M
Mor ve Ötesi
Ziyaretçi
- Konbuyu başlatan
anlamak istemediğinizi düşünmek istemediğim için, tekrar cevap veriyorum: evrensel o cümlesiyle, ''evrensel insan zihniyeti'' dediği anlayışla, kendi kullandığı ve lakabım diye bahsettiği ''evrensel insan'' nickinin dile getirdiklerini ayrı tutmaya çalışıyor ve bu gayet anlaşılabilir bir durumdur... bana; ''yukarıdakilerin benimle alakası yok, onları lakabım olan mor ve ötesi yazdı'' diyemezsiniz...çünkü evrensel insan, bunu söylemediği gibi, birey olarak 'evrensel insan' nickiyle kendi yazdıklarını özeleştiriye tabi tutuyor... durumu karıştırmaya çalışarak, anlaşılmaz kılma yönelimi doğru ve çözümleyici bir yaklaşım olamaz....
samimiyetle yazıyorum ve bu yazılanların bir çok konuya ışık tutacağını da biliyorum,
yoksa "salak" olduğumu ileri sürecek kadar salak değilim...
"Cunku buradaki oz elestiri, evrensel-insan dile getirimi degil; lakabimin dile getirdiklerinin oz elestirisidir..."
cümlesinde "evrensel insan zihniyetini göremedim,nerede?
acaba ortada birey bilinci eksikliği var da göremiyor muyum?
en önemlisi;evrensel insan zihniyeti ile evrensel insan lakaplı şahsın özdeşikliğinin şüphe götüren bir yanı mı var?
ve,
kullandığımız lakaplar bizden ayrı birer canlı mı? yani adama sormazlar mı? numen ile fenomen bunun neresinde diye...
"bana; ''yukarıdakilerin benimle alakası yok, onları lakabım olan mor ve ötesi yazdı'' diyemezsiniz...
çünkü evrensel insan, bunu söylemediği gibi, birey olarak 'evrensel insan' nickiyle kendi yazdıklarını özeleştiriye tabi tutuyor..."
diyorsun,hemde evrensel dostumuz;" lakabimin dile getirdiklerinin oz elestirisidir..." dediği halde...
ben salak değilim dostum,karıştırıcılık falan da yapmıyorum,
yaptığım sadece yazdıklarımızın ardında durmamız gerektiğini göstermek,
bu forumda patırtı bundan çıkıyor...
hem yazacağız,hemde yazana değil yazdıklarına bakın diyeceğiz,
sıkışınca da ben değilim vallah billah,bunları he lakabım yapıyor'un arkasına sığınacağız...
adımızın marksist olması ve marksizmi savunuyor olmamız ile yaptığımız kişisel özeleştiriler marksizme bağlanamaz,
ama;
yazdığımız yazıların savunması-özeleştirisi de lakabımız ardına saklanarak yapılamaz,
yapılırsa adama sorarlar; lakabın kim? sen kimsin? diye...