor: "Benim oz elestirim ise; hic bir ideolojik inancsal dogrusallarindan, herhangibir dogruyu sahiplenmedigim halde; sanki bir dogruyu sahiplenmis gibi algilanmak.

Bunun boyle olacagi belliydi. Cunku zaten dogrular savasinin bir cikar yolu yoktur. Eger sizde, bu dogrularin uzerine dozu kacirarak giderseniz, yangina korukle varmis olursunuz. Ben, iste; bu dozaji fark edemedigim icin, yangina korukle vardim ve gereksiz yere dogrularin, ustelik tabulasmis dogrularin ustune fazlaca gittim.

Bu benim; hem evrensel-insan'in evrensel saygisina, hem de insansal vicdanina ters dustu. Kisilerin, kimliklerini ve kisiliklerini olusturan inancsal dogrularin ustune gidilmesi; bilhassa duygusal olan dusunce yapisinda; size kisilik satasmasi olarak geri doner."

mor ve ötesine katılıyorum. burada SALAK yerine konmamız var ve siz belki farkına varmadan bir sahiplenişe girmişsiniz. pardon özeleştiri demek kişinin kendine yönelik eleştirisi demek değil mi? bu tanımıda mı evrensel-insan ın kendine göre yorumlayıp anlamını değiştirip onun algısına göre mi algılamalıydık?

açık konuşalım: evrensel-insan diyor ki siz kendi doğrularınızı ispatlamaya çalışmaktan öteye gidemiyorsunuz, bende hiçbir ideolojiyi sahiplenmediğim halde böyle algılanıyorum. benim hatam bu!!! zira ben tabulaşmış doğruların üzerine gittim(sevgili Turan Dursun'un varisi!) ben kişilerin kimliği olmuş bu tabuların üstüne gidince, yani tabuları yıkmaya çalışınca bana bir kişilik sataşması olarak geri döndü, kişiliğim sorgulanmaya başladı!

ben kendi adıma evrensel-insana bir insan olarak saygı duyuyordum, katılmasamda. ancak bu topikte ÖZELEŞTİRİ başlığı altında insanların böylesine SALAK yerine konmasından ve bunun sizin tarafınızdan örtülmesinden sonra kendi adıma bu konuya bir son vermeye karar variyorum. sevgili evrensel-insan dilediği gibi ÖZELEŞTİRİSİNE!!! devam edebilir.

iyi forumlar

P

Pyramos

Ziyaretçi
mor ve ötesine katılıyorum. burada SALAK yerine konmamız var

bu veya başka bir çelişki,kanı, düşünce vs yine aynı lakaba yöneltildiği /sorulduğu zamanda '' bu sizin algınız,her bilinç kendi şusuna busuna göre algılar şeklinde cevaplanıyor🙂 ve ben bu iki kelime dizini ile dünyayı fethederim ya🙂 ohh ne ala.. memnuniyetlerinizi bana,şikayetlerinizi kendi kafanıza bildirin🙂 gibi bişey ya🙂

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
Salak yerine konma soz konusu degil. Salak yerine konuldugunuzu dusunme durumu soz konusu. Metni tamamiyle okursaniz evrenselin kendi ozelestirisini ornekleme yaparak anlattigini gorursunuz. Ve ben evrensel insana yuklenmenizden sıkıldım acikcasi. Bu sitede sadece evrensel insan yazmiyor. Madem adami begenmiyorsunuz madem sizi salak yerine koydugunu dusunuyorsunuz yazmayin adamin actigi basliklara olsun bitsin. Kabak tadi vermeye basladi bu kutuplasmalariniz ve insanlari hedef alan satasmalariniz.

leprechaun

Yeni Üye
Salak yerine konma soz konusu degil. Salak yerine konuldugunuzu dusunme durumu soz konusu. Metni tamamiyle okursaniz evrenselin kendi ozelestirisini ornekleme yaparak anlattigini gorursunuz. Ve ben evrensel insana yuklenmenizden sıkıldım acikcasi. Bu sitede sadece evrensel insan yazmiyor. Madem adami begenmiyorsunuz madem sizi salak yerine koydugunu dusunuyorsunuz yazmayin adamin actigi basliklara olsun bitsin. Kabak tadi vermeye basladi bu kutuplasmalariniz ve insanlari hedef alan satasmalariniz.
topiği açan kişi biz miyiz? sayın evrensel-insan açmış. sizin felsefe anlayışınız kendi kendinize konuşmak mı? madem yüklenilmesini istemiyorsunuz niye topik açıyorsunuz? üç ayrı topik açılmış evrensel tarafından.

bir salak yerine koyanda sizsiniz sayın admin. metni okuduk ki yazıyoruz. metinde eleştiri var özeleştiri yok.

hem ben evrenselin lakabını değil evrensel-insan zihniyetini hedef alıyorum. ikisi farklı!

ama haklısınız kabak tadı verdi. bir daha yazmayız! 😉

P

Pyramos

Ziyaretçi

hırsızın hiç mi suçu yok demiş Nasrettin hoca.. düşünüyorsak sebebi var.. bunlarıda saymaya gerek yok defalarca sayıldı.. Ayrıca evrensel üstad hemen hemen her konuya yorum yaparak (hep aynı testere ile gelerek tabiki) buna yol açmaktadır.. bu sebeble Evrensel Realitesini(!)kabul edelim🙂

diğer hususta haklısınız..bende rahatsızım bu kadar yüklenmeden..ama durduramıyorum kendimi bazen işte... bundan sonra elimden geldiğince yazmıyacam bu aynı döngüde (inşallah başarırım). hatta hiç yanaşmıyacam onun konularına (bunu daha önce başaramadım)

evet artık kapansın bu konu..

phi

Felsefe.net
Yeni Üye
topiği açan kişi biz miyiz? sayın evrensel-insan açmış. sizin felsefe anlayışınız kendi kendinize konuşmak mı?
Ne alakasi var kendi kendine konusmak ile. Madem begenmiyorsun kisinin yazilarini cevap yazmazsin olur biter. Orada ali ekber soyle yapiyor mu demiste sen kalkip evrensel insan i hedef alarak cevaplar yaziyorsun?

madem yüklenilmesini istemiyorsunuz niye topik açıyorsunuz? üç ayrı topik açılmış evrensel tarafından.
Kimin ne baslik acacagina siz mi karar vereceksiniz? Sen baslik actinda evrensel insan 3 tane baslik acmis 5 tane baslik acmis mi dedi? Yada neden baslik aciyorsun mu dediler? Yada baslik neden acmiyorsun mu dediler?

bir salak yerine koyanda sizsiniz sayın admin. metni okuduk ki yazıyoruz. metinde eleştiri var özeleştiri yok.
Kimseyi salak yada akilli gibi sifatlara koymuyorum. Koyacak olursam da bunu yuzune soylerim zaten salaksin yada akillisin diye. Dedigim gibi sen kendini salak yerine konuldugunu dusunuyorsun. Evrensel insanin ozelestiri yazisindan kendine salak payi cikardin benim vermis oldugum cevaptan kendine salak payi cikardin. Bu duruma gore oturup biraz dusunmek gerek. Niye ben kendimi hep salak yerine konuluyormusum gibi goruyorum diyerek. Yada bunun gerceklik payi varsa otur dusun neden beni hep salak yerine koyuyorlar diyerek.

hem ben evrenselin lakabını değil evrensel-insan zihniyetini hedef alıyorum. ikisi farklı!
Topigi acan biz miyiz ile baslayan cumlen ile evrensel insani degil evrensel insan zihniyetini hedef aliyorum demende kendin ile ne kadar celistigini gostermektedir.

Dedigim gibi bu konu uzamaya basladi. Bu dakikadan itibaren hakaret argo kufur kisisel saldiri yapan herkesi evrensel insan da dahil uzaklastiracagim siteden. Gercekten cok uzadi bu durum.

leprechaun

Yeni Üye
sayın admin size son kez yazıyorum. ama buna cevap vermeliyim bağışlayın.
Ne alakasi var kendi kendine konusmak ile. Madem begenmiyorsun kisinin yazilarini cevap yazmazsin olur biter. Orada ali ekber soyle yapiyor mu demiste sen kalkip evrensel insan i hedef alarak cevaplar yaziyorsun?
haklısınız bende bundan sonra isim kullanmadan üstü örtülü cevaplar yaarım. kime neye yazıldığı anlaşılmaz.

Kimin ne baslik acacagina siz mi karar vereceksiniz? Sen baslik actinda evrensel insan 3 tane baslik acmis 5 tane baslik acmis mi dedi? Yada neden baslik aciyorsun mu dediler? Yada baslik neden acmiyorsun mu dediler?
zaten konu bu! biz niye bu başlığı açıyorsun dedik! biz baştaki metni okuyalım okumasına da sayın admin siz bizim yazdıklarımızı tam anlamıyla okuyor musunuz?!! 🙂

Kimseyi salak yada akilli gibi sifatlara koymuyorum. Koyacak olursam da bunu yuzune soylerim zaten salaksin yada akillisin diye. Dedigim gibi sen kendini salak yerine konuldugunu dusunuyorsun. Evrensel insanin ozelestiri yazisindan kendine salak payi cikardin benim vermis oldugum cevaptan kendine salak payi cikardigina gore oturup biraz dusunmek gerek ayrica. Niye ben kendimi hep salak yerine konuluyormusum gibi goruyorum diyerek. Yada bunun gerceklik payi varsa otur dusun neden beni hep salak yerine koyuyorlar diyerek.
haklısınız! kendimii salak yerine konduğumuzu sanmamızda salaklık işte! buda üç oldu. 🙂

Topigi acan biz miyiz ile baslayan cumlen ile evrensel insani degil evrensel insan zihniyetini hedef aliyorum demende kendin ile ne kadar celistigini gostermektedir.
o bir nükteydi ama neyse önemli değil!

Dedigim gibi bu konu uzamaya basladi. Bu dakikadan itibaren hakaret argo kufur kisisel saldiri yapan herkesi evrensel insan da dahil uzaklastiracagim siteden. Gercekten cok uzadi bu durum.
önce evrensele karşı yazanları gruplaştırdınız!(hiçbirini tanımam biri hariç diğerleri ile öm ile bile iletişime geçmedim.) şimdide sanki argo konuşan bimişiz gibi konuşuyorsunuz? e bu kişilerden kim argo küfür yazıyor? ben mi donkişot mu fides mi?

benden alıntı yapıp hiç işlemediğim bir suçtan sözde genel bir uyarıyı(tehdit desek yeridir) yapmaktasınız. olur olur. sustuk. aman atma bizi!

konu şahsımca kapanmıştır. 😉

leprechaun

Yeni Üye
yeterli olgunluğa ulaşamadığımı farkettim. kendime eğilmem gerekiyormuş. bize öğretilen bir kez gönül yıkınca yüz bin namazla arınamayacağımızdır. dara durmak gerek.

Yeni Konular